遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 5月15日 (星期二) 無乜心機返工, o係公司遊遊下嘅吹水post
ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

5月15日 (星期二) 無乜心機返工, o係公司遊遊下嘅吹水post

今日係公司遊下遊下, 集中唔到精神! 好多野要review / follow up, 但又好似好遊憩, 成朝悶悶咁, 早知call in sick算啦!

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-5-14 13:42 發表
我要勁啦,吸頭髮(一定要)
panasonic得唔得?
諗住買upright,因為apartment無咁大地方比隻艇仔行

咁妳屋企係地板定carpet? upright 個人覺得唔多好多!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-5-14 11:51 AM 發表
今日係公司遊下遊下, 集中唔到精神! 好多野要review / follow up, 但又好似好遊憩, 成朝悶悶咁, 早知call in sick算啦!

咁妳屋企係地板定carpet? upright 個人覺得唔多好多!

carpet呀,成屋都係。。。
washroom同kitchen就係tiles

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-5-14 13:53 發表

carpet呀,成屋都係。。。
washroom同kitchen就係tiles

我自己用過samsung, 有個model細細部但吸力好強, panasonic都唔錯, 但講到最好用, 首選miele, 又靚, 吸力又強, 不過好貴!!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-5-14 11:57 AM 發表

我自己用過samsung, 有個model細細部但吸力好強, panasonic都唔錯, 但講到最好用, 首選miele, 又靚, 吸力又強, 不過好貴!!

我都睇過呀,bosch都好靚呀,成 $400

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-5-14 13:58 發表
我都睇過呀,bosch都好靚呀,成 $400

BOSCH 個人覺得唔係咁好用

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-5-14 12:02 PM 發表

BOSCH 個人覺得唔係咁好用

聽落你用過好多部窩

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-5-14 14:03 發表
聽落你用過好多部窩

係呀, 好多牌子同款都用過, 方便當然係build-in, 但最唔夠吸力, miele最好用, 但最貴! bosch 個人覺得唔值咁o既價錢, panasonic 中上, samsung 有部細細最合condo用

其實買邊個牌子都好, 首先要睇amp, 數值大 = 吸力強, 然後睇air filter, 唔同filter有唔同作用

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-5-14 12:09 PM 發表

係呀, 好多牌子同款都用過, 方便當然係build-in, 但最唔夠吸力, miele最好用, 但最貴! bosch 個人覺得唔值咁o既價錢, panasonic 中上, samsung 有部細細最合condo用

其實買邊個牌子都好, 首先要睇amp, 數 ...

我見部部都係差唔多,真係trial and error啦
諗住去futureshop買部panasonic試下先
唔得羅去refund

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-5-14 14:15 發表

我見部部都係差唔多,真係trial and error啦
諗住去futureshop買部panasonic試下先
唔得羅去refund

如果錢唔係問題的話, 諗諗miele啦! 亦建意妳唔好去futureshop / bustbuy等地方買, 去真係賣吸塵機的鋪頭啦, 妳會見到2者有乜分別!

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-5-14 12:25 PM 發表

如果錢唔係問題的話, 諗諗miele啦! 亦建意妳唔好去futureshop / bustbuy等地方買, 去真係賣吸塵機的鋪頭啦, 妳會見到2者有乜分別!

真係呀?真係要去shop around先得啦。。。。

頂部

快速美言