遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

投票標題: 星期六放假吸塵事件  (單選) [參與投票的會員]
  7 (100.00%)
不對
  0 (0.00%)
對不起,您無權投票。

標題: 星期六放假吸塵事件
flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2007-4-15 11:09 AM 發表

顏色都未識分, 幾難有人請.

係呀!我真係未識分呀!
所以cas大人請你唔好用大人你的尺黎量我呀...我知錯喇...最多我老實d話你知我係29褲頭呀...你記住唔好量我呀......(

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

點解個問題越講越。。。(唔識點講呀)
好似變左一個好嚴重既問題咁

閃人,你個roomate係有問題,最大問題係:懶
唔通佢睇四仔就大晒咩?
講真,佢又唔係做緊咩正經野
如果佢做緊公司野/溫緊書,你就話唔好嘈住佢
但係既然佢都係做埋0的唔等駛野,我覺得你唔需要理佢啦
屋企清潔既野點都要做
佢自己唔做仲要話你,我個人就覺得好有問題。。。。
咁weekend唔做,幾時得閒呢?
同通要你放左工,夜麻麻先做?

flash2man :
係呀!我公司星期六係大清潔日,上午清潔員工自己的房間同客廳,下午要返公司執野,即使平時好似打仗咁亂,一過左星期六就好乾淨。

可能因為我室友o係公司冇枱,所以就當呢日冇事呱...

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
係呀!我公司星期六係大清潔日,上午清潔員工自己的房間同客廳,下午要返公司執野,即使平時好似打仗咁亂,一過左星期六就好乾淨。

可能因為我室友o係公司冇枱,所以就當呢日冇事呱...

其實我同你既情況差唔同
我個"roomate"都係超懶,咩都唔做。。。
返屋企淨係識"訓"想張sofa度。。
全屋0的野都係我做晒,洗衫呀,洗碗,洗washroom咁。。。
佢淨係會一個星期幫我羅0的垃圾去dump
但係都無辦法啦,因為佢係我隻佬。。。

不過,如果我吸塵呀,0個0的都唔會理佢
係嘈架啦,我都係做得慢
你咁唔喜歡,就自己唔好睇電視,快快過黎幫我做晒佢啦
不過佢又唔會,比我"罵"完佢,佢以後都唔敢出聲。。。

最後編輯: ah_cho : 2007-4-15 01:39 PM
頂部

cas52612     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282
積分 1556   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-15 11:47 AM 發表

係呀!我真係未識分呀!
所以cas大人請你唔好用大人你的尺黎量我呀...我知錯喇...最多我老實d話你知我係29褲頭呀...你記住唔好量我呀......(

你腰圍尺寸就大, 不過腦圍就細了幾個碼, 呢樣唔使用尺度都知.

無知是沒有罪的,但也不能歪理當道理!
頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-14 10:54 AM 發表

哈哈, 閃人真係攪笑....
係呢, cas 你係咪老師呢架?你講野好似我以前個老師呀,
而且你好叻呀, 解答咗好多 X-seek 問題 (都有幫過我啊, 關於BCTP個問題呢)
多得你咋, 否則我喺 BT區出唔到咁 ...

仲有好多"大道理"。。。。
我諗我永遠都唔會學得識啦
jq,你講開老師,我有記得一件事
岩岩有個舊生會,好多舊同學都有去
有0的仲帶埋老公同bb去
有一pair我對佢地印象最深
佢地中學就開始拍拖,0的老師都好唔喜歡
成日要佢地分開,但係佢地無,最後大家都讀完大學
結埋婚,仲有個得意b
0個日舊生會,0的老師就係咁恭喜佢地,話佢地個b好可愛
諗深一0的,如果佢地當初真係就咁分開,又點會有呢一日呢?
邊有人話讀書唔可以拍拖呀?

最後編輯: ah_cho : 2007-4-15 12:51 PM
頂部

cas52612     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282
積分 1556   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-26

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-15 12:43 PM 發表

只懂站在一個位置看東西當然學不學懂

無知是沒有罪的,但也不能歪理當道理!
頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-15 12:28 PM 發表

返屋企淨係識"訓"想張sofa度

差唔多啦...我戈個仲要懶到開左水龍喉又唔關返佢,自己一出廁所跑又房打機,浪費水。(佢房近廁所,都聽唔到水喉未關,呢d冇得話我呱?)

好彩有幾次我o係宿舍先至去關返,試過有一次我夜晚返去,佢訓左覺(佢一個人o係宿舍咁安靜環境下都聽唔到水喉未關??),但水喉冇關。可能已經開左幾個鍾頭呀....

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-14 10:18 PM 發表

差唔多啦...我戈個仲要懶到開左水龍喉又唔關返佢,自己一出廁所跑又房打機,浪費水。(佢房近廁所,都聽唔到水喉未關,呢d冇得話我呱?)

好彩有幾次我o係宿舍先至去關返,試過有一次我夜晚返去,佢訓左覺(佢一 ...

可能係佢洗地既方法
苦中作樂

flash2man :
唔會呱......

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-4-15 12:43 PM 發表

jq,你講開老師,我有記得一件事
岩岩有個舊生會,好多舊同學都有去
有0的仲帶埋老公同bb去
有一pair我對佢地印象最深
佢地中學就開始拍拖 ...

其實呢樣野真係見人見智, 你個同學仔個 pair 算係一個正面教材,
而的確有很多年青人因為拍拖而荒廢學業, 所以我覺得個 point 並不在於是否學生,
而係在於求學時期對於戀愛的態度.

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-15 04:42 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
山水有相逢, 做人唔好去到咁盡...
人家已經好俾面, 唔好得寸進尺...

頂部

快速美言