遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [分享] Java、JSP編程的好幫手----Eclipse,歡迎討論
  小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

個人覺得eclipse 同netbean 都唔錯..
不過eclipse 多d plugin 如果你唔止用 java..
重會用其他language o既話..
eclipse 應該會好d..
印象中netbean 只係support java...

頂部

lhy     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 14043

精華 0
帖子 121
積分 330   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-10-16
來自 Netherlands
狀態 離線

Beside Java netbeans have plugin for c++ but that's all. Netbeans is developed by Sun. Specialize in Java

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我之前係用PHP Designer 2005做Java,但係佢主要係for PHP用,所以而家轉左用Eclipse之後,就好似猛虎添翼咁呀!

頂部

CoolQQ     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 301

精華 0
帖子 247
積分 474   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-28

唔知大家有冇試過,
最近我有份hw, 俾 TA 扣分
佢話我份野有 error

但係我o係屋企用 eclipse run, 完全無問題
我去問佢啦,
佢run俾我睇, 原來佢用 netbean
咁我就argue lu, 因為我 teacher 都係叫我地用 eclipse
之後佢又唔知點解 run左幾次 netbean 就無事了
(佢改hw時可能只run了一次)

真奇怪, 兩個program 唔係 suppose 一樣的嗎?
點解會有error既呢??

大家有冇試過??

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QQ﹐有冇可能係用緊唔同既 Java version 呢?  但 run 幾次之後又冇事﹐咁又未必關事。  佢有冇講係咩 error 呢?

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CoolQQ 於 2007-5-3 09:59 AM 發表
唔知大家有冇試過,
最近我有份hw, 俾 TA 扣分
佢話我份野有 error

但係我o係屋企用 eclipse run, 完全無問題
我去問佢啦,
佢run俾我睇, 原來佢用 netbean
咁我就argue lu, 因為我 teacher 都係叫我地用 e ...

會唔會係同部機有d 野crash?
你份hw 同database 有冇關係?

頂部

CoolQQ     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 301

精華 0
帖子 247
積分 474   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-28

米奇:
無講呀, 佢淨show我睇有一大堆exception...
之後我就話無理由, 佢就run左兩三次, 又無事...

小神:
無呀, 我d hw好簡單既者, 無咁多麻煩野
單單係show object呀, button function呀 之類...

頂部

青出藍
性別 男
UID 14043

精華 0
帖子 121
積分 330   詳情

閱讀權限 40
狀態 離線

可不可以Post你的Code比我們看看

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-5-3 05:47 PM 發表
QQ﹐有冇可能係用緊唔同既 Java version 呢?  但 run 幾次之後又冇事﹐咁又未必關事。  佢有冇講係咩 error 呢?

應該有關係ge...因為PHP4.X 和PHP5.X隔行語法都會有唔同.

頂部

青出藍
性別 男
UID 14043

精華 0
帖子 121
積分 330   詳情

閱讀權限 40
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 8/5/2007 04:42 發表

應該有關係ge...因為PHP4.X 和PHP5.X隔行語法都會有唔同.

不是PHP!! 係Java

頂部

快速美言