遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 呢單新聞~~是我近期睇得最好笑的
  花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

呢單新聞~~是我近期睇得最好笑的

第一個笑:新聞第一日出街,見到張相真是好好笑,堂堂一個處長大男人居然柄埋左條女後面,仲要柄得咁鬼鼠喎。條女仲笑晒口咁講:「 做 乜 忍 ( 影 ) 相 呀 ? 」

朱 培 慶 昨 晚 在 銅 鑼 灣 被 記 者 發 現 與 女 伴
挽 手 同 行 , 隨 即 躲 在 女 伴 身 後 , 不 欲 上 鏡 。

第二個笑:蘋果個記者影呢張相真是一絕再加上呢段野寫得好鬼抵死
朱 培 慶 一 直 躲 避 記 者 鏡 頭 , 但 被 銅 鑼 灣 一 酒 廊 的 鏡 子 「 出 賣 」 。

:D  第三個笑:阿處長居然要咁樣避法,仲唔係身有屎?睇佢咁樣走路法,哈哈~~~佢都好驚弓之鳥下喎,哈哈~~~~蘋果仲好鬼抵死咁劃埋個 S 型走佬路線圖出來,處長以為自己係架車,想玩飄移咁掟個靚彎、訓個靚山~~~~~
處 長 失 儀 之 路
朱 培 慶 與 艷 女 前 晚 在 銅 鑼 灣 伊 利 莎 伯 大 廈 遇 記 者 包 圍 拍 照 後 , 即 衝 入 對 面 的 貴 族 酒 廊 , 前 門 入 後 門 出 , 衝 入 銅 鑼 灣 辣 蟹 莊 , 由 其 正 門 步 出 , 再 衝 往 富 瑤 酒 家 , 由 廚 房 通 道 走 後 巷 離 開 , 以 S 路 線 「 撇 甩 」 記 者 , 歷 時 約 30 分 鐘 。

:D :D:D  :D 第4 個笑:之前睇張相果陣仲諗緊佢隻手拎住 d 乜家火?
今日份報紙話:
『  D 人 當 我 係 明 星 咁 , 係 咁 影 我 相 喎 ! 』 然 後 她 又 驚 覺 自 己 的 假 髮 不 見 了 : 『 個 假 髮 4000 幾 蚊 架 ! 』 」 她 說 的 假 髮 , 不 曉 得 是 否 就 是 朱 培 慶 當 晚 狼 狽 奔 逃 時 , 一 直 手 執 著 的 那 件 毛 茸 茸 的 棕 色 物 體 。

睇完呢段野就諗,可能當時佢發現左有大批記者在場,佢情急之下除左條北姑個假髮想玩變身,如果唔係咁......哈哈,你同條女去街最多都係幫佢拎下手袋o者,點會幫佢拎個假髮架~~~~~~haha~~haha~真係好好笑,笑死我.... 哈哈
處長!你今次仲唔賴晒野~~~~~~~
:D :D :D

最後編輯: 花子姐姐 : 2007-7-8 07:54 AM

頂部

新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
來自 忘憂山莊
狀態 離線

成單新聞最好笑果 d , copy 出來比你地一齊笑下

「 失 措 」 過 程 逐 格 睇

1 ) 前 晚 約 10 時 , 在 伊 利 莎 伯 大 廈 地 下 CD Bar 開 騷 的 鍾 鎮 濤 , 在 酒 吧 門 口 與 歌 迷 合 照 , 記 者 採 訪 。

2 ) 同 一 時 間 , 記 者 發 現 朱 培 慶 與 艷 女 結 伴 步 離 伊 利 莎 伯 大 廈 , 挽 手 漫 步 謝 斐 道 。

3 ) 朱 培 慶 面 對 記 者 趨 前 拍 照 , 即 時 躲 在 艷 女 身 後 , 彎 身 避 上 鏡 。

4 ) 朱 培 慶 撇 下 艷 女 , 衝 入 貴 族 酒 廊 迴 避 , 但 被 大 門 鏡 子 「 出 賣 」 其 倒 影 。
你睇我唔到~~你睇我唔到~~哈哈

5 ) 經 貴 族 酒 廊 後 巷 兜 入 銅 鑼 灣 辣 蟹 莊 , 朱 培 慶 ( 左 ) 會 合 艷 女 和 男 友 人 從 正 門 步 出 。

6 ) 再 被 記 者 追  拍 照 , 朱 只 好 衝 入 富 瑤 酒 家 , 經 廚 房 走 後 巷 離 開 。

7 ) 艷 女 在 街 頭 徘 徊 一 會 後 , 終 返 回 伊 利 沙 伯 大 廈 , 搭 專  直 上 6 樓 的 娛 樂 場 所 MUST KARA 。

頂部

新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
來自 忘憂山莊
狀態 離線

Coco 向 友 稱 混 亂 中 弄 丟 了 假 髮 , 疑 是 處 長 手 執 的 毛 茸 茸 物 體 。

佢條裙露晒底都唔覺喇,咁又唔怪得佢唔見左個假髮都唔知的,可能佢以為自己行緊 cat walk,咁樣至夠 pro 丫麻
真是唔得佢死

頂部

牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2007-7-8 08:13 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
生果報信一半好..可能真係有呢件事,不過都有實在以前出現好多老作成份,生果報在港台2地都俾諷刺的對象,香港有方向報打對台,台灣更有節目全民大悶鍋的芒果亂報來暗串生果報報導新聞的操守

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-7-8 11:01 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
做 乜 忍 相 呀 ? 我笑左出黎~

頂部

新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
來自 忘憂山莊
狀態 離線

如果一個男人無做虧心事,又點會驚成吱呀
佢其實好簡單,正正經經影張相,總好過玩麻鷹捉雞啦,仲要捉到吱樣衰,佢舉止正常點就無呢單越唱好大的戲喇

頂部

新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Edmund 於 2007-7-8 11:01 AM 發表
做 乜 忍 相 呀 ? 我笑左出黎~

第一日看時都忍唔到笑
今日知道在果因毛原來是個假髮,仲覺得好笑
佢想學人易容定喇

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2007-7-8 01:38 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
爆樣衰呀佢~~~~

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

不打自招..=.=

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

人怕出名豬怕肥..
佢叫做有頭有面就唔好出黎玩ma..
應該番屋企慢慢玩

頂部

快速美言