诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   Harry Potter And The Order Of The Phoenix
電影種類 Si-Fi
電影語言 English
主要演員 Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
導演 David Yates
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
6 reviews
標題: Harry Potter And The Order Of The Phoenix (哈利波特─鳳凰會的密令) [科幻] [英語]
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

Harry Potter And The Order Of The Phoenix (哈利波特─鳳凰會的密令) [科幻] [英語]

電影名稱 Harry Potter And The Order Of The Phoenix (哈利波特─鳳凰會的密令)
電影種類 科幻
電影語言 英語
主要演員 Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
導演 David Yates
放映日期 2007-07-11

睇左既朋友﹐歡迎入黎俾俾分(按右邊星星)﹐講講齣戲您鐘唔鐘意(中英文回覆都無問題)?

尋找有關此電影的分享 >> 天藍幫您「搜」

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

得一粒星?
即係好差?
死啦,我一陣去睇呀
比你講到唔係咁想去

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

咁我又覺得唔應該憑一位會員既評分去決定呢套戲好唔好睇既.. (唔係我評架)﹐而該會員又無留言。  阿嘈您去睇完講我地知您鐘唔鐘意?  

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

睇完啦!
我睇左imax,最後20mins先要帶3d glasses
對imax效果有少少失望
我未睇過movie既imax version,淨係去過disneyland睇咋
對比兩者,harry potter就差0的啦,feel唔到有野0係我周圍飛

講返都戲,無咩打鬥,一味講野多
咁多集,最無睇頭係呢集
一來我無睇開小說啦,二來上一集係一年前,有0的野唔係好記得
我諗係要為大結局留下袱線啦,好多個問號
黎黎去去就話新黎個professor有幾唔好
最好睇都係佢地考緊owl exam,孖仔出黎放firework0個幕
如果0個幕係imax,我諗會仲靚過最後storage room入面0個幕

overall有3粒星,因為睇左咁多集
本來諗住呢集點都要睇先可以連埋落去,因為未知大結局會講咩
但係睇完覺得唔睇呢集都可以照睇大結局
但係睇左咁多集,好唔好睇都唔差在啦
我諗大部份入場既都係咁諗

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

我只係睇左頭兩集..
其實頭兩集我都係覺得一般..

咁如果我去睇呢集..
會唔會唔知講乜架?

頂部

Snowcat     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 161

精華 0
帖子 468
積分 53   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24

之前陪fd睇, 我唔係集集追既fans , 但係都大概知個故仔既~
我唔記得拒total幾集, 總之我就total 睇左3 集到啦~
我覺得呢集係我睇既之中最唔掂果集
無咩好緊張既位甘...而且拒收貴10蚊, 我以為好長添條片
點知咪同1般西片差唔多, 絕對唔值( 係香港系甘收費啦, 外國應該唔系) 我個FD系集集追既FANS黎既, 但係拒都覺得唔好睇囉
D劇情好散甘, 覺得拒未完甘樣~但就已經完左啦~
所以..我比左2粒星咋~

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Snowcat 於 2007-7-31 06:59 AM 發表
之前陪fd睇, 我唔係集集追既fans , 但係都大概知個故仔既~
我唔記得拒total幾集, 總之我就total 睇左3 集到啦~
我覺得呢集係我睇既之中最唔掂果集
無咩好緊張既位甘...而且拒收貴10蚊, 我以為好長添條片
點知咪同1般 ...

香港點解要收貴0的呀?

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

好似係因為長 d﹐佢地每日開少 d 場數﹐所以要賺返!

頂部

oojaja     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 10438

精華 0
帖子 48
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-31

Not exciting for this episode.  Kind of 淡如水。 Pretty disappointed really.

頂部

白手興家     Rank: 2Rank: 2
天藍商家
性別 保密
UID 199

精華 0
帖子 121
積分 3116   詳情

閱讀權限 1
註冊 2006-6-25

在五集中這部是最沒看頭的
自換校長及導演後其背景畫面以至情節皆不覺美. 這是有點童話式的才對.

頂部

快速美言