遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: NHK大河劇 [風林火山]------山本勘助
ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

WELL,我覺得佢比之前既新選組、義經等大河劇都優勝好多
以前以偶像明星做招來,總係俾人覺得佢地擔唔起個角色,
相反今次風林火山既演員多數都係實力派,互相鬥劇真係勁
而且我覺得今次個casting好唔錯 (除左女主角)
就算連小角色(eg平藏)咁都好交足劇~~

其實每場係內堂議事既劇我都覺得正
每個大臣各不相讓既場面真係劇味十足ga

最意想不到既係勘助都有深情既一面
尤其當佢係間爛屋搵返由布姬個場劇
真係好感覺到佢好愛由布姬
而當由布姬話佢好愛晴信既時候,好feel到勘助既心痛囉
個場劇真係睇到好感動ar~~~~~~~

套劇咁好睇,真係希望Gackt出場之後唔好破壞左佢,
實在係對佢出場之後既劇情發展有好大期望
(絕唔止係因為我係Gackt fans)

一個星期得一集睇真係唔夠喉ar~~~~~~~
而且得50集亦太少喇,,,,,,,
第時出左DVD一定要買黎收藏~~~~~~~

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ryuhei 於 2007-6-12 02:33 PM 發表
WELL,我覺得佢比之前既新選組、義經等大河劇都優勝好多
以前以偶像明星做招來,總係俾人覺得佢地擔唔起個角色,
相反今次風林火山既演員多數都係實力派,互相鬥劇真係勁
而且我覺得今次個casting好唔錯 (除左女 ...

今日終於睇咗第24集, 亦見到 Gackt 嘅信虎, 其實都係出得少少,
比上集預告長啲啲, 仲未知會係點, 不過佢真係太美型,
好似同成套劇 d 男角都好唔同咁, 暫時有少少唔慣,
希望佢好似劇中其他演員咁, 表現出個角色嘅獨有魅力啦,
因為佢個角色好重要, 會成為勘助嘅頭等號大敵,
真係少 d 功力都唔得架 .........
又要等成個星期先有下一集喇, 等死人咩!

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

今日終於睇咗第28集, 我要攬住盒紙巾嚟睇,
睇到鬼死咁傷心 .....
千葉真一, 死都死得好型呀 ~~
風蕭蕭兮易水寒,壯士一去兮不復還 .......

最後編輯: woodstock : 2007-7-20 05:16 AM

頂部

ryuhei     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (問號人)
性別 保密
UID 3778

精華 0
帖子 882
積分 1666   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-4
來自 天堂與地獄之間
狀態 離線

第30集...........
Gackt既演技果然你有待改進呀.......
好唔自然.........

頂部

ln19861129     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 43849

精華 0
帖子 3
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-11-30

gjh

gfhcbvnbv

頂部

白手興家     Rank: 2Rank: 2
天藍商家
性別 保密
UID 199

精華 0
帖子 121
積分 3116   詳情

閱讀權限 1
註冊 2006-6-25

剛看完敗者的美學一書, 倒想看看該刻印證一下.

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

woodstock: RMK added - PID 106735 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 107229 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 107229 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 108478 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 109912 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 109912 [ view ]
ln19861129: Thank you very much!!
ln19861129: I like your post! Thanks!!

最後回覆日期: 2007-11-30 01:28 PM
  編輯帖子
快速美言