遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 日、韓劇討論, 你最近睇緊咩劇呀?
ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-21 11:47 AM 發表

講下配角, 小泉我第一次留意佢係套"slow dance", 覺得佢有少少似孫耀威.
後來見親佢都係配角, 最近期係涼子套"外派", 繼續配角, 但我又覺得谷原章介
同佢有 d 分別, 谷原雖然都係成日做 ...

小泉似孫耀威 !?  你唔講我又唔覺wor , 講咗又好似有d似 !
不過佢係"外派"o既排名已經係第二男主角 ,
當然谷原就長期都係第二男主角啦 !
唉 ! 我而家冇用bt呀 ! hk捉得好緊 ,
佢地話買咗最新o既追蹤系統 ,
可以五分鐘就追到 i p 咁話wor !?
我而十鍾意o既劇只係用clubbox或者mofile下 ,
(有d係土豆網睇咗就算 !)
d速度真係....所以好慘呀 !
所以套"綠薔薇"我都唔會D/Lo架啦 ~

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-21 06:59 PM 發表

小泉似孫耀威 !?  你唔講我又唔覺wor , 講咗又好似有d似 !
不過佢係"外派"o既排名已經係第二男主角 ,
當然谷原就長期都係第二男主角啦 !
唉 ! 我而家冇用bt呀 ! hk捉得好緊 ,
佢地話買&# ...

嘩, 香港依家捉得咁緊咪睇少好多嘢?
真係慘無人道呀, 冇得 BT download.......
套"綠薔薇"我睇晒喇, 真係好好睇,
一路到尾都咁正, 無乜點 FF 嚟睇.
依家未諗到開套咩新野嚟睇,
不過最大機會應該係"嫁给百万富翁"
因為係"綠薔薇"嘅男主角做嘅.....
不過兩套劇嘅角色性格差好遠, 唔知好唔好睇
(因為其實我喜歡嘅係個角色-----cool and 內斂嘅精英份子)
睇兩集再上嚟講下啦.
又要開場睇上户套"情訂大飯店"喇.
sayonara~~

最後編輯: woodstock : 2007-4-22 06:46 AM

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-21 04:43 PM 發表

嘩, 香港依家捉得咁緊咪睇少好多嘢?
真係慘無人道呀, 冇得 BT download.......
套"綠薔薇"我睇晒喇, 真係好好睇,
一路到尾都咁正, 無乜點 FF 嚟睇.
依家未諗到開套咩新野嚟 ...

"情訂大飯店"?
新時代唔係好多年前做過咩?
如果係同一套,就唔五六年前啦

woodstock :
嘈嘈, 你果然 out 喇, 你講嗰套係韓版,
依家我睇嗰套係今季最新嘅日版(上户彩).
睇嚟你都係要入下我個版度 update 吓喇.

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
嘈嘈, 你果然 out 喇, 你講嗰套係韓版,
依家我睇嗰套係今季最新嘅日版(上户彩).
睇嚟你都係要入下我個版度 update 吓喇.

下?原來係咁。。。
我都想得閒睇下呀
不過我唔係會坐定定0個種人
成日攪呢樣0個樣,要睇字幕就唔方便啦
一定要坐定定先得

woodstock :
哦....韓劇我都要坐定定, 日劇就好 d, 可以行嚟行去.
所以好得閒嘅話, 我會睇韓劇, 唔太得閒就睇日劇.
不過就點都輪唔到港劇架啦, 聽聲都費事呀.

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我而家開始愛上左呢套《求婚大作戰》山下智久和長澤雅美主演

自從長澤雅美ge《水手服與機關槍》之後,我就對佢念念不忘呀......

woodstock :
果然中晒毒, 咁不如睇埋佢套舊作 Dragon sakura 啦, 又係高中生呀.

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-23 12:04 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-22 11:58 PM 發表
我而家開始愛上左呢套《求婚大作戰》山下智久和長澤雅美主演

自從長澤雅美ge《水手服與機關槍》之後,我就對佢念念不忘呀......

我今日下午都係睇呢套求婚大作戰第1集.....
可惜睇到訓著佐...
唔明佢要表達咩耶....
時光倒流 ??

woodstock :
其實都幾有創意, 片段式時光倒流, 藉由這些零散的事情, 一點點改變兩人的命運, 不是一次過回到過去而是穿梭地往還, 幾有趣.

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

終於睇咗第一集日版嘅"情訂大飯店", 點形容好呢.....真係照抄 lor,
呀裴勇俊响入面客串做返"申東賢", 但係佢個西裝馬尾 look 真係攞命,
唉....我好似又聽到有嘢碎到一地都係嘅聲, Oh my God, 賠返個又 cool,
又內斂嘅菁英申東賢比我吖唔該......((
田邊城一就點都好過韓版入面個大叔架啦, 至於上户, 暫時都 ok, 不過不失啦.
但係不幸地入面有我非常討厭嘅後藤加世子, 佢重做第二女主角 tim, 死得....
及川出咗少少, 暫時唔講佢住, 不過佢登場第一 shot 我忍唔住笑呀.....慘~~
睇下第二集點先再講.....阿勇樣最好唔好再出現, 我唔係好受得刺激架咋. (

最後編輯: woodstock : 2007-4-23 09:44 PM

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

終於開始睇"嫁給百萬富翁"喇, 可能有睇開美國個 show"the bachelor" (套劇抄呢個show),
所以都幾有 feel, 尤其是今套劇真係俊男美女呀, 難得第二男、女主角都咁好樣, 少有呀.
高修個角色性格雖然同"green rose"差好遠, 不過都有雷同嘅地方, 就係"角色扮演"喇.
"green rose"入面, 佢因為要復仇, 扮咗另一個身份, 變咗成日戴住鐵面具嘅 cool man,
(好正啊 !!), 而今套就因為要扮百萬富翁而變身上流人物, 同樣咁有型 (一樣好正啊 !!!)
而且實景(法國)拍攝, 真係靚人靚景呀.
女主角高延珠雖然唔係十分靚, 但都幾 natural, 而且佢演呢類角色都好好. 上次我睇佢
演嘅係"百萬新娘"(佢同百萬都算有緣). 今次感覺上年紀比男主角大, 唯獨呢樣有 d美中不足.
我依家睇咗開頭幾集, 希望後面嘅劇情都 ok啦.

最後編輯: woodstock : 2007-4-23 09:10 PM

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-23 01:51 AM 發表
終於睇咗第一集日版嘅"情訂大飯店", 點形容好呢.....真係照抄 lor,
呀裴勇俊响入面客串做返"申東賢", 但係佢個西裝馬尾 look 真係攞命,
唉....我好似又聽到有 ...

哈哈 ! 裴勇俊睇o黎唔扮cool ,
(因為係劇終時抱得美人歸 , 心境唔同咗 !)
但係睇到佢條馬尾就想笑 !

及川光博係呢劇d個髮型變咗 ,
前額d頭髮好似唔夠長 ,
所以冇得做經典o既"fing水髮"tim ~

唔知係咪"珠玉在前" ,
覺得韓國果套開場o既氣勢好d ,
就連間酒店都似樣d !
希望下集會覺得精彩d啦 !

woodstock :
冇得比啦:
1. 華克山莊靚好多
2. 實景 LV拍攝
3. 裴勇俊坐直昇機出場
4. 勇樣同個鬼佬 deal 嗰場有 hollywood 電影 feel
5. 人家宋允儿在餐廳全程講英文(無論佢講得如何, 起碼 make sense)
6. 後藤加世子同宋慧喬差太遠喇.....................................
其實重有大把, 不過咁樣比, 真係唔洗睇落去.

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

woodstock :
冇得比啦:
1. 華克山莊靚好多
2. 實景 LV拍攝
3. 裴勇俊坐直昇機出場
4. 勇樣同個鬼佬 deal 嗰場有 hollywood 電影 feel
5. 人家宋允儿在餐廳全程講英文(無論佢講得如何, 起碼 make sense)
6. 後藤加世子同宋慧喬差太遠喇.....................................
其實重有大把, 不過咁樣比, 真係唔洗睇落去.

好彩我一開始o既目標都係放係"及川光博"身上啫 ,
所以好期待佢係下一集o既表現 !

woodstock :
haha, 好彩, 及川第一集出得太少, 可以期待下佢下一集嘅表現.

頂部

快速美言