遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 8月9日(星期四) 魔女回歸嘅吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
Edmund: thx...but no need la....都係睇下黎緊個英超買邊d球員好姐~

大買賣喎 .... 發逹都係由此起?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
ka*chun: 過左成日,都仲係有d唔開心

a-level再駁殺過啦! 原校升到班咪算o羅!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
Flora: 蛋蛋又偷懶.....

我都想呀, 係公司做到死死下! 呢個week正常office hour 又係咩都唔好做, 趕妥大老細要的report .....

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-8-9 03:48 AM 發表
a-level再駁殺過啦! 原校升到班咪算o羅!

我都係咁話....好過我做逃兵....

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-8-9 03:49 AM 發表
我都想呀, 係公司做到死死下! 呢個week正常office hour 又係咩都唔好做, 趕妥大老細要的report .....   

唔好做??? 咁大鑊???

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2007-8-8 15:54 發表
唔好做??? 咁大鑊???

都幾大鑊, 因為auditor回歸 ........

今朝先同我老細, svp, risk control manager, sr business plan manager 一齊開會 .......

然後就做到死死下 ..... 跟住又要night run, 又要趕返自己正常應該做o既野 ....... 唉 ..... 真係死o左易好多!!

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-8-9 05:16 AM 發表

都幾大鑊, 因為auditor回歸 ........

今朝先同我老細, svp, risk control manager, sr business plan manager 一齊開會 .......

然後就做到死死下 ..... 跟住又要night run, 又要趕返自己正常應該做o既野 ...

security 既乜野工????

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2007-8-8 18:18 發表
security 既乜野工????

都好多唔同野做, 以我為例, 我係做internal, 主要係睇report, 每日由唔同人submit report, 然後review 再做summary; 有問題就返轉頭要佢地交代 .... 等; 另要知道公司內所有server的一切, 例如有無install patches, 有的話, 幾時install? 邊個install? update有無做齊,  幾時update? 邊個update? .... 等等.

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-8-9 02:10 AM 發表
O下? 班大少小姐唔係坐Q7 出街咩? 我都想做妳跟班有Q7坐 ....

未有車攞呀, 月尾呀, 我都想坐 Q7呀!
我 friend 架車都好正, 同坐 Q7 差唔多啫.

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-8-8 22:04 發表
未有車攞呀, 月尾呀, 我都想坐 Q7呀!
我 friend 架車都好正, 同坐 Q7 差唔多啫.

莫非係cayenne .........

果係係富貴大少姐呀!! 玩具cayenne我都無呀 !

頂部

快速美言