遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 2007夏日劇 - 女帝 [加藤羅莎/松田翔/伊原剛志/かたせ梨乃] (預告)
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

2007夏日劇 - 女帝 [加藤羅莎/松田翔/伊原剛志/かたせ梨乃] (預告)

金    9:女帝
劇 名:女帝
電視台:朝日ANB
首 播:2007-07-13

STAFF
原   作:倉科遼「女帝」

敘述一個聰明十七歲的少女立花彩香的成長過程。
立花彩香原是以陪酒的酒女,一開始她立志成為夜晚世界中的首席。她和高級陪酒俱樂部的小姐。展開了激烈的女人戰爭。就在她爭得首位後,她感受年華會逝去,驚覺自己日後將不能再以美色在銀座生存,在銀座酒店打轉以成為女帝為目標。
銀座的生活。有政治、有黑道火拼,銀座的女人常得在其中協調,即便是充滿男女情感描寫的故事,描寫人性去很透徹嚴肅。

演 員

加藤羅莎(立花彩香)/松田翔太/伊原剛志/かたせ梨乃/斉藤祥太

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

可能"孃王"與"夜王"都收得, 所以又一部以夜世界為題材的日劇誕生,
這類劇都有固定的捧場客, 收視應該有番咁上下,
我自己都幾鐘意睇呢類日劇, 希望呢套可以保持到前兩套嘅水準啦.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

慘 ! 呢套劇o既題材唔多o岩我睇tim ~

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-6-22 10:43 PM 發表
慘 ! 呢套劇o既題材唔多o岩我睇tim ~

但係你好似鐘意睇北村一輝喎, 咁你有冇睇"夜王"呀?
其實漫畫好睇過套劇好多架, 不過....d 人都演得幾好,
所以套劇我都有追, 不過松岡真係唔太適合演呢個角色,
佢太老喇, 其實北村都係, 同演技無關, 係個 casting 本身有問題,
成套劇 d 人全部老化咗 10 年, 所以當時睇得有 d 辛苦, haha.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-6-25 03:04 AM 發表

但係你好似鐘意睇北村一輝喎, 咁你有冇睇"夜王"呀?
其實漫畫好睇過套劇好多架, 不過....d 人都演得幾好,
所以套劇我都有追, 不過松岡真係唔太適合演呢個角色,
佢太老喇, 其實北村都係, 同演技無 ...

夜王都係睇過幾集 , 睇睇o下覺得悶放棄o左 !
而且呢套劇個主線肯定係個女角身上 ,
應該都冇咩型男o架啦 , 所以都係持觀望態度 !

woodstock :
原來醉翁之意不在酒, 咁又真係可能唔啱你咧, haha.....

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

睇咗 ch.1 , I like the story but 女主角 looks not pretty at all.....too bad.
男主角 also not good looking..... but ...ok la.
Will keep on watching it and see what will happen to them later on,
hope it won't disappointed me la.

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

woodstock: RMK added - PID 116974 [ view ]

最後回覆日期: 2007-6-26 08:38 PM
  編輯帖子
快速美言