诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   不能說的.秘密 (Secret)
電影種類 Romance
電影語言 Mandarin
主要演員 周杰倫, 桂綸鎂, 黃秋生
導演 周杰倫
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
4 reviews
標題: 不能說的.秘密(secret) [愛情] [國語]
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

不能說的.秘密(secret) [愛情] [國語]

電影名稱 不能說的.秘密(secret)
電影種類 愛情
電影語言 國語
主要演員 周杰倫, 桂綸鎂, 黃秋生
導演 周杰倫
放映日期 2007-08-02

睇左既朋友﹐歡迎入黎俾俾分(按右邊星星)﹐講講齣戲您鐘唔鐘意(中英文回覆都無問題)?

尋找有關此電影的分享 >> 天藍幫您「搜」

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-8-16 10:02 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
今日放工一個人去睇佐呢套電影....
果然冇令我失望....
故事結構, 拍攝手法都唔似係台灣電影....
更加唸唔到周傑倫咁識講故....
至於故事係點, 就要自己入戲院睇啦....
因為係不能說的.秘密

http://www.sonypictures.com.tw/movie/secret/home.htm

最後編輯: koon1218 : 2007-8-16 10:49 PM

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

係愛情故事?
會唔會喊架?

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-8-22 06:11 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-8-20 09:31 AM 發表
係愛情故事?
會唔會喊架?

Yupz, 係愛情故事但唔會喊....

頂部

Snowcat     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 161

精華 0
帖子 468
積分 53   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24

今日我又重頭睇左次啦~因為出左碟~
真係好正~不過唔鐘意個ending無交代得甘清楚~
未睇既人快D睇呀~~

頂部

cmwang1000     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 42436

精華 0
帖子 27
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-8-14

就第一次拍電的周董來說
這片拍的算很棒了
不過結局有點交代不清楚就是了

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

好呀!!!呢套戲係我繼"千機變"之後我又訓足全場呀.....

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我都睇左喇終於!!!!  我幾喜歡喎!  主要有幾個原因:

1. 周杰倫 第一次 執導﹐能夠有泔既水準﹐值得鼓勵!!

2. 周杰倫 自編自導自演﹐最初我以為故事會好簡單﹐以為又係會俾我估到晒劇情果隻﹐但睇完後整體上都算唔錯﹐令我有 d 驚喜!  演技方面就欠奉﹐好似無咩可以俾佢發揮﹐只係有好幾場戲可以俾佢 show off 佢既彈琴技術。 不過能夠響 編/導/演 中有兩樣係做得好﹐而演技又唔係真係咁差﹐都足以令呢套戲成為一套值得睇既電影!

3. 配樂方面又係好正!!  Opening 果段音樂已經吸引住我﹐因為好少中國人既電影有咁正既配樂。 整套電影大部份配樂係由 周杰倫 + Terdsak Janpan 作曲編曲 ﹐個導演本身係音樂創作人﹐當然響配樂方面亦會更加認真處理﹐令呢套電影生色不少!! (不過唔就唔係太知 Terdsak Janpan 係邊位)

4. 除左浪漫愛愛情橋段之外﹐亦有好多搞笑位﹐所以睇起上黎都唔會太 slow。  (唔明點解阿閃會訓左 )

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

可能我個人黎講,文戲唔係好啱我...一冇打鬥場面我會覺得悶.我都係比我朋友呃左,佢話"不能說的咪咪"係懸疑打鬥警察片,我先去睇...點知果日第一場真係爆滿...果場真係好熱"鬧"(完場仲有警察入黎捉d人落口供).

聲音方面,我覺得d配樂唔錯(所以兩粒星係配樂ge)...但d演員對白我一句都聽唔到,可能果陣仲係"七月",

至於角色人物方面,我都好鍾意周董生和綸美大人,可能我聽唔到對白,所以覺得好悶.

至於臨完場發生左小小起哄情況,話說有個女觀眾聽到一首歌,話周生抄佢歌,所以掉左隻鞋上瑩幕度,引起左幾分鐘打鬥事件.(全女打鬥,有幾個打剩返個Bra. , 有一個連裙都爛埋).果陣已經完場,但係全部人唔走得,要等警察黎先有得走.

於是我訓到走得,全我朋友叫醒我喇.

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

我終於正式睇左la..
本來我係唔會去睇愛情片o既..
但係話說我番hk 果時o向個friend 屋企玩橋牌果時..
佢走去播呢套戲..
咁四個人玩牌..其中一個完全冇心玩..
咁佢係咁睇..我係完全冇留意套戲講乜..
只係睇到d 畫面..
咁最令我難忘係個女主角有幾個畫面係變左綠色面..
咁我就以為係鬼戲..
番屋企即刻download 黎睇
最後..我都唔知呢套算係科幻片定係鬼片
不過個故仔都算係幾特別..
值得一睇~

頂部

快速美言