遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 日、韓劇討論, 你最近睇緊咩劇呀?
ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-17 05:49 PM 發表

only you睇咗一半放棄咗, 頂唔順呀趙現宰先生.......
呢排睇得太多我未睇過嘅劇, 一部接一部, 有 d消化不良.
所以呢兩日攞番套浪漫滿屋出嚟睇, 都仲覺得好好睇.
比我第一次 ...

"only you"係淨睇男主角都可以捱落去o既 ,
如果唔係就唔好勉強啦 !
"lovers"同"你來自那星"都好睇 !
"lovers"開頭好搞笑下 ,
但到後面就比較悶 ....
"你來自那星" 呢就只係尾果二集有d拖 ....
不過金來沅真係做得好正 ,
好懷念佢係"閣樓小貓"o既演出 ,
鄭麗媛都做得唔錯 , 傻大姐o既角色幾o岩佢 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-19 09:38 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
核人憎啊....
次次都冇預告....

我要魔王19集啊 !!!!

woodstock :
吓!!??又叫救命呀?......咁我睇唔睇好呀......
我 download 咗ch.17, 18 未睇啊........

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-19 10:14 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
woodstock :
吓!!??又叫救命呀?......咁我睇唔睇好呀......
我 download 咗ch.17, 18 未睇啊........

仲有兩個星期先播完啊....
你忍唔忍得啊....

woodstock :
吓!!!22集咁長呀.......我以為下個星期就大結局,
諗住等埋一次過, 咁依家點算, 實忍唔到咁耐.......死喇.........

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

我忍唔到, 開咗嚟睇......見到姜刑警執住律師個心口話佢.......第一次見律師面對佢終於情緒有起復,
佢個表情睇到我好心痛啊.....((

頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-19 12:27 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-19 11:49 AM 發表
我忍唔到, 開咗嚟睇......見到姜刑警執住律師個心口話佢.......第一次見律師面對佢終於情緒有起復,
佢個表情睇到我好心痛啊.....((

你睇埋18集....
律師對海茵係教堂個段.....(

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-5-19 12:27 PM 發表

你睇埋18集....
律師對海茵係教堂個段.....(

睇完第18集......痛心......傷心中......((

律師呢個响第16集尾嘅失望樣, 令我當時個心情好沉重,
雖然他口中說著:'朋友們, 真沒讓我失望."但他的表情是完全相反,
他每次都給了人們選擇, 我信他是希望有人不按他的預料行事,
但每次都令他更確信人性的醜陋, 令他失望, 不能停止. 好心痛啊......
[attach]19842[/attach]

然後終於與姜刑警面對面把話挑明, 終於可以在他面前不用再
隱藏那份憎恨, 痛苦和傷心.....何其抑壓的心情, 好心痛.....
[attach]19843[/attach]
[attach]19844[/attach]

和海茵在教堂這一場真是睇到我個心實晒, 好心痛.....
[attach]19845[/attach]
[attach]19846[/attach]

這個抑壓,無聲的哭泣真是令人心痛到死啊.......
[attach]19847[/attach]

第19集.......又要等一個星期, 想死....((

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: woodstock : 2007-5-21 10:28 PM

頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-19 04:40 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
希望下星期三快d來臨啊.....
我要上線睇啊.....

woodstock :
我又去, 我又去, 帶埋我去吖唔該

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-5-18 10:39 PM 發表

"only you"係淨睇男主角都可以捱落去o既 ,
如果唔係就唔好勉強啦 !
"lovers"同"你來自那星"都好睇 !
"lovers"開頭好搞笑下 ,
但到後面就比較悶 ....
"你 ...

咁即係話你鐘意睇趙現宰?
雖然好多韓劇嘅男主角都好難頂, (例如"千年之愛"嗰兩件)
但我都會勉強捱埋佢, 事關都起碼睇咗一半,
但呢套呀趙先生真利害, 可以令我睇咗一半都要放棄, 勁呀!

"Lovers"就真係正喇, 用咗2日就睇完20集, 仲即時翻睇返頭10集tim,
之前睇"巴黎戀人"已經好鐘意金貞恩, 加埋呢套劇嘅 story 係我十分
喜歡嘅嗰種-----暗戀, 單戀, 苦戀, 所以睇到鬼死咁開心, 雖然男主角
唔係靚仔, 但做呢個黑社會頭目就剛剛好, 我覺得佢都幾型.

至於套"你來自哪顆星"我仲未開始睇, 所以暫時冇嘢講.

mok 同志, 你都好似睇咗十分之多韓劇咁, 有咩好介紹?
我好鐘意睇關於暗戀, 單戀, 好深淵嗰種, 舊劇都冇問題,
最緊要唔係悲劇就得, 我冇耐性睇悲劇架, 個主角一開始
喊苦喊忽, 我就覺得煩, 再喊耐 d 就熄機, 所以從來都睇唔晒成套.
有咩心水好介紹, 記得話我知呀, thanks!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

啱啱一口氣睇晒"順其自然"最後3集, 好滿意個安排, 好好睇.
姜泰洙果然冇令我失望, 仍然係天上地下唯我獨專, 任性隨心嘅一個人,
當佢好瀟灑咁行出間百貨公司嘅時候, 我真係拍晒手架, haha.
男2號最後嘅表現都好令我感動, 畢竟佢係一個聰明人, 又冇咗心魔,
終於做咗一個明智嘅抉擇, 响機場嗰一幕, 我終於覺得佢個樣順眼喇, haha.
最後, 泰洙、俊赫、惠琳3個人喝酒聊天那一場好有現代都市人 feel,
一笑泯恩仇, 世界上真係冇永遠嘅敵人架. (我幾時都信)
finally, 當然係泰洙同恩秀嘅久別重逢嗰場啦, 平淡中見暗潮洶湧呀,
正!happy ending, 幾好, 覺得佢地經歷咗咁多事, 真係打風都打唔甩.
如果最後嗰場加番個擁抱就 perfect 喇, 有少少可惜.

最後編輯: woodstock : 2007-5-21 10:34 PM

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-5-19 10:14 AM 發表
woodstock :

仲有兩個星期先播完啊....
你忍唔忍得啊....

(((((
koon~~~~~我比你呃咗........
其他 forum d 人都話下個星期大結局,
早知係咁我就唔睇17,18集住啦.....
睇到鬼死咁傷心呀......留返下個星期一次過吖嘛.......

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

原來"你來自哪顆星"嘅男主角係佢......
我好耐之前睇過"紅豆xx"(唔記得個名喇已經), 佢响入面係男2,
卷頭髮嘅, 該時已經覺得佢好靚仔, 好似裴勇俊啊, 尤其係佢把聲,
真係好似, 所以到依家都仲記得佢. 套劇睇咗3集, 幾好睇,
不過橋段都幾老土, 希望後面唔會變到好悶啦.

淨係鐘意男主角都冇用, 成套劇冇高潮位, 個 story 太簡單, 睇到好悶.
但都要提吓..男主角真係好靚仔呀!!

最後編輯: woodstock : 2007-5-23 01:00 PM

頂部

快速美言