遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [韓劇] [魔女由熙] 討論, 你睇咗未呀?
ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

今晚咪講到武龍被盛美發現 ,
佢手機入面同尤熙o既"親蜜照" o既 ,
咁當盛美拂袖而去後 ,
武龍好嬲咁打爛部手機wor !
唉 ! 部手機唔要就俾我啦 .....

woodstock :
有咩好嬲, 自己攞嚟衰嘅!又冇人迫佢扮由熙嘅情人,
佢自己都代晒入去啦, 個樣咁 enjoy.

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

Snowcat     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 161

精華 0
帖子 468
積分 53   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-12 07:27 PM 發表
呢度有冇人勁鐘意 Jhonny 架?

http://img156.imageshack.us/img1 ... 634678563490mh6.swf

有呀!!!!
我呀~~~~~~~
拒好靚仔呀
我都鐘意律君...(即係呀前輩)
總之...好靚仔呀~~~~出左第9集未呀???

woodstock :
今日韓國先啱啱做完, 未有咁快出嘅, 等多一日啦.
睇住劇情先啦, 鐘意Jhonny 同前輩呀, 咁要多 d入嚟睇
update, 不時會有驚喜架

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

第+集劇情, 我真係好想快 d有得睇呀

[attach]18501[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

第九劇照.

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

剛看完第九集魔女, 武龍與由熙的曖昧氣氛持續加温中.......

由熙想起武龍甜在心頭
[attach]18534[/attach]
[attach]18535[/attach]

由熙發給武龍的"我愛你"短訊
[attach]18536[/attach]

事業、情場皆失意的俊河, 酒吧買醉
[attach]18537[/attach]
[attach]18538[/attach]
[attach]18539[/attach]

由熙送喝醉的俊河回酒店
[attach]18542[/attach]
[attach]18543[/attach]
[attach]18544[/attach]
[attach]18545[/attach]
[attach]18546[/attach]
[attach]18547[/attach]
[attach]18548[/attach]
[attach]18549[/attach]
[attach]18550[/attach]
[attach]18551[/attach]

由熙拋下偶遇的俊河, 冒雨趕往約定公園見武龍
[attach]18552[/attach]

到底兩人發生何事?睡在同一床上?
[attach]18553[/attach]
[attach]18554[/attach]
[attach]18555[/attach]
[attach]18556[/attach]
[attach]18557[/attach]

期待第十集......俊河終於得到會長同意與由熙交往,
與此同時, 武龍與由熙的甜蜜契約亦已約滿.
三人間會如何發展下去?

最後編輯: woodstock : 2007-4-19 06:00 PM

頂部

新天藍會員
性別 女
UID 161

精華 0
帖子 468
積分 53   詳情

閱讀權限 20

睇左第9集啦!!!!
我覺得成美好慘呀!!! 如果拒可以同johnny一齊就好啦

我初頭覺得武龍好唔靚仔
但今集覺得拒順眼左 hehe

woodstock :
盛美同Jhonny?? 真係冇諗過 wor....
我初初都唔覺個男主角靚仔架, 不過主要係個髮型影响咗,
你睇返我前面 post 佢長髮時張相, 係咪順眼好多呢?
我依家預備睇第 10集喇, 睇完再討論 ^_^

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

[attach]18599[/attach]

第十集最後一個分鏡, 看見俊河那個像蛇一樣的眼神
(對不起了楨勳的粉絲), 真替由熙担心, 不過看情况武龍是
打算帶 Jhonny去攪局......下一集到底會如何呢?
看後面的劇情預告, 武龍好像決定不再自欺欺人,
對由熙說出了他的真正心情........由熙也會坦白回應嗎?
請看下回分解。

最後編輯: woodstock : 2007-4-20 05:34 PM

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-20 05:23 PM 發表

第十集最後一個分鏡, 看見俊河那個像蛇一樣的眼神
(對不起了楨勳的粉絲), 真替由熙担心, 不過看情况武龍是
打算帶 Jhonny去攪局......下一集到底會如何呢?
看後面的劇情預告, 武龍好像決 ...

我諗前輩係鍾意由熙o既 !
不過佢最鍾意o既都係名利同自己 ~

woodstock :
我諗係呱, 呢個角色真係比佢考起,
由頭到尾得3個表情, 1.木口木面 2.嬲爆爆 3.微笑
基本上 1.同2. 差唔多......我唔明點解佢會人氣急昇?

我諗係神秘感掛 !?
當你對一個人o既外貌有好感 ,
但又摸唔透佢o既心裡面所想 ,
咁就有種講唔出o既吸引力 !?

最後編輯: ohahamok : 2007-4-21 07:05 PM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

“魔女柔熙” 让人同情的全慧彬的心痛...FANS们一致呼吁“先把武龙甩了”

[电视剧调查报告 2007-04-19 14:07:37]   
[电视剧调查报告 ] SBS“魔女柔熙”中呈现着因男朋友武龙(在熙)和 柔熙(韩佳仁)的关系而爆发出愤怒的情绪且因此而流着泪心痛不已的盛美(全慧彬)吸引了很多FANS的目光。   
戏中盛美是梦想着成为一名料理师的现为柔熙的家庭保姆的武龙的女朋友。盛美因误会柔熙和武龙为爱人关系而无法忍住伤心流泪。尽管武龙解释是为了瞒着马会长而假扮情侣,但还是不能消除盛美心中的不安。实际上武龙和柔熙是真的陷进了爱河,而盛美和武龙是无法再继续下去的局面。   
在偶然的情况下在一家餐厅碰面的柔熙和盛美。盛美因听到是和武龙一起来得话语而气愤不已。瞬时将桌上的水泼向柔熙。因觉得无可礼喻而看着的柔熙和虽知到作的太过火但又不愿说对不起的盛美的目光在空中引起火花。这时武龙出现。武龙正要去追离开的柔熙,但盛美以眼泪挽留并说:“不要走,你怎么可以对我这样”。但武龙为了去安慰柔熙而撇下盛美离开。戏后看着武龙的背影发呆流着泪的可怜的盛美,观众们都觉得十分可惜。虽然是为了呈现主人公武龙和柔熙爱的力量的展开是必要的,但从遭背叛的盛美的立场来说根本就是青天霹雳的事情。   
观众们觉得“盛美实在是太可怜了”或“因盛美以悲情的角色出现身为同样的女人的我实在是太伤心看不下去了”等等说法对盛美所处得立场表示同情。特别是盛美的角色对武龙一往情深,且为不是典型的坏女人的角色是个很有理解心的“好女人”而对盛美表示同情的不在少数。   
甚至有些观众认为“向柔熙只泼水的行为实在是太轻了”或者“先把武龙甩了”的呼吁。不知无法收起对武龙的心的盛美的一往情深会有何发展正被受瞩目。   
(照片=放送画面中)[何秀娜 记者[url=mailto:mongz11@naver.com]mongz11@naver.com[/url]]   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PS:这个是今天韩国empas上的新闻
转自:百度全慧吧
翻译:莘菲之家  
新闻相关配图

贴子相关图片:
[attach]18747[/attach]

---------------------------------------------------------------
最高收視率
                                 全國:             首爾:
TNS              第4集     17.5    第4集     19.3

AGB              第4集     14.9    第4集     16.2
---------------------------------------------------------------
TNS 第10集 收视率

全國:
(10) 10. 드라마스페셜<마녀유희>  SBS   13.2  (-0.2)
同時段排名:MBC>SBS>KBS

首爾:
(10) 10. 드라마스페셜<마녀유희>  SBS   14.1  (-0.9)
AGB 第10集 收视率

全國:
(14) 14. 드라마스페셜<마녀유희> SBS   11.7  (+1.1)

首爾:
(13) 12. 드라마스페셜<마녀유희> SBS   12.3  (+0.8)
備註:  <  低/少於
         >  高/多於
         --  資料未明

很多人開始埋怨編劇了, 因為觀眾都倒向了第二女主角,
認為由熙是壞女人, 一方面暗戀前輩, 另一方面又與武龍攪曖昧,
這方面我也覺得牽強, 開始假扮情侶來作弄會長及練習戀愛是 ok,
但後來弄致人家情海翻波, 仍要求繼續下去就真是過份了.
(並且同一時間還出現了 kiss.....真是太不應該了)
這樣不是擺明用練習戀愛作藉口, 明搶人家男朋友嗎?
而且第二女主角又是那種又溫柔, 又情深, 又漂亮的好女子,
難怪大家都把由熙看作了壞女人, 而武龍是負心漢了.
再這樣下去, 真不知到結局時的收視還剩下多少?

最後編輯: woodstock : 2007-4-23 10:27 PM

頂部

新天藍會員
性別 女
UID 161

精華 0
帖子 468
積分 53   詳情

閱讀權限 20

其實我覺得成美系慘
但我覺得唔系由熙既錯囉
我覺得係武龍唔岩~~~
由熙都無話逼拒做落去
拒自己有機會爭取走架, 拒唔走咋麻
比我系成美就點都埋呀johnny身啦, 甘靚仔

woodstock :
你成日掛住 Jhonny, 果然係佢嘅粉絲.
魔女嘅劇情咁落去真係有 d不妙.
希望後面嘅劇情會編得好 d啦.
如果唔係, 就算 happy ending
都冇人會祝福.

頂部

快速美言