诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   Premonition
電影種類 Suspense
電影語言 English
主要演員 Sandra Bullock, Julian McMahon
導演 Mennan Yapo
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
1 review
標題: Premonition [縣疑] [英語]
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

Premonition [縣疑] [英語]

電影名稱 Premonition
電影種類 縣疑
電影語言 英語
主要演員 Sandra Bullock, Julian McMahon
導演 Mennan Yapo
放映日期 2007-03-16

睇左既朋友﹐歡迎入黎俾俾分(按右邊星星)﹐講講齣戲您鐘唔鐘意?

尋找有關此電影的分享 >> 天藍幫您「搜」

最後編輯: mickeyGoUp : 2007-7-12 07:02 PM
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

未睇前都無咩期望﹐睇完亦唔覺得有咩驚喜。

睇過好多次個 trailer﹐所以都知到女主角老公死左﹐第二朝一起身﹐又發覺老公無事﹐再第二朝起身﹐ d 親友黎晒佢屋企參加鸜老公既喪禮.... 究竟發生咩事呢?  呢個就係電影商想引您去睇呢套戲既方法。 但好可惜﹐唔係真係咁夠吸引力﹐可能我地近年睇左好多呢類縣疑橋段﹐所以都無咩新鮮感。

我呢個 "不是影評人" 就咩戲都撈﹐所以就租左張 dvd 黎睇勒。   

而加唔得閒﹐轉頭再繼續數下呢套戲.......................

返黎勒﹐繼續先.......

雖然話劇力唔係好夠﹐縣疑片又俾人估到晒﹐有 d 地方又唔係好合邏輯﹐但我覺得呢套戲有佢好睇之除既。 如果我當佢係一套劇情片咁睇﹐又有另一番味度喎!  佢講到一個女人﹐個老公出左 trip﹐突然發覺佢已經唔會再返黎﹐永遠永遠都唔會返黎﹐果種傷痛真係好恐怖囉!  因為事前您係唔知佢會死架嘛﹐連最後一句說話都無機會講﹐仲要可能響佢走前﹐只係好 casual 咁同佢講左句 bye-bye﹐諗住過兩日就會見返﹐點知..................   我睇到果一刻﹐又再次提醒自己﹐真係要珍惜身邊既人呢!  因為您永遠唔會知道幾時係 "最後一面" 架!  講返套戲﹐個女主角由極度傷心既狀態﹐一覺訓醒後﹐個老公原來又未死喎!!!  果種失而服得既感覺﹐就係令我對呢套戲最深印象既地方。  女主角響戲裡面講左一句野﹐係我成日都有同自己講既﹐佢攬住個老公話: "聽到您既心跳聲真係好!"  真係架﹐如果您細心諗下﹐情人既每一下呼吸﹐每一下心跳﹐都其實唔係必然既﹐當有一日﹐呢 d 呼吸心跳都會停止﹐係永完停止喎!  所以﹐要珍惜擁有既一切。

最後編輯: mickeyGoUp : 2007-7-11 05:45 AM
頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-7-11 03:08 AM 發表
未睇前都無咩期望﹐睇完亦唔覺得有咩驚喜。

睇過好多次個 trailer﹐所以都知到女主角老公死左﹐第二朝一起身﹐又發覺老公無事﹐再第二朝起身﹐ d 親友黎晒佢屋企參加鸜老公既喪禮.... 究竟發生咩事呢?  呢個就係電影商想引您去 ...

咁感人..
咁會唔會睇到喊架..
最唔鍾意睇d 感人戲..

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-7-10 09:23 PM 發表

咁感人..
咁會唔會睇到喊架..
最唔鍾意睇d 感人戲..

咁又唔會!  因為佢唔係有心玩扇情﹐只係我睇完既個人感想啫!  

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

mickeyGoUp: Updated reviews

最後回覆日期: 2007-7-11 05:45 AM
  編輯帖子
快速美言