遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 日、韓劇討論, 你最近睇緊咩劇呀?
koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-7-8 12:34 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-7-8 05:10 AM 發表
What the hxll !!! the ending of "war of money"drive me crazy.......everything happen so sudden!!!
朴信陽 becomes the representative of Blue Angel only in a shot, My God, then what is he trying to do o ...

我岩開始睇啊....
但睇見佢既ENDING係咁...
我都想放棄啊....
做佐咁多耶...
到最後係死....
個編劇都short short地.....

woodstock :
yes, you are right !! 個編劇 really short short地 !!
比佢呃咗呀 !!!!!

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-7-8 12:34 PM 發表

我岩開始睇啊....
但睇見佢既ENDING係咁...
我都想放棄啊....
做佐咁多耶...
到最後係死....
個編劇都short short地.....

贊同你地o既講法 !
我都係睇睇到13集就放棄 ,
連"有始有終"呢個原則都因呢套劇而放棄 ....

woodstock :
比佢呃咗呀 !!!!!

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

呢兩日開咗套新野睇, 台劇"麻雀愛上鳳凰"
男1 號幾靚仔, 幾帥氣, 幾 man,
而且我喜歡他劇中的角色性格......
高峰, 外表高傲自負, 其實內心多愁善感 ~~~
呢個角色真係好正呀 !!

頂部

蔘蜜綠茶     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 336

精華 0
帖子 1280
積分 310   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29

我最近看了日劇的 "父女七日變", 原來是頗好看的,
女主角清純漂亮, 不過表現還未夠放膽, 應該有很大的進步空間;
但做爸爸的男主角演出出眾,
當爸爸變了女兒後, 他的懷春少女情懷及女生的忸怩小動作都做得很好,
很搞笑呢!

雖然暫時我看了的只是少部份夏季日劇, "父女七日變" 暫時是我首選的要追看劇集.

最後編輯: 蔘蜜綠茶 : 2007-7-22 04:37 PM
頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

近日有套新韓劇係星期六日播o既 !
個劇名係棒球術語 , 所以有d怪 !
不過劇中男女主都做得好正 , 尤其係秀愛 ,
因為佢係情書o既做型同呢套劇真係兩個人咁 !
加上男主係"爰在哈佛"o既男二 ,
剛當完兵番o黎 , 所以就睇o下套劇佢做成點 !?
結果係好痛苦 , 因為又要追多套劇 !

以下資料來自天使精品影視 :
[剧 名]:9局下 2出局
[播 送]:韩国MBC
[类 型]:MBC周末剧
[首 播]:2007年07月14日首播
[集 数]:16集(韩国每周六、日晚北京时间21点各 播一集)
[主 演]:秀爱、李振镇、李泰兴、黃智贤、刘惠贞
[导 演]:한철수 (韩日:2002 friends 、Ringring MBC 晨间剧:热情)
[编 剧]:여지나
[接 档]:天空之城
[制 作]:天使TSKS韩剧社07年韩流冲击第十三波
[语 言]:韩语
[字 幕]:简体中文
[格 式]:HDTV-RMVB
[大 小]:约280M
[时 间]:约70分钟
[官 网]:http://imbc.com/broad/tv/drama/2out

woodstock :
I know, I am watching this too, and I have also post it out at BT kor/jan board ~~
go there to have a look, talk more detail.....

http://www.lipscorner.net/viewthread.php?tid=19462&extra=page%3D1

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-7-24 01:17 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-7-23 11:05 PM 發表
近日有套新韓劇係星期六日播o既 !
個劇名係棒球術語 , 所以有d怪 !
不過劇中男女主都做得好正 , 尤其係秀愛 ,
因為佢係情書o既做型同呢套劇真係兩個人咁 !
加上男主係"爰在哈佛"o既男二 ,
剛當完兵番o黎 , 所以就睇o ...

哈哈...
我都有追呢套....
真係晤錯啊....
鍾意男女主角既相處....

woodstock :
me too, very interesting ~~

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

我最近為咗李瑞鎮, download 咗"茶母"同"Freeze",
開始睇咗2集"茶母", 都幾好睇, but 古裝韓劇好耐冇睇過,
真係有少少唔慣呀 ~~

頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-7-28 09:27 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
我又開始佐新一套韓劇.....
"狗與狼的時間"

第4集 - 劇照

[attach]22519[/attach]
[attach]22524[/attach]
[attach]22525[/attach]
[attach]22526[/attach]
[attach]22527[/attach]
[attach]22528[/attach]
[attach]22529[/attach]
[attach]22530[/attach]
[attach]22531[/attach]
[attach]22532[/attach]

woodstock :
呢套我忍住, 一集都未睇過, 等佢出咗起碼過10集先一口氣睇, 爽呀!忍 忍 忍 忍!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: koon1218 : 2007-7-28 09:44 AM

頂部

白手興家     Rank: 2Rank: 2
天藍商家
性別 保密
UID 199

精華 0
帖子 121
積分 3116   詳情

閱讀權限 1
註冊 2006-6-25

新鮮料理人是可以接受
情人交響夢是很好, 但大家是否也愛聽倒是問題. 我可是百聽不厭
校方偵探有點模仿金田一但層次不足, 不太喜歡

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

大家好 .... 啱啱搬完屋嘅我又展開新一輪煲劇大行動,
唉......之前為咗李瑞鎮, 我睇咗"茶母", 一向唔太喜歡韓國古裝片嘅我
勉為其難睇晒呢套之後諗住有排都唔會再睇呢類劇, 點知 .....
晴天霹靂呀!李瑞鎮套9月新劇竟然係古裝歷史長篇呀!!
仲要係由"商道","醫道"同"大長今"嘅導演執導..... 死得!
咁已經夠晒大打擊, 點知又收到風----吳律師嘅11月新劇都係古裝呀!
仲要同我最頂唔順嘅趙現宰合拍, 真係無語問蒼天呀!喊得一句句......
唯有依家做吓特訓啦..... 我啱啱開咗套"朱蒙"嚟睇, 81集.....唉!
遲啲連套"薯童謠"睇怕都要捱一捱 .....慘絕人寰呀!救命呀~~~

頂部

快速美言