诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   Ocean's Thirteen
電影種類 Action
電影語言 English
主要演員 George Clooney, Ellen Barkin, Matt Damon, Brad Pitt, Andy Garcia
導演 Steven Soderbergh
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
3 reviews
標題: Ocean's Thirteen [動作] [英語]
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

Ocean's Thirteen [動作] [英語]

電影名稱 Ocean's Thirteen
電影種類 動作
電影語言 英語
主要演員 George Clooney, Ellen Barkin, Matt Damon, Brad Pitt, Andy Garcia
導演 Steven Soderbergh
放映日期 2007-06-08

睇左既朋友﹐歡迎入黎俾俾分(按右邊星星)﹐講講齣戲您鐘唔鐘意(中英文回覆都無問題)?

尋找有關此電影的分享 >> 天藍幫您「搜」

頂部

antonylau     Rank: 3
青出藍 (蕃薯媽....)
性別 男
UID 201

精華 0
帖子 1963
積分 299   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25
來自 九龍觀塘
狀態 離線

發表於 2007-7-16 12:21 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 antonylau 為MSN好友 通過MSN和 antonylau 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
我上月同蕃薯媽去睇,同一二集一樣,套戲睇排場,sell 豪華,而且橋段一致,我唔會話唔好睇,但不妨一睇囉,有幾句對白好精景,夠攪笑。

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我就唔係太喜歡第二集﹐反而覺得呢一集好睇 d﹐當然點都唔夠第一集好睇啦!  我覺得就咁﹐一齣戲好唔好睇﹐有一個好重要既原素﹐就係 "新鮮感"!!  雖然第一集都係重拍 1960 年既一套舊片﹐但對於我地呢 d 較年青一輩既﹐當然係當 Ocean's Eleven 新片咁睇啦!  咁個3故仔同橋段都好新鮮﹐再加埋學豬鼻話齋: 豪華包裝!  雙管齊下﹐觀眾一定受啦!  所以到左 Ocean's Thirteen﹐雖然都算唔錯﹐有一定既娛樂性﹐用賭場做題材﹐永遠都幾得意!     但仍缺乏一份新鮮感﹐所以好難好過第一集。  不過班編劇都算搞盡腦汁諗 d 橋出黎架喇!  有時我諗: 究竟戲中 d 對付賭場既計﹐真實性有幾高呢?  

劇情踢爆 Spoiler Warning

我覺得佢地成班野都有一樣每個賭徒都最需要既野﹐就係: 運氣!!!  佢地真係蓬凶化吉架喎!!!  好多橋如果運戲差 d 都唔惦呀!!  雖然當中有 d 阻滯﹐但最後都係俾佢地過到骨架喎!  唔夠錢又俾佢地借到!  您話係唔係好彩丫?  不過聽故唔好博故﹐整體黎講﹐都幾好睇丫!  

豬鼻您話邊句對白精呢??  

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-7-20 10:02 AM 發表
我就唔係太喜歡第二集﹐反而覺得呢一集好睇 d﹐當然點都唔夠第一集好睇啦!  我覺得就咁﹐一齣戲好唔好睇﹐有一個好重要既原素﹐就係 "新鮮感"!!  雖然第一集都係重拍 1960 年既一套舊片﹐但對於我地呢 d 較年青一輩既﹐當然係當 Oc ...

我最唔明係點解佢可以每次玩老虎機都知幾時中jackpot..

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-7-19 11:29 PM 發表

我最唔明係點解佢可以每次玩老虎機都知幾時中jackpot..

老虎機都係電腦 program 之嘛﹐而個 program 通常應該係保障個賭場或 owner 一定會賺錢﹐即係話﹐佢 d 人入錢入到咁上下﹐例如 老虎機 賺左 $100﹐佢咪開番鋪 $10 囉 (當然佢應該係 network 晒所有機再計算啦﹐我呢個係簡單例子)。 如果 hack 到入去﹐咁咪知道或者可以控制到個 jackpot 時間囉。 您記唔記得 brad Pitt 第一次中時係要跟住條 formula 去入錢?  

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-7-21 09:18 PM 發表

老虎機都係電腦 program 之嘛﹐而個 program 通常應該係保障個賭場或 owner 一定會賺錢﹐即係話﹐佢 d 人入錢入到咁上下﹐例如 老虎機 賺左 $100﹐佢咪開番鋪 $10 囉 (當然佢應該係 network 晒所 ...

問題就係呢度la..
咁唔係得佢一個人玩..
佢控制唔到其他人玩架wo..
同埋jackpot 唔會一早就set 定之後係某一部機中架ma..
所以好難明

除非佢hack 左入去改左個program 可以控制到幾時同邊部機會中..

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-7-22 11:20 PM 發表

問題就係呢度la..
咁唔係得佢一個人玩..
佢控制唔到其他人玩架wo..
同埋jackpot 唔會一早就set 定之後係某一部機中架ma..
所以好難明

除非佢hack 左入去改左個program 可以控制到幾時同邊部機會中.. ...

咁又係喎!  會唔會係真係好似你咁講﹐佢地預先已經 hack 到入去﹐預設左一個 trigger﹐就係響邊一部機入隔幾秒入幾多個銀﹐就好似 set 左個 pass code 咁﹐pass code 對岩的話﹐就會開 jackpot?  不過應該響套戲有交代播﹐但我又唔記得幾時...

不過我覺得佢地都幾好人﹐果個酒店評審員本來係最無辜既﹐睇見佢真係又好笑又鄧佢可憐﹐而最後佢地原來都有預左俾返 d 著數俾佢﹐真係唔話得!  

頂部

快速美言