遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 5月11日 (星期五) 死唔斷氣電話馬拉"蟲"吹水post
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

5月11日 (星期五) 死唔斷氣電話馬拉"蟲"吹水post

你話邊有人咁剋人憎
死係咁用鄉下話傾電話
上堂前一傾,落堂又傾,得閒都傾
自己個老婆0係差國黎左,又唔出多個電話
野野用office個電話0係咁同佢老婆傾
日日都見啦,唔同講少陣真係會死?
超激氣呀

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-5-10 14:24 發表
你話邊有人咁剋人憎
死係咁用鄉下話傾電話
上堂前一傾,落堂又傾,得閒都傾
自己個老婆0係差國黎左,又唔出多個電話
野野用office個電話0係咁同佢老婆傾
日日都見啦,唔同講少陣真係會死?
超激氣呀

即係霸住個電話, 其他人無得用?

無可口非個個都想慳錢, 如果差婆黎一短時間, 都可以忍讓一下, 但長期就唔得啦! 下次妳咪霸返個電話, 等佢知道咁係好黑人憎o羅!

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

你講差國, 所以我 assume 你講嘅係一個阿差, 咁佢用鄉下話都唔出奇, 可能佢老婆唔識英文呢?就算識, 用返自己語言溝通都好正常.好少阿差咁錫老婆, 呢個都幾另類. 不過佢日日用公家電話咁做就幾過份, 佢係 staff 嚟架?可以咁樣日日用 office 個電話嘅?

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-5-10 12:55 PM 發表

即係霸住個電話, 其他人無得用?

無可口非個個都想慳錢, 如果差婆黎一短時間, 都可以忍讓一下, 但長期就唔得啦! 下次妳咪霸返個電話, 等佢知道咁係好黑人憎o羅!

我霸黎同邊個講?
我地唔會比office電話人地,最多係樓下0的prof打上黎
但係我都比我cell佢
所以個電話點ring,我都唔會聽
但係隻死差仔次次都扮聽唔到
我咪等佢ring飽佢,都唔會聽

都黎左2個月啦,想慳到幾時?
我個officemate都同佢講左
去roger出family plan加多條線好平
又可以互傾,佢都唔去,無計

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-10 12:59 PM 發表
你講差國, 所以我 assume 你講嘅係一個阿差, 咁佢用鄉下話都唔出奇, 可能佢老婆唔識英文呢?就算識, 用返自己語言溝通都好正常.好少阿差咁錫老婆, 呢個都幾另類. 不過佢日日用公家電話咁做就幾過份, 佢係 s ...

我唔覺得佢係錫佢老婆啦
因為就算唔識差問,都feel到佢係"媽"緊佢老婆。。。一0的都唔似係傾下計feel
我諗佢係要check住個老婆

唔係staff,大家都係學生
我讀master,佢讀phd,但係都係同一個office
有兩個同一number既電話

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

o.O"...."媽"佢老婆?唉......大庭廣眾, 日日幾次, 佢唔覺有問題咩?
既然大家都係學生, 再係咁咪話佢講電話 disturb 到你 or 其他人, 等佢收聲 lur.

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-10 01:16 PM 發表
o.O"...."媽"佢老婆?唉......大庭廣眾, 日日幾次, 佢唔覺有問題咩?
既然大家都係學生, 再係咁咪話佢講電話 disturb 到你 or 其他人, 等佢收聲 lur.

初初頭5分鐘都好聲好氣
多數過左5分鐘就黎料
佢一講得耐,我就羅部ipod出黎啦
佢見到架,正常人都醒水啦
但係佢唔會囉。。。。。。

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

話口未完,佢而家又打啦。。。

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-5-10 11:58 PM 發表

係o羅, 呢度有1個高高層人士(JQ), 一位闊太(MT), 及一位工廠千金(嘈嘈), 都咪話唔利害!

神蛋又亂講野.......今日我都開咗兩個會, 依家先得閑回下氣 (因為頭先個會好勞氣), 今日都好想早 d返屋企, 不過睇怕都無望, 一陣要見幾個客, 通常都花時間.......唉........

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-10 01:21 PM 發表

神蛋又亂講野.......今日我都開咗兩個會, 依家先得閑回下氣 (因為頭先個會好勞氣), 今日都好想早 d返屋企, 不過睇怕都無望, 一陣要見幾個客, 通常都花時間.......唉........

咁忙咪無時間煲drama囉

頂部

快速美言