遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 4月16日(星期一)又係比比開ge吹水post~~~~~~~
薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2007-4-16 11:04 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-16 10:50 AM 發表

係啦。。。
死啦,我仲好多野未溫呀。。。

so you have one more exam to go?

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2007-4-16 11:05 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-16 10:51 AM 發表

閃人,其實你0係大陸搞咩鬼?
教書?

something related to design? @@"
couldnt really remember.. haha

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 薰衣草 於 2007-4-15 08:04 PM 發表

so you have one more exam to go?

仲有兩個呀。。。

我又想遲0的去睇屋。。。

頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2007-4-16 11:10 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-16 11:06 AM 發表

仲有兩個呀。。。

我又想遲0的去睇屋。。。

move to where ar?

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 薰衣草 於 2007-4-15 08:10 PM 發表

move to where ar?

唔知呀,我個lease contract 9月到期啦
想買apartment/condo啦,咁租落去都唔係辦法。。。

頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2007-4-16 11:14 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-16 11:12 AM 發表

唔知呀,我個lease contract 9月到期啦
想買apartment/condo啦,咁租落去都唔係辦法。。。

yea.. i like apartment/condo too..
how much is it? are you going to stay in edmonton or calgary?

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 薰衣草 於 2007-4-15 08:14 PM 發表

yea.. i like apartment/condo too..
how much is it? are you going to stay in edmonton or calgary?

我租緊900一個月
想買250k咁上下啦,但係都好難搵咁平。。。
要慢慢等下。。。。

邊度做野都無所謂啦,如果我要搬,最多租間屋出去。。。

點都唔會買house啦,太貴啦
同埋咁大地方都無用
而家連我爸媽都話要搬細0的

最後編輯: ah_cho : 2007-4-16 11:23 AM
頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2007-4-16 11:31 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-16 11:22 AM 發表

我租緊900一個月
想買250k咁上下啦,但係都好難搵咁平。。。
要慢慢等下。。。。

邊度做野都無所謂啦,如果我要搬,最多租間屋出去。。。

點都唔會買house啦,太貴啦
同埋咁大地方都無用
而家連我爸媽 ...

that's right.. apartment or condo actually are kinda expensive..
how big the the ones in the area that you are living? are there big difference in the size of differnt cities?
yes la.. when the house is bigger, you have to do more jobs for cleaning and so on..

i've just got the phone call from hang seng and asked me to 2nd in on Wed... we'll see.. @@"

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 薰衣草 於 2007-4-15 08:31 PM 發表

that's right.. apartment or condo actually are kinda expensive..
how big the the ones in the area that you are living? are there big difference in the size of differnt cities?
yes la.. when the ...

我0個度950ft啦。。。兩間房。。。

係呀?做咩post呀?

頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2007-4-16 11:45 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-16 11:41 AM 發表

我0個度950ft啦。。。兩間房。。。

係呀?做咩post呀?

not bad wor... 950..
i wanna buy apartment too... X_X
but it would be a long long long way to go...

nth special... only bills clerk...
kinda ma fan that i dun have a degree.. so i can only aim for jobs with the requirements to F.7.. @@

頂部

快速美言