遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 2007夏季日劇 - 偷偷愛著你 [堀北真希/小栗旬/生田斗真/上川隆也] (預告)
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

2007夏季日劇 - 偷偷愛著你 [堀北真希/小栗旬/生田斗真/上川隆也] (預告)

[attach]21068[/attach]

劇 名:偷偷愛著你(花様少年少女)
電視台:富士電視CX
首 播:2007-07-03
回 數:   

STAFF
原   作:中条比紗也
編 劇:武藤将吾
配 樂:
製作人:森安彩
導 演:松田秀知 都築淳一 佐藤源太
其 它:
企   画:後藤博幸

女主角(芦屋瑞稀)偶然在電視上看到一個搞跳高男孩(佐野泉)的英姿,於是一見鍾情,為了追求他,女扮男裝轉學進入佐野泉所就讀的男校!和自己心上人同處一室發生的愛情故事……

演 員

堀北真希(芦屋瑞稀)/小栗旬(佐野泉)/生田斗真(中津秀一)/水嶋ヒロ(難波南)/山本裕典(萱島大樹)/岡田将生(関目京悟)/木村了(中央千里)/松田聖子(椿)/紺野まひる(原秋葉)/上川隆也(梅田北斗)

主題歌:

相關報導

少女為愛勇闖男校!堀北真希女扮男裝挑戰新角色

7月3日開播的富士台劇集[花樣少男少女](暫定周2晚9點)堀北真希(18)飾演高中男生。
      此劇原著是中條比紗也於1996年起在[花與夢]中的連載作品。全書共23卷,熱賣1300萬套。堀北扮演的是掃國子女蘆屋瑞稀,由 於對跳高選手佐野泉一見鍾情而女扮男裝潛入男子高中就學。
      扮演佐野的是TBS劇集「花樣男子」中扮演F4之一的小栗旬(24)。與瑞希同住一個屋簷下,過著小鹿亂撞的宿舍生活的佐野;以及在不知道瑞希是女生的情況下喜歡上她的足球部成員中津秀一,時刻憂心自己是否有同性戀傾向。圍繞三人感情生活展開了青春劇集。中津的扮演者是JOHNNYS Jr的生田斗真(22)。
      堀北真希的男高中生制服造型。富士台相關人士稱,並不會選擇立領校服。而是採用西裝,選擇較厚的背心來遮掩胸部。另外,她的頭髮也將比現在出演中朝日台劇集「生徒諸君」中更加利落,足以挑戰寶塚劇團的男演員。
      個人混入男孩堆裡難免有些擔心,不過我很期待這部標新立異的劇集]很快將進入拍攝階段的她,男裝造型也將浮出水面。這位帥過小栗、生田的“男子高校生”的誕生令人拭目以待。

台灣版電視劇,收視率榮登首位!
       台灣比日本更早一步拍攝了以[花樣少男少女]為題材的劇集。於去年11月至今年3月播出。據富士台統計、此劇勇奪2006年(1~12月)國語劇集最高收視率、平均收視率雙冠軍。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

呢套都唔洗點介紹囉, 臺灣已經拍過, 收視仲幾高 tim,
雖然我喜歡堀北真希, 但對佢嘅男裝反串真係冇咩信心,
而且小栗旬嘅佐野泉亦唔夠美型 ...... so, 冇期望.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

呢套睇過台版 !
雖然連漫畫都睇埋 ,
但男女主角幾吸引 ,
所以會再睇日劇比較o下 ~

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

呢套...未睇過喎.....

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

嘩 ! 第一集好多野要交代 , 所以有d消化不良 !

套劇俊男如雲 , 真係邊種style都有 , 目不暇給呀 ~
而且對比台版o黎講 , 女主角o既做型跟漫畫貼近 !
不過男主角就唔夠台版大隻啦 ...

哦 ! 套劇仲有顧及男士o既眼睛 ,
開場冇耐就有班靚女夾道歡迎班俊男 , 場面真係"豐富" !
不過劇中隻狗狗好似唔夠台版果隻"正" ...

睇過"漫畫"同"台版"o既我 , 第一集就不斷比較 ,
成日諗跟住果d 唔知點呢  !? 期待 ~

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-7-7 06:31 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
我都睇佐第一集....
普普通通啦....
淨係覺得好亂....
連隻狗都咁普通....

頂部

小美     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (烈彪嬰兒)
性別 女
UID 283

精華 0
帖子 3273
積分 1137   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-28

個男主角, 好似吳尊靚仔d

頂部

skyla     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 5141

精華 0
帖子 8
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-9

刚刚睇完第一集。。感觉比台湾版要好哦···男主角的感觉都几cool 啊··总是觉得吴尊演的感觉唔是好似。。而且台湾版的拍摄比较马虎。。结尾还要是离谱。。所以还是日剧的比较期待。。毕竟漫画都是“土生土长”系日本啊~~

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 skyla 於 2007-7-9 07:37 PM 發表
刚刚睇完第一集。。感觉比台湾版要好哦···男主角的感觉都几cool 啊··总是觉得吴尊演的感觉唔是好似。。而且台湾版的拍摄比较马虎。。结尾还要是离谱。。所以还是日剧的比较期待。。毕竟漫画都是“土生土长”系 ...

oh, really??? I have not watched it yet.......but I think it must be better than the Taiwan version.
At least 堀北真希 more fit the image of the 女主角 than Ella.

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我睇左第一集,好似幾好睇咁喎,我仲發現裡面其中有兩個男仔係矇面超人呀.....

頂部

快速美言