诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   No Reservations (美味不設防)
電影種類 Romance
電影語言 English
主要演員  Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson
導演 Scott Hicks
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
1 review
標題: No Reservations (美味不設防) [愛情] [英語]
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

No Reservations (美味不設防) [愛情] [英語]

電影名稱 No Reservations (美味不設防)
電影種類 愛情
電影語言 英語
主要演員 Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson
導演 Scott Hicks
放映日期 2007-07-27

睇左既朋友﹐歡迎入黎俾俾分(按右邊星星)﹐講講齣戲您鐘唔鐘意(中英文回覆都無問題)?

尋找有關此電影的分享 >> 天藍幫您「搜」

最後編輯: mickeyGoUp : 2007-10-10 10:37 AM
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

又另一套愛情小品﹐以煮食為題材既愛情故事﹐No Reservations 亦唔係第一套。 當我睇呢套戲既時候﹐令我諗起既﹐係 Ratatouille﹐直頭有小小好似睇緊 Ratatouille 真人版咁添 (只係少左 d 老鼠)!  雖然 No Reservations 唔係取景於法國﹐但套戲大部份係發生響一間高級餐廳既廚房之內﹐d 廚司預備食物既情景﹐如果睇過 Ratatouille 既朋友﹐一定會覺得似曾相識。

咁個故事當然同Ratatouille 好唔同啦!  No Reservations 係講及一個女廚司﹐因為家姐 (定係妹) 響一次車禍而去逝﹐所以要照顧佢既姪女。  未結婚既佢﹐ 一向以事業為主﹐突然被呢次 "意外" 打亂晒佢既生活﹐ 當然係應接不下啦。 於是餐館既老闆就請左呢位男主角黎幫手管理廚房既工作。  咁好老套地﹐女主角當然係由最初好唔鐘意呢個男主角﹐ 慢慢對佢產生左感情﹐ 但後來因為個男仔響餐廳越來越受客人歡迎﹐ 女主角覺得事業受到威脅﹐而威脅佢既﹐係自己既愛人﹐進退兩難﹐再加上兩人間又夾住個小女孩﹐最後會點 ? 以 hollywood 既公式推斷﹐大家都會估到啦﹐唔使我多講。

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

haha..
我同friend 睇呢套戲果時..
佢一路都以為係Ratatouille..
佢之後先發現點解冇老鼠..
原來我地根本唔係睇Ratatouille

mickeyGoUp :
哈哈! 咁您個 friend 係男定女?

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

haha...
女仔黎架..
係咪D 女仔會傻D

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

回復 #4 小神 的帖子

下? 您講真架? 佢真係以為睇緊 Ratatouille 架?   我以為您講笑添!!!

咁天真既女JAI0製朋友,界紹我識得唔得?

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-11-29 09:46 AM 發表
下? 您講真架? 佢真係以為睇緊 Ratatouille 架?   我以為您講笑添!!!

咁天真既女JAI0製朋友,界紹我識得唔得?

haha..
其實一開場佢就知..
因為之前預告係做Ratatouille..
點解咁快做完

jaio 係乜?
haha..
佢有男朋友la..
加上佢唔識中文..
佢係日本人..

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp:
mickeyGoUp: RMK added - PID 142455 [ view ]

最後回覆日期: 2007-11-27 10:03 PM
  編輯帖子
快速美言