遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 日、韓劇討論, 你最近睇緊咩劇呀?
koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-5 08:33 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-5 08:15 AM 發表
呢兩日開咗套新野睇, 叫"順其自然". 都幾好睇.
男1 號雖然唔係好靚仔 ( in my case), 但都好帥氣, 幾 man,
而且我喜歡他劇中的角色性格. 女1 號長得挺像阮瓊丹,
所以跟男 1號的外形不配, 不過可能是故意這樣安排吧.
要看下去才知道, 不過劇情挺流暢的, 暫時不會有悶的感覺.
至於男 2號和女 2號....因為長相不是我喜歡的樣子, 唯有寄望
他們的演技了.

u r rite !!! 唔係靚仔, 係好型!
而女1,你冇講我都唔覺, 但唸唸下又真係幾似.
我覺得男2都ok既但女2就差少少囉...
我睇到第6集,暫時都仲ok....
希望唔會好似hello小姐,越睇越悶啦.....

woodstock :
我睇到第5集....
Hello Baby 睇到好悶, 想佢快 d 完....
waste 咗個 casting lor~~可惜呀~

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

just finished watching 順其自然 ch. 9.....好猛的劇情啊~~
雖然有很多犯駁之處, but.....I really like that kind of story....hahahaha....
koon, mok 同志, thanks for this 好介紹.
姜泰洙好正啊....(我又鐘意咗個劇中人喇.....)
女主角都唔錯, 一開始唔係太鐘意, 覺得佢勁煩, 唔掂.
but 後來佢好利害啊, 玩死咗身經百戰嘅姜泰洙, 好野
睇到好心涼呀, haha.....

我錯喇 (( 原來一山還有一山高架, 姜泰洙係唔會比人玩死架....
啱啱睇完第十集, 又再更加中了姜泰洙毒, 呢個角色真係好正呀.
想做就做, 干脆利落 要幾無情, 有幾無情....型呀!
希望之後嘅劇情可以 keep 到一樣咁好睇啦.....:pn30:

最後編輯: woodstock : 2007-5-5 06:00 PM

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-5 07:33 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
哇 ! 你真係快啊....
我睇緊第10集, 但好激氣...
恩秀竟然同返泰洙一起.....
好替俊赫唔底啊....

終於睇完第10集啦....
泰洙都係向現實低頭....
恩秀又俾佢撇多次....
弟佢死....

最後編輯: koon1218 : 2007-5-6 12:00 AM

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-30 11:52 PM 發表

我都係睇到第四集咋 , 又掛住睇"順其自然" ,
個套劇已經做咗13集 , 17集就結局 ,
雖然近日d劇情有d亂 , 但因為兩位男主角都鍾意 ,
所以要努力追埋佢 !

mok 同志, 呢套劇我都睇到13集喇, 我又唔覺劇情亂 wor~~
個發展都好正常吖, 冇乜奇怪或者唔合理嘅地方 wor.
我覺得入面每個角色所做嘅行為好合乎人性.
(不過女主角嘅性格都變得好極端, 開頭清純如水, 後來....
可能係初對像太猛喇, 連 hurt兩次, 唔死都重傷, 可能因為咁啦)
所以睇到依家都重覺得好睇. 聽你講重有3集就會結局,
幾好吖, 唔會拖長個劇情, 我淨係好奇, 男女主角去到咁嘅地步.....
最後會點收科呢?

最後編輯: woodstock : 2007-5-6 01:51 PM

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

救命呀~~魔王15集呀~~~

頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-6 08:11 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-6 12:48 PM 發表
救命呀~~魔王15集呀~~~

激死人啦...
睇到呢度緊張先停.....
又冇預告....
我要15集啊.....

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-5-6 08:11 PM 發表

激死人啦...
睇到呢度緊張先停.....
又冇預告....
我要15集啊.....

係呀, 要吊癮一星期....死得喇.......

koon, 開咗套"豪杰春香"嚟睇, 終於明白點解 d人响個"魔女"討論區度紛紛話鐘意夢龍多過武龍喇, 在熙喺呢套劇入面無論個角色同造形都好過响魔女入面. 我尋日睇咗3集, 都幾好睇. (有我喜歡的暗戀劇情, haha), 依家等緊個 download 完 ( 3GB 幾down 咗 6 個鐘仲差少少......)我諗今日應該會煲晒, 因為打算咩都唔做, 淨係煲劇....haha....what a beautiful sunday!

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-5-6 04:29 AM 發表

mok 同志, 呢套劇我都睇到13集喇, 我又唔覺劇情亂 wor~~
個發展都好正常吖, 冇乜奇怪或者唔合理嘅地方 wor.
我覺得入面每個角色所做嘅行為好合乎人性.
(不過女主角嘅性格都變得好 ...

唉 ! 或者係睇到自己個心好亂掛 !?
係咪呢套劇太現實 , 所以搞到冇晒幻想空間 ~
一d都唔似以前d韓劇o既風格 ,
集集劇情都好似過山車 ~
你睇咗14同15集未 , 冇字幕我都睇咗兩次 !
相愛不能愛 , 為男主角難過 ....
http://www.tudou.com/programs/view/fnrTjjTAJPw/

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-5-7 11:43 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-5-7 09:50 PM 發表

相愛不能愛,為男主角難過..

係個男主角自己拿黎衰....
係佢放棄唔到榮華富貴....
越睇越唔籦意佢, 都已經選佐有錢女啦....
仲要懶關心恩秀, 搞到恩秀咁辛苦....
傷害已經造成,才要彌補,太遲啦....

woodstock :
人性呀 koon, 佢同女主角分手並唔係唔愛佢, 而係佢更愛自已,
在泰洙嘅立埸, 當然係想個女主角成世唔拍拖, 唔嫁啦.....
其實現實中的愛情就係咁, 好多其他野, 邊有咁美麗吖.
呢個亦係我鐘意呢套劇嘅原因. 唔似其他韓劇愛得咁夢幻呀.

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-5-7 09:50 PM 發表

相愛不能愛 ...

你講得啱呀, 好寫實, 一 d幻想都冇嘅愛情故事,
但係我好鐘意呀, 因為之前都講過最憎男主角為愛而生, 愛情至上.....
姜泰洙嘅做法好正常, 佢本來就係 d 咁嘅人, 佢會鐘意女主角已經
好神奇, 若果重安排佢為咗女主角放棄榮華富貴, 咁佢就唔係姜泰洙喇.
我好鐘意個演員演呢個角色, 做得好好呀, 令我迷上姜泰洙呀.

14.15集冇睇 online 但知道劇情, 到底個 BB係咪泰洙架?(多數都係.....)
點收科呢?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
啱啱開始睇"甜蜜間諜"......睇完頭兩集覺得劇情好亂.......
希望後面好返 d 啦, 若果重係咁, 就算有丹尼斯。吳, 我諗我都會棄權.
好彩仲有套後備---"新進職員", 係魔女同泰洙做嘅, 應該好睇呱.

睇到第6集....仲係一頭煙......好兒戲呀個劇情, 我諗我好快會放棄.

最後編輯: woodstock : 2007-5-9 07:03 PM

頂部

快速美言