诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   Transformers
電影種類 Si-Fi
電影語言 English
主要演員 Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Bernie Mac
導演 Michael Bay
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
7 reviews
標題: Transformers (變形金剛) (2007) [科幻] [英語]
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

Transformers (變形金剛) (2007) [科幻] [英語]

電影名稱 Transformers (變形金剛) (2007)
電影種類 科幻
電影語言 英語
主要演員 Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Bernie Mac
導演 Michael Bay
放映日期 2007-07-03

未呀!  我未睇呀!  不過想出左呢個帖先﹐等睇左既人可以俾下分﹐講下感想。

如過您既帖子內容係會 穿橋 或 劇情踢爆 ﹐請用紅字寫明 劇情踢爆 字樣 (詳細請睇頁面版規)。

我諗個預告片都無咩人未睇過架勒。 我講下未睇前既感想啦!  我就無睇過 Transformer 既卡通版﹐只係知道有一大堆器車飛機會變機械人﹐但點樣變或者點解會變﹐我就一無所知。  睇完預告後﹐簡直係 O 晒咀呀!  我諗響呢個世代﹐d 電腦特技都睇到麻目晒﹐響我覺得好似無咩可以特破既時候﹐突然有呢齣戲推出﹐相信會將 CG 特技推向另一個高峰!  好期待!!!

最後編輯: mickeyGoUp : 2007-8-22 12:11 AM
頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

我都記得細個睇過變型金鋼..
我細個好似有柯拍文o既玩具
不過應該一早就掉左lor..
但講真我就己經唔記得個故仔講乜..
只係記得柯拍文係好人..

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

柯拍文 又係咩黎呢?  個主角記械人?

我有 friend 睇左﹐話好好睇!  佢無同佢女友去睇﹐怕佢唔鐘意齣戲﹐但睇後就後悔﹐佢話好睇程度係連佢女友都應該會鐘意睇﹐佢女友既反應係: "咁誇?  真係泔好睇?"  

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-7-5 21:40 發表

我有 friend 睇左﹐話好好睇!  佢無同佢女友去睇﹐怕佢唔鐘意齣戲﹐但睇後就後悔﹐佢話好睇程度係連佢女友都應該會鐘意睇﹐佢女友既反應係: "咁誇?  真係泔好睇?"   ...

我係Transformers的fans, 應該會睇, 但 .... 可能今次的機械相對地叫做更正實, 即係係理論上真係做到由車變機械人, 所以無咁"靚"仔, 無咁型!   都係卡通好睇好多!

到暫時為止同呢套有關的一切玩具我一樣都無買呀!

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-7-6 09:40 AM 發表

我有 friend 睇左﹐話好好睇!  佢無同佢女友去睇﹐怕佢唔鐘意齣戲﹐但睇後就後悔﹐佢話好睇程度係連佢女友都應該會鐘意睇﹐佢女友既反應係: "咁誇?  真係泔好睇?"   ...

我唔知中文係咪咁寫..
但個意應該岩..
柯拍文係果架貨車..
好人果邊o既老大..

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-7-6 09:52 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-7-6 09:40 AM 發表

yup...柯拍文 = Optimus Prime

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我終於睇左喇!!!!!

我俾四粒星啦!!!  大部份係響特技方面。  劇情就普通﹐啦﹐但 d 笑料都幾得喎!  可能我個人天真啦﹐我笑得好開心呀!!   

導演 Michael Bay 以前拍過既戲當中﹐我就較為喜歡  The Rock 同 Armageddon!  其他例如   Bad Boys 一二集The Island 等..都係麻麻﹐Pearl Harbor 就唔好講添啦!  

講返 Transformers﹐其實呢齣除左係科幻片外﹐仲係一齣動作片!  講緊既係 d 機械人既動作﹐而當中似乎係壞人果邊 d 機械人型 d 喎!!  有乜理由 d 好人全部都係車﹐但 d 壞人又坦克﹐又飛機﹐又直升機!  好唔公平喎!!!!    而相比之下﹐飛機邊機械人係型過一架貨車變機械人既﹐您地話係咪先??

另外﹐我就略嚴 d 變身過程複雜得滯﹐變左好似任佢講點變都得。 但我記得以前 cartoon 係您真係可以慢慢睇到佢每一格變身既過程﹐睇落好次有心思 d 同埋真實 d。 我睇怕佢要整個可以一模一樣咁變身既玩具都幾難。

不過 d 特技 + 動作 仍然係幾勁既!  兩個幾鐘我又唔覺得會悶。我知有 d 觀眾認為佢太長。

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

Transformers [動作] [英語]

電影名稱 Transformers
電影種類 動作
電影語言 英語

岩岩去完睇transformers
都ok呀,對我呢個未睇過原著卡通既人黎講
入場既多數係30歲+,我諗佢地係細個睇過電視0個套啦

今次都係陪我男朋友睇,佢就睇得好開心,因為係佢個年代啦。。。
我就。。。。點解,點解,點解,係咁問

故事有0的牽強,唔明點解0個幾隻transformers話要去搵個cube
但係無端端又話比美國軍方好多年前搵左
更加唔明點解0個隻貨車(sorry,唔記得佢叫咩名)叫sam(個男仔)將個cube放入去佢度,跟住一齊滅亡
但係最後sam就將個cube放入個壞人度,壞人就咁死左

可能有睇過原著既會明點解啦。。。。。
不過都無所謂啦,都消磨左2個鐘,無野做都可以去睇下。。。

美國人真係好鍾意make fun on日本人啦,我覺得係有少少唔抵得人地咁hi-tech

頂部

CoolQQ     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 301

精華 0
帖子 247
積分 474   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-28

我俾5粒.
我好少去戲院睇戲, (連 down 都唔 down的)
除非好睇, 就會down下.

呢套佢未出之前我就已經講左... 我一定坐o係戲院睇.

Trans. 細細個就like架啦, 我記得我有果d玩具, 好好玩.

套戲入面, d笑料真係得~!!

變身果度, 我都覺, 睇到好眼花...
音效方面... 好似嘈得滯, 有時聽唔清楚佢講乜

角色方面, 好似有d唔同左, 定係我記錯?

我記得壞人好似有一個係一支槍黎,
但係今次全部都係交通工具.

好明顯會有第2集出~~~~
因為完場果時有d野...

頂部

白手興家     Rank: 2Rank: 2
天藍商家
性別 保密
UID 199

精華 0
帖子 121
積分 3116   詳情

閱讀權限 1
註冊 2006-6-25

近期最值買票入場電影, 由第一個鏡頭開始已沒冷場.

頂部

快速美言