遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

投票標題: 星期六放假吸塵事件  (單選) [參與投票的會員]
  7 (100.00%)
不對
  0 (0.00%)
對不起,您無權投票。

標題: 星期六放假吸塵事件
flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

星期六放假吸塵事件

究竟我咁做有冇錯呢?

今日星期六放假,我諗住開吸塵機吸下塵,點知我個麻煩室友話我嘈住佢睇四淫。
起初我只因為放假而吸塵,不過佢咁講之後,我就慢慢吸,將吸塵吸力開到最盡(吸力最強,最大聲),嘈死佢。

佢自己唔做家務ge後果就係咁,又成日話我點話我咁,佢自己懶惰就算啦!唔好以佢ge標準黎話我。

如果想八下我個室友仲有仲麻煩野,可以搵返 " 天藍茶舍 "裡面其中一個帖叫:我的室友是麻煩4

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

我覺得你無錯呀
你執好間屋對佢都有著數啦
佢睇"四淫"嘈唔嘈都無關係啦,因為呢0的死鹹佬。。。。。
咁你咪唔好吸佢個area囉 。。。

唉,相見好,同住難。。。

flash2man :
我都覺得我冇錯,因為我係打掃緊房間。

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

嘩... 你室友係咪人黎O架? 邊度鄉下呀? 咁過份都得?

我係你就只清潔自己會用到的地方, 然後唔好再理佢!

flash2man :
所以我而家都係吸左自己房間同埋個客廳一部分,其餘ge我諗佢都應該唔會做。

頂部

Geai     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 13639

精華 0
帖子 1725
積分 5510   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-10-9

kick him out la

flash2man :
咁又唔得,容乜易佢又另外找借口kick返我走架......

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

......慘囉你.......係咁多啦.......冇野講啦...........

頂部

cas52612     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282
積分 1556   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-26

有無嘗試將角色調轉再思考一下...?
如果你正在睇緊自己喜歡的電影或者電視, 有人開吸塵機影響到你, 你又會點諗....?
點解要o係自己睇電影果陣先至黎吸塵......?

大家似乎將著眼點都放在色情電影上而, 其實看色情電視有何問題.....? 如果他看的是亂世佳人你又點諗....?

我不是說誰是誰非, 只希望大家從多方向去看一件事情.

flash2man :
大哥,如果佢唔講呢番話,我會幫佢做埋家務,佢關埋門,我又點知佢睇緊野喎!~~~

佢而家話我嘈親佢,我都冇心。一件事還一件事啦,佢仲要搬返以前d事出黎話我,我覺得自己當初幫埋佢吸塵好on居囉!

P.S.吸塵呢個工作係佢主動叫我中午前完成

無知是沒有罪的,但也不能歪理當道理!
頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-4-14 03:58 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
我幫你許願祝你室友睇"四淫"睇到抽筋~

flash2man :
咁激?咁又唔好,佢抽筋又係要麻煩我架喇.....

頂部

cas52612     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 250

精華 0
帖子 282
積分 1556   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-26

QUOTE:
flash2man :
大哥,如果佢唔講呢番話,我會幫佢做埋家務,佢關埋門,我又點知佢睇緊野喎!~~~

佢而家話我嘈親佢,我都冇心。一件事還一件事啦,佢仲要搬返以前d事出黎話我,我覺得自己當初幫埋佢吸塵好on居囉!

P.S.吸塵呢個工作係佢主動叫我中午前完成

若果你有站在你的室友角度去諗的, 相信你不會說這些話, 明顯地你並沒有.

你又有無想過你故意拖慢吸塵進度, 故意將吸塵機功率提高去影響別人的做法是對還是錯.....?

你一直都認為自所做的是對的, 你發帖動機是希望別人認同你的想法, 當有人不認同你的想法時你便"發爛"了.

無知是沒有罪的,但也不能歪理當道理!
頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2007-4-14 04:27 PM 發表

若果你有站在你的室友角度去諗的, 相信你不會說這些話, 明顯地你並沒有.

你又有無想過你故意拖慢吸塵進度, 故意將吸塵機功率提高去影響別人的做法是對還是錯.....?

你一直都認為自所做的是對的, 你發帖 ...

嘩....cas, 你係咪冇睇返呀閃人之前有關佢個室友嘅劣行個 post 呀?

若果你未睇過, 咁淨係睇閃人上面個 post 又唔怪得你覺得閃人冇公德心

or 佢好似歧視佢室友睇"4仔"咁, 但若果你有去睇番嗰個 post, 你就會了解

番件事, 同埋知道佢個 roommate 係咩人喇, 真係幾過份架.

好似佢係從來都唔分擔做家務架, 咩都要閃人做晒, 咁如果你個 roommate係咁嘅話,

你可能都會好似閃人咁攪下對抗都未定架. 你都話要從不同角度去睇件事啦,

咁不如你去睇番佢個 old post, 了解下, 再定奪啦, 否則你咁講對呀閃人都唔公平喎,

你話係咪?

http://www.lipscorner.net/viewth ... &extra=page%3D1

p.s. 呀閃人話係佢室友要求佢上午完成呢個工作, 即係佢都有心理準備會喺嗰個時段
會聽到呢種聲架啦, 而且家務其實應該一齊分擔, 佢依家唔幫手不特止, 重要 complain.
就事論事, 我真係覺得佢過份架.

最後編輯: woodstock : 2007-4-14 06:26 PM

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

我都係每個weekend 吸塵架~
雖然我個同屋唔會幫手..
但係佢一定唔會話我吸塵嘈親佢..

頂部

快速美言