诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   不能說的.秘密 (Secret)
電影種類 Romance
電影語言 Mandarin
主要演員 周杰倫, 桂綸鎂, 黃秋生
導演 周杰倫
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
4 reviews
標題: 不能說的.秘密(secret) [愛情] [國語]
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

阿閃﹐咁我知您鐘意睇邊類戲勒!  係呀﹐其實呢套戲對於好 man 果 d 男仔﹐係有少少女仔左。 如果您喜歡打片﹐呢套戲真係唔係太岩您。 哈哈﹐不過您個 friend 竟然話係 懸疑打鬥警察片??    您又信喎!!  

小神﹐乜個女仔塊面有變綠色咩??  邊場呢?  係唔係我 missed 左?  

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-10-8 09:52 AM 發表
哈哈﹐不過您個 friend 竟然話係 懸疑打鬥警察片??    您又信喎!!  

因為我相信,佢冇理由呃我ge...因為我個人黎講,我屬於無條件相信朋友ge人,就算我朋友話跳樓好好玩,我都會陪佢一齊跳,試下囉.

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-10-8 09:52 AM 發表
阿閃﹐咁我知您鐘意睇邊類戲勒!  係呀﹐其實呢套戲對於好 man 果 d 男仔﹐係有少少女仔左。 如果您喜歡打片﹐呢套戲真係唔係太岩您。 哈哈﹐不過您個 friend 竟然話係 懸疑打鬥警察片??    您又信喎!!  

小神﹐乜個女仔塊面 ...

好似係最後周杰倫畢業表演果時女主角o向出面睇..
果時好似係綠綠地色架..

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-10-8 11:57 AM 發表

咁恐怖!!!可惜當時我訓左啦...真係好想欣賞一呀!!!

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-10-8 08:47 AM 發表
最後..我都唔知呢套算係科幻片定係鬼片

係呀係呀!!!我都唔知點解,我成場都聽唔到d場白,但係我d朋友話聽到好大聲....我只係聽到d背景音樂...

所以我覺得呢套片係有d靈異架.....

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-10-7 11:57 PM 發表

Spoiler warning - 劇情踢爆

(警告: 這套電影看過 spoiler 劇情後﹐絕對會影響觀眾看電影的樂趣!)

有咩??????     不過講時講﹐我真係唔係太明最後個結局﹐翻睇左好多野都唔明!  夠竟最後79年畢業果兩個係唔係男女主角﹐係唔係小雨同湘倫黎架呢??  如果係﹐咁就更加唔明勒﹐唔係話隔住廿年咩? 佢畢業果晚返去﹐當年應該都係79年影左畢業相既晚上黎播﹐點解去到會係日頭呢?  點解小雨好似唔識佢咁既??

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-10-8 07:07 PM 發表
有咩??????     不過講時講﹐我真係唔係太明最後個結局﹐翻睇左好多野都唔明!  夠竟最後79年畢業果兩個係唔係男女主角﹐係唔係小雨同湘倫黎架呢??  如果係﹐咁就更加唔明勒﹐唔係話隔住廿年咩? 佢畢業果晚返去﹐當年應該都係79年影左畢業相既晚上黎播﹐點解去到會係日頭呢?  點解小雨好似唔識佢咁既??

跟據空間科學角度黎講,如果一個人能夠回到過去或者去到將來.
首先要有一個條件,就空間分子的變化.舉個例子 :

2007年阿閃要回到1997年...首先2007年的空間分子fxd1和1997年空間分子fxd2要互相有聯繫同有相應變化,
恆等式係 fxd1=fxd2;

第二因為阿閃要回1997年,但係1997年的阿閃係冇1997年至2007年的記憶等等,所以要喺之前等式後加上一個常數C,即係 : fxd1'=fxd2'+c;

要等式二成立的話,首先就係要找出呢個C常數.

所以點解小雨好似唔識佢,就係呢個常數C的變化影響左回到過去的空間分子.

(以上公式係偷返黎ge簡化版)

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

有冇咁複雜呀阿閃?    要玩到 C 常數?    周杰倫 會諗到咁盡?

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-10-8 07:07 PM 發表

Spoiler warning - 劇情踢爆
(警告: 這套電影看過 spoiler 劇情後﹐絕對會影響觀眾看電影的樂趣!)

有咩??????     不過講時講﹐我真係唔係太明最後個結局﹐翻睇左好多野都唔明!  夠竟最後79年畢業果兩個係唔係男 ...

我個人覺得佢番去果日又未必係岩岩20年前..
有可能係再耐d..
小雨去未來之前..
咁小雨咪唔識佢lor..
如果佢去到係岩岩20年前..
咁小雨應該變到勁傷心..
但你睇佢個樣都唔似la..
同埋其實小雨如果要証明佢真係去到未來o既話應該係好易之ma..
洗乜比人當佢係精神病wo..
是旦去未來搵單20年前就快發生o既新聞..
咁d 人就會信佢la..
洗乜搞到咁唔開心wo..

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-10-9 12:41 AM 發表
有冇咁複雜呀阿閃?    要玩到 C 常數?    周杰倫 會諗到咁盡?

唔知呢??套戲都已經落左畫...

"係"同"唔係"都已經冇關係喇....

頂部

快速美言