遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 2007夏季日劇 - 螢之光 [綾瀬遙/藤木直人/国仲涼子/武田真治] (預告)
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

2007夏季日劇 - 螢之光 [綾瀬遙/藤木直人/国仲涼子/武田真治] (預告)

[attach]21067[/attach]

劇 名:螢之光
電視台:日本電視NTV
首 播:2007-07
回 數:   

STAFF
原   作:
編 劇:水橋文美江
配 樂:
製作人:櫨山裕子 三上絵里子
導 演:吉野洋 南雲聖一
其 它:

在公司是普通OL,在家是超級邋遢,不願意談戀愛的"干物女"的愛情故事

演 員

綾瀬遙(雨宮光・24)/藤木直人/国仲涼子/武田真治/板谷由夏/安田顕

主題歌:

相關報導

綾瀨遙在電視劇【螢之光】中飾演被愛拋棄的宅女

描寫一個被愛神丟棄的女性生活的漫畫【螢之光】(作者通浦satoru),將被搬上螢幕,女主角由綾瀨遙(22)飾演。她將挑戰下班後穿著運動服大口喝啤酒的“宅女”。
      【螢之光】是【KISS】(講談社)的連載漫畫。主角雨宮熒24歲,沒有約會,持續5年過著沒有男朋友的單身白領生活。嘴裡講著[談戀愛還不如在家睡覺],一日卻陰錯陽差的與以做事嚴謹聞名的上司高野過上了同居生活。接著又被長像俊俏、被大家公認為“王子”的新進設計師索吻…本劇就是描寫這位奼女被愛情喚醒過程中的種種趣事。
       劇中扮演高野是藤木直人(35),與熒完全相反的完美女性三支優華由國仲良子(26)出演,板谷由夏(31)飾演的是被大家成為“大姊”的前輩山田優子,特點是娛樂工作兩不耽誤。本劇於7月起,每週3晚10點由日本電視台放送。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: woodstock : 2007-6-22 02:36 PM

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

嘩, 睇 poster, 綾瀬遙個樣同响"唯愛"入面真係 big different 呀.
呢套劇係我嚟緊呢一季嘅心水, 事關 4 個主角我都十分喜愛,
而原著漫畫我亦有睇, 真係十分有趣嘅 story,
希望拍成電視劇之後都一樣咁好睇.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

嘩 ! 又係漫畫改o既 ~
不過睇介紹又幾唔錯咁 !
加上對男女主角都o.k. ,
呢套劇都會留意o下 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

啊 ! 睇o左呢套劇又學多個名詞-干物女 ~
不過綾瀬mm好似做得唔夠放 !
好彩劇中仲有幾位中青俊男撐住 ,
所以收視都唔錯 !

最後編輯: ohahamok : 2007-7-14 01:19 PM

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

綾瀨遙演呢個角色唔知點呢?等我download一集睇睇先!

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-7-13 11:34 PM 發表
啊 ! 睇o左呢套劇又學多個名詞-干物女 ~
不過綾瀬mm好似做得唔夠放 !
好彩劇中仲有幾位中青俊男撐住 ,
所以收視都唔錯 !

maybe it is ch.1, just start, she will act better later on,
I pretty like 綾瀬mm because of "hero sp",
and this story is funny too.
also have 幾位中青俊男 there.
waiting for ch.2.......

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

慘喇!我發現我個HARDDISK好似又冇位呀....睇黎都要等我啲師弟放完暑假返黎先至有得睇呀......

woodstock :
burn them out lor ~~

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

真係嬲嬲地買個1TB harddisk呀......

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-7-15 04:44 PM 發表

maybe it is ch.1, just start, she will act better later on,
I pretty like 綾瀬mm because of "hero sp",
and this story is funny too.
also have 幾位中青俊男 there.
waiting for ch.2....... ...

都係睇唔慣綾賴個干物女扮相 !
不過呢套戲藤木d戲份應該多d掛 !? 希望 ~

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

綾瀨遙OL Look好正好誘惑呀!

頂部

快速美言