诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   不能說的.秘密 (Secret)
電影種類 Romance
電影語言 Mandarin
主要演員 周杰倫, 桂綸鎂, 黃秋生
導演 周杰倫
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
4 reviews
標題: 不能說的.秘密(secret) [愛情] [國語]
flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-10-9 12:41 AM 發表
有冇咁複雜呀阿閃?    要玩到 C 常數?    周杰倫 會諗到咁盡?

因為我以前想做科學家...所以曾經向呢方面努力過...學習左好多國家ge知識...不過最後因為我有近視所以做唔成科學家呀...

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-10-10 12:06 AM 發表

因為我以前想做科學家...所以曾經向呢方面努力過...學習左好多國家ge知識...不過最後因為我有近視所以做唔成科學家呀...

下?????
乜唔係個個科學家都有近視O既咩?

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-10-10 08:09 AM 發表

下?????
乜唔係個個科學家都有近視O既咩?

根據聯合國規定,科學家係唔可以有超過300度近視.

可能你會見好多科學家戴晒眼鏡咁...其實佢地係遠視...因為佢係成日對仕顯微鏡/放大鏡/望遠鏡,所以有遠視ge機會高好多.

因為初初我入國家研究所果陣做左一個檢定,差一樣合格,就係近視,當時我係有450度,所以做唔成科學家.

最後編輯: flash2man : 2007-10-10 11:37 AM

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-10-10 11:32 AM 發表

根據聯合國規定,科學家係唔可以有超過300度近視.

可能你會見好多科學家戴晒眼鏡咁...其實佢地係遠視...因為佢係成日對仕顯微鏡/放大鏡/望遠鏡,所以有遠視ge機會高好多.

因為初初我入國家研究所果陣做左一個檢定, ...

真定假ar..
點解科學家要有咁o既規定?
你係咪吹水架..

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-10-11 07:30 AM 發表

真定假ar..
點解科學家要有咁o既規定?
你係咪吹水架..

我呃你對我黎講都冇好處個喎...
就算我呃到你,你都唔會比我帶黎任何ge益處.

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-10-12 11:01 AM 發表

我呃你對我黎講都冇好處個喎...
就算我呃到你,你都唔會比我帶黎任何ge益處.

你呃到我咪會開心lor..
有人以呃人為樂架

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

Spoiler warning - 劇情踢爆

講返套戲﹐我突然諗到一樣野講唔通: 唔好理周杰倫返去時係幾時﹐咁佢地既 rule 係﹐返到去第一眼見既人先會見到自己﹐而其他人係見唔到自己既﹐咁點解又會響當年既畢業相1出現呢?  除左當年既小雨外﹐應該唔會有其他人見到佢架喎﹐咁又點可以照常讀書畢業影相呢?

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-10-15 08:18 AM 發表

你呃到我咪會開心lor..
有人以呃人為樂架

小神哥!!我真係服左你呀!!!我呃d識ge都唔會呃你啦...呃d識ge都話可以呃下錢呃下處咁啦...我同你三九唔識七(以上數字係粗口).呃你有S用咩!?~~~

算啦...當係我呃你囉...反正我都唔係好想同你講......

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-10-15 09:56 PM 發表

小神哥!!我真係服左你呀!!!我呃d識ge都唔會呃你啦...呃d識ge都話可以呃下錢呃下處咁啦...我同你三九唔識七(以上數字係粗口).呃你有S用咩!?~~~

算啦...當係我呃你囉...反正我都唔係好想同你講...... ...

講下笑姐..
唔洗咁認真wo..

頂部

妹頭    
XS飢民
性別 保密
UID 42127

精華 0
帖子 42
積分 -2280   詳情

閱讀權限 20
註冊 2007-7-22

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-10-15 09:56 PM 發表

算啦...當係我呃你囉...反正我都唔係好想同你講...... ...

你(口岩)

頂部

快速美言