遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [韓劇] 咖啡王子1號店 討論區
ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-8-25 08:22 AM 發表
多謝你地出咁精采既片段啊.....
因為我仲等緊中韓既version....
所以未有得睇啊.....

中韓近日重組論壇 , 所以會同結局一齊出 ~
而熱線因為小西家遇洪水 , 搞到出唔到 ~
而天使個版本又睇唔慣 , 仲有個新加入o既17look8版本 ,
就出得好快但有時翻譯得怪怪地 !
無論如何 ~ 星期一都會睇online !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-8-25 10:21 PM 發表

中韓近日重組論壇 , 所以會同結局一齊出 ~
而熱線因為小西家遇洪水 , 搞到出唔到 ~
而天使個版本又睇唔慣 , 仲有個新加入o既17look8版本 ,
就出得好快但有時翻譯得怪怪地 !
無論如何 ~ 星期一都會睇online ! ...

大家咁話, 星期一我都會準時睇 online ~~

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

千呼萬喚始出來的預告~~就算只有40秒都看的令人激動啊 ~~

MBC官网预告文字部分 :  

夏林:难道2个人筑了万里长城吗?
大吼的韩诀:这是什么?
恩灿:谢谢你,不知道该对社长说什么。
韩诀背恩灿:你走之前我们每天都要约会。
韩成:有朱!韩有朱!  
夏林的声音:my灿!祝你留学顺利!我会想你的。梦是会实现的。
恩灿打电话:我爱你!
韩诀:还问是谁,是你的丈夫! husband!

17集的預告終於出來了, 那個開場真有趣 ~~
一早猜到 EC 走的時候會哭了, 但沒想到 HJ 也會哭成這個樣子,
看了叫人心酸哪, 幸好最尾那鏡頭聽到 HJ 在電話中說"husband".......
期待17 集啊 ~~~~~~~~~

8分鐘預告來啦~~

最後編輯: woodstock : 2007-8-26 07:00 PM

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

咖啡終於落幕啦 !
但咖啡o既餘香仍然殘留係空氣中, 揮之不去 ~

呢個暑假有咖啡o既陪伴真係樂事 ,
好多朋友覺得17集o既結局平淡 ,
但人生唔會日日激情o架wor ,
如果唔係就好易血壓高 !

睇咖啡睇到12集時已經有朋友話可以當結局 ,
但個人就將結局放係16集 , 17集當番外篇 ~

結局完唔完美真係見仁見智 ,
但要收拾番心情去上班/上課o勒 !
祝願各位萬福 !!!   

以下係17集韓潔係電話對恩燦唱情歌果段 !

*http://www.mediafire.com/?f5jjmqg329d
http://pickup.mofile.com/6853356423097796

아침이 오는 소리에 문득 잠에서 깨어 听到早晨的声音突然从睡梦中惊醒
내품안에 잠든 너에게 워- 在我怀中沉睡的你
너를 사랑해 我爱你
내가 힘겨울때마다 너는 항상 내곁에 我累的时候你总是在我的身边
따스라게 어깨 감싸며 워- 跟着我呵护着我
너를 사랑해 我爱你
영원히 우리에게 서글픈 이별은 없어 我们永远都不要伤痛的离别
때로는 슬픔에 눈물도 흘리지만 即便有时悲伤留下眼泪
언제나 너와 함께 새하얀 꿈을 꾸면서 无论何时 请你和我一起做着洁白的梦
하늘이 우리를 갈라놓을때까지 워- 直到上天把我们分开为止
너를 사랑해 我爱你~
from韓劇社區-綠茶先鋒

最後編輯: ohahamok : 2007-8-28 12:14 AM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

我都係睇 online 啊嗰日, 其實群戲作為 ending 都冇咩唔好,
but 若果多 30 mins 交帶返多少少 EC 學成歸來後,
同 HJ 嘅煙韌場面, 同埋各方面如工作及與男2女2再
gathering 一次就更好喇 ~ 依家有 d 似趕收工囉 ....

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

將我响另一論壇的活動中寫嘅感言轉貼過嚟同大家分享一吓 ~

在咖啡裡, 最能牽動我的莫過於韓潔與恩燦的那一段情, 當中又以韓潔對這段情的心路歷程三部曲最為精彩 ......

這個是韓潔經過一番掙扎之後所做的决定, 就是與恩燦結為異性兄弟, 他天真的認為只有這樣做, 才可一輩子跟同是男兒身的恩燦在一起, 恩燦也基於同樣理由答應了這要求...... 這一對傻瓜, 看得我多心痛!

再來便是這裡了, 當單純的恩燦滿足於這種自欺欺人的異性兄弟關係中時, 韓潔卻獨自飽受著煎熬, 看著熟睡的恩燦, 他那一臉充滿渴望又無奈傷感的表情, 只能趁她不知道的時候悄悄地輕吻和輕抱她, 於是他下了痛苦的決定-------從此跟她一刀两斷...... 這一個傻瓜, 比之前更叫人心痛!

最後便是這一場, 當韓潔帶着覺悟的心情重返咖啡店, 衝過去二話不說便狠狠的吻住了恩燦時, 我心中滿是感動哪, 當我聽到他對恩燦告白說不管他是男人還是外星人也愛她時, 呵呵 ~~ 即時心下大定, 知道他們這一對無論之後會遇上何事, 都應該能夠一直走下去, 蓋因連同性戀都接受了的韓潔還有甚麼能阻擋他跟恩燦的愛情呢?

謝謝咖啡的劇中各人陪伴我渡過了今夏, 帶給我很多歡樂的時光, 在我乏味的日常生活裡寫下了難忘的一頁, 謝謝 !   

最後編輯: woodstock : 2007-8-31 03:08 AM

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

一個相當不錯的 MV, 貼出來和大家分享 ~

Fr  韩剧热线

最後編輯: woodstock : 2007-8-31 03:36 AM

頂部

快速美言