遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [New York-NY] [星馬菜] 檳城 Penang Chinatown Restaurant
  nburks     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 15691

精華 0
帖子 75
積分 227   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-11-15

[New York-NY] [星馬菜] 檳城 Penang Chinatown Restaurant

餐廳名稱 檳城 Penang Chinatown Restaurant
菜式 星馬菜
主要地區 NY-New York
地址 41 Elizabeth St, New York Chinatown
電話 (212) 431-8722

好多年前成日一講到食馬拉餐﹐ 就一定會諗到呢間“檳城”。 初初開張時去時﹐ 好似樣樣都好正﹐ 海南雞﹐印度面包﹐馬拉盞炒通菜﹐佛缽飄香﹐貴妃豆腐﹐咖哩牛腩煲﹐椰漿飯﹐油飯...... 我同班FD成日會去幫襯。食完飯仲會叫碗ABC冰玩下食下。
不過近年好似越來越差﹐尤其係唐人街果間﹐ D餸細碟晒。服務態度都幾差下。俾得少TIPS(略略低過15%)﹐佢哋就會黑面。
不過點都好啦﹐唐人街好食既馬拉餐都唔係好多﹐呢間都算OK架啦。 FLUSHING 果間就比唐人街既好D.
Flushing 地址﹕3804 Prince St, Flushing, New York
(718) 321-2078

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Rating:
1 review
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

Penang 我呢邊都有兩間 (DC and Maryland)﹐但水準我覺得無 NYC 果兩間同費城唐人街果間咁好﹐DC 果間我去過一次就唔再去 luu﹐因為我覺得完全唔同﹐有 d 呃西人 feel﹐環境情調就唔錯﹐但食物方面就麻麻。

係咩﹐NY 唐人街果間無以前咁好拿?  我都好耐無去過 lu!  咁耐之前食過﹐唔知俾唔俾分好。

頂部

kerry1104     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 2003

精華 0
帖子 9
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-7-28

i went there. and i agree what u said.
i  think you should try one in Flushing. the one in Kissiena Blvd. Near the chinese supermarket with the big parking lot.  is a small resturant, but the food is good. even my Malayisa firends said they made a good job.  I forgot the name. but is the one near the "Kim" "Sing" "Fa" supermarket one. try it! AND tell me what u think after it.

頂部

po_food     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 20113

精華 0
帖子 12
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-1-21

檳城在芝加哥都有分店,食物水準甚佳,唯服務久奉
位於芝加哥華埠天下為公牌下,地鐵紅線直達