遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 日、韓劇討論, 你最近睇緊咩劇呀?
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

這些很好玩, 貼一下...... (好多我都未睇過啊)

最佳韓劇名場面+最佳吻戲+最配螢幕情侶

韓劇中最精彩的Kiss場面 (投票選舉)

最想和他結婚的男主角 (投票選舉)

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-5-6 08:11 PM 發表

激死人啦...
睇到呢度緊張先停.....
又冇預告....
我要15集啊.....

終於等到今日喇.........睇咗第15集.......呀........點解可以咁好睇架?好彩聽日有第16集, 唔係的話, 又要好似上個星期咁叫救命架喇........信皇子, 吳承河律師~~~你好"得"啊今次!!徹底改觀呀, 好野......(已經傻咗...)

"甜蜜間諜" 睇完之後感想------->吓?唔係下化.....咁即係點呀?以上, 係咁多.....加多句, 丹尼斯好靚仔但個角色唔好.

最後編輯: woodstock : 2007-5-11 07:02 PM

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

睇到版主果個經典kiss場面 ,
嘩 ! 竟然好多都係舊o既劇 ~
但係第十位果套[麻辣女人/可惡的女人]真係好好睇 !
如果有興趣可以去以下網址睇資料 ~

http://content.mbc.co.kr/c_mbc/drama.asp?idx=257

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

唉 ! 尋晚"謝謝"大結局 ~
Mr. Lee 又做埋"守護天使" ,
係診所睇相果一刻 ,
見到佢幫春天遮住d陽光 ,
諗起佢食朱古力批個樣 , 好難過  ....

睇完套劇覺得人真係要時常感恩呀 !
仲有就係珍惜身邊o既人 ~

呢套劇真係好正面咁講"生、老、病、死" ,
而且又好溫情 , d人又純樸 .......
但係 , 係咪只會係戲劇至有呢d世外桃源o既地方 !?  

劇終聚餐合照~

happy ending !"一家人"共聚~

最後編輯: ohahamok : 2007-5-11 09:13 PM

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-12 09:45 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-10 09:12 AM 發表

終於等到今日喇.........睇咗第15集.......呀........點解可以咁好睇架?好彩聽日有第16集, 唔係的話, 又要好似上個星期咁叫救命架喇........信皇子, 吳承河律師~~~你好"得"啊今次!!徹底改 ...

(((
我要第17集啊....
岩睇完16集, 好想死啊....
又冇17集既預告....(

woodstock :
我都好想死啊.........十七集呀........又要等成個星期......死得......
十六集最後10分鐘睇到大氣都喘唔到呀..........

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

"新進職員"超好笑啊~~, haha......一定要睇, 雖然 Eric 演姜泰洙好'正", 但是演姜虎也超可愛啊, support~~

今日又睇完一套叫"千年之愛", 麻麻地好睇, 唔滿意個結局.>
依家開始睇另一套叫"only you", 唔知又點呢?

"only you"睇咗6集, 好想將男主角撕開幾邊, 超激氣呀!>

最後編輯: woodstock : 2007-5-15 03:58 PM

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-12 02:25 PM 發表
"新進職員"超好笑啊~~, haha......一定要睇, 雖然 Eric 演姜泰洙好'正", 但是演姜虎也超可愛啊, support~~

今日又睇完一套叫"千年之愛", 麻麻地好睇, 唔滿意個結局.>
依 ...

"新進"做姜虎細佬果個都好搞笑 !

千年之愛我就淨係睇男主角咋 !
劇情都唔錯 , 不過結局就真係麻麻 ...

至於only you !?係咪韓彩英果套呀 !?

woodstock :
係呀.....韓劇 d 男主角真係......睇咗咁多都仲未慣.....
"新進"做姜虎細佬果個真係好搞笑,
佢個髮型加上有少少乸形....haha!
"千年之愛"兩男主角都好樣衰(sorry to all their fans)
我反而係睇女主角, 覺得佢真係好似公主呀.

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-5-12 09:45 AM 發表

(((
我要第17集啊....
岩睇完16集, 好想死啊....
又冇17集既預告....(

終於~~~再終於~~~又等到今日喇!
"魔王"第17集啊~~~~~~~快 d出嚟見我呀唔該

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-5-16 01:28 AM 發表

"新進"做姜虎細佬果個都好搞笑 !

千年之愛我就淨係睇男主角咋 !
劇情都唔錯 , 不過結局就真係麻麻 ...

至於only you !?係咪韓彩英果套呀 !?

only you睇咗一半放棄咗, 頂唔順呀趙現宰先生.......
呢排睇得太多我未睇過嘅劇, 一部接一部, 有 d消化不良.
所以呢兩日攞番套浪漫滿屋出嚟睇, 都仲覺得好好睇.
比我第一次睇時感覺要好, 可能呢排受咗韓劇特訓嘅成果.
(以前真係唔係好識欣賞) 接住落嚟會睇"戀人"or"你來自哪顆星",
因為download咗呢兩套韓劇. 希望好睇啦.

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

開始咗睇"Lovers", 超好睇, 男女主角都好鐘意, 個 story 好正.(黑社會呀今次)
半夜三更睇到又笑又叫又唔願去訓(澄清, 唔係喜劇), 我都服咗自己呀!

頂部

快速美言