遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 秋季日劇預告 1 <偵探伽利略> 福山雅治, 柴咲幸
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-11-3 11:36 PM 發表

呵呵 ! 你真係想得美 ~
第四集已經有香取dd出o黎客串 ,
佢仲好似有出浴鏡頭tim...
既然smap已經出o左一個去參加俾面派對 ,
木村就應該唔會出啦 ! (雖然我好想!)

不過講開又講啦 !
好似香取o既眼肚仲犀利過福山 ...

哈哈哈 ~~ 同志, 你嘅形容真係好好笑,
不過以福山38 歲嘅"高齡", 仲可以咁"索", 真係好難得.
因為原著中, 伽利略係"智能超群、運動萬能、高大身材",
所以福山集集都要 show 吓"quali", 配合返個角色同埋引吓d 妹妹仔 ~

話時話, 香取個眼袋又真係幾scary, 佢真係要請教吓福山點樣keep fit 喇.
我真係幾妄想架, 希望木村睇在柴咲妹妹份上, 會嚟客串吓架.
不過以我對木村大人的了解, 當然知道佢唔會幫福山做串星啦 ~~~
發吓夢都得啫..... 木村大人唔嚟, 咁織田呀, 江口呀, 東山呀佢地是旦一個嚟,
我都咁歡迎架.................. 繼續發夢中 ~~~

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

雖然4,5,6兩集劇情有悶 ,
但睇到教授同內海越來越曖昧 , 就好期待下一集 !
所以 , 而家根本唔當推理劇o黎睇o勒 !

話說第六集根本就係英雄救美 ,
點知內海仲傻更更問教授 ,
你有冇試過為某人努力 !?
o下 ! 教授因為幫你搵証據而困係船艙度 ,
仲唔停手咁拋個手機出去求救呀 !
咁佢有冇為某人努力緊呢 !?

再者 , 發現教授除o左運動之外 ,
連搞藝術都係"力的表現"呀  ....

不過d嘉賓好似過o下鏡就算 ,
就好似六集 , 野豬mm只係係案發現場(佢屋企),
學校門外 , 跟住就係朝早番學同素描 ...
希望第七集恭子mm會出多d鏡頭啦 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

今日唔抵得就再睇多一次第六集 !
發覺每當湯川學教授破解到案件前o既動作 ,
就一定走去算一算 ~
你睇佢係實驗室又算一算 ,
係地下執住舊石頭又o黎算一算  ,
冇石頭呢就用手拍劃空氣 ...
到第六集根本冇得算o既情況底下 ,
佢竟然係架警車o既玻璃窗上面去繼續算 ???

(連佢自己都好內海講 , 第日唔係有關物理o既案唔好煩佢 ...)

的確好多集o既案件都唔係用物理學去破解 , 咁算o黎做咩呢 ?
呢個問題係4,56呢幾集我不斷咁諗 , 惟一o既解釋係 :
教授算一算o既行為 , 就好似咸旦超人打怪獸咁 ,
一定要心口閃燈至可以將怪獸打底 !?
所以教授要破案就一定要"算一算" !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

剛剛睇完第7集, 已經要飛住嚟睇, 唉 ~
其實當初咁期待呢套劇, 除casting 吸引外,
主要係為咗"神探"呢兩個字.........
依家劇情固然唔係偵探推理, 但又唔係愛情.
不倫不類, 對我嚟講得返個悶字.
所以下集都未必會再睇落去, 但都會download 埋佢,
等第時好無聊嘅時候再攞出嚟睇囉 ~

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我第九帖都講過話太科幻,唔好睇架啦...

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

我岩岩先download 左成套..
唔通真係比個名厄左

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

又一名受害者呀!

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

上星期日果集有堀北真希呀...雖然得三句對白 , 但係都好誘惑呀 !

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

woodstock: RMK added - PID 127101 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 127101 [ view ]
flash2man: 很好的貼子!! 無言感激!!!

最後回覆日期: 2008-11-14 12:43 PM
  編輯帖子
快速美言