遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 如將檔案加密給隱藏
  romanceriver     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 21402

精華 0
帖子 43
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-2-8
來自 canada
狀態 離線

如將檔案加密給隱藏

有乜 software 可以 如將檔案加密給隱藏,我的電腦供多人使用, 不想別人打開我的 files 哦

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

請問您係用乜野 operating system 架呢?  部電腦係屬於您既?  我諗到既就係索性開個唔同既 accounts﹐咁就可已分開每個人 login 後可以睇到既 files。   否則﹐另一個我諗到既方法就係用 WinRAR 加密壓縮 d files﹐但每次用時又要解壓重壓都幾麻煩。

唔知其他人有無更好提議呢?

頂部

romanceriver     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 21402

精華 0
帖子 43
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-2-8
來自 canada
狀態 離線

windows xp

windows xp, 我係想用software 將files 加密及隱藏

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

好似有一個軟件叫做PGP Desktop,有晒樓主你想要的功能。

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ericklau88: thank you very much

最後回覆日期: 1970-1-1 08:00 AM
  編輯帖子
快速美言