遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 高級程度會考
  牛丸     Rank: 3
青出藍 (牛柏葉)
性別 保密
UID 174

精華 0
帖子 1836
積分 256   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

發表於 2007-6-30 11:03 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 牛丸 為MSN好友 通過MSN和 牛丸 交談
高級程度會考

今年的高考,有10個5a狀元,其中5個來自恆商,本來都冇咩感覺...因為始終唔係自己同自己的學校,點知我地學校今年都出左個5a...雖然我地學校唔出名,但係出到一個5a的尖子真係好叻...我係邊間學校?天主教郭得勝中學囉..我諗身為香港人都未必聽過...點都好,我都再一次祝福各個高考生,到左8月頭,就到會考放榜啦,我都希望可以原校升讀啦

頂部

bc057     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 25957

精華 0
帖子 14
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-3-28

祝你好運, 可以原校升讀啦

牛丸 :
thz..hope i can

頂部

larrysiu     Rank: 1
XS缺
性別 男
UID 6671

精華 0
帖子 52
積分 80   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-14

其實有冇諗過點解恆商會咁bill 菁的呢? 我有親戚都讀緊恆商的, 我覺得個原因是因為佢地focus在商科上..大家諗諗在香港有幾多學校focus預科的教育在商科上呢? 大部分都只在 文理雙科中, 我覺得, 商科接近現實, 其實已經是好好讀的一個系, 再加上..有心入去讀的學生都係熱愛商科的..在大氣候競爭度低及熱愛商業科目的恆商學生努力下, 香港的商科 好grade又點會唔比晒d恆商學生攞晒呢...如果有一日, 全港的中學都改變一下, 把商科抬起頭, 勢均力敵的情況一定會紛紛出現的

牛丸 :
佢收生高都係一個因素.仲有好多尖子在中5時被拔尖計劃到 大學去呢

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

牛丸: RMK added - PID 117892 [ view ]
牛丸: RMK added - PID 118867 [ view ]

最後回覆日期: 2007-7-7 09:40 AM
  編輯帖子
快速美言