遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [韓劇] [魔女由熙] 討論, 你睇咗未呀?
ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

woodstock :
haha, arm arm 睇緊呀,
鬼叫佢 this week 輸咗比 thank you 咩,
唔落重d 藥點得先.
Johnny 今套個 look有 d 肥, 映得佢有 d鈍,
你講個套甜蜜XX 我未睇過, but 見過佢 d劇照,
差得遠啦, 嗰套佢顯然瘦 d又青春 d
雖然套"甜蜜間諜"劇情有d無里頭 ,
但初見Johnny真係"驚艷" ~

woodstock :
佢又確係 mix 得幾靚仔嘅.
呀同志, 你 paste 完我段野麻煩你隔 1行先寫野吖,
咁我可以唔洗揾你由邊度寫起吖嘛.
(如果你唔介意嘅話, 最好 edit 番前幾個 post, 方便其他會員查看)
唔該晒 ^^

最後編輯: ohahamok : 2007-4-14 05:37 PM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

第八集 "落重药"劇相, 小心流鼻血.....

[attach]18228[/attach]

其他第八集的劇相

[attach]18203[/attach]
[attach]18204[/attach]
[attach]18205[/attach]
[attach]18206[/attach]
[attach]18199[/attach]
[attach]18200[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

最後編輯: woodstock : 2007-4-13 06:57 PM

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-13 09:39 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-12 10:51 PM 發表
Jhonny睇"甜蜜間諜"果時就覺得佢正 !
不過點解係吒套就唔覺 !?
唔通係此劇太多帥哥 ?
今晚睇online , 我諗亞主廚都出局啦 !
不過唔知係咪收視趺o既關係 ,
今晚d劇情完全落重藥 , 真係好吸引 ,
雖 ...

ohahamok, 第一集我睇佐三次....
但係都未睇曬啊....
睇到一半我就訓著佐...
可以係d主角唔吸引我呱....
原本想睇jhonny既....
點知呢套劇個look真係唔係好掂....
都係中意佢係甜蜜間諜個look....
真係殺死人....

woodstock :
第一集我都係飛住咁睇, 重記唔記得我同你講, 話個男主角個樣唔掂, 又排骨, 我又唔鐘意律皇子....etc., 但係自從第ニ集男主角搬咗去個魔女屋企做保姆開始就慢慢好睇喇, 到男主角再榮升戀愛顧問, 改造魔女之後就更加好睇.
我啱啱睇完第八集, 真係唔想再等成個禮拜先再有得睇呀...慘....

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2007-4-13 09:39 PM 發表

ohahamok, 第一集我睇佐三次....
但係都未睇曬啊....
睇到一半我就訓著佐...
可以係d主角唔吸引我呱....
原本想睇jhonny既....
點知呢套劇個look真係唔係好掂....
都係中意佢係甜蜜間諜個look....
...

你講o既第一集係sweet spy定魔女 !?
如果魔女第一集我都係飛住o黎睇 !
跟住果d因為多咗整野食o既場面 ,
咁就慢慢睇o勒 ~

woodstock :
我估佢係講魔女
第八集個 ending 好激
唔知在熙下集點解畫呢
咁大鑊......

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

當一個人成日不經意咁為另一位心煩/掛牽 ,
無論是否有利益關係 , 已經將對方放係自己心裡 ~
武龍要到幾時先知自己o既真心意 !?

woodstock :
咪係....不過我諗佢好快會發現架啦, 次次由熙有咩事, 佢都丟低個女友飛奔去由熙度, 而且佢自己都講唔出鐘意個女友 d 咩.....
加埋正常男女朋友點會好似武龍咁, 寧願陪老細都唔陪個女友先得架?

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

我個人好鐘意呢幾張相, 所以貼出嚟

[attach]18283[/attach]
[attach]18284[/attach]
[attach]18285[/attach]
[attach]18286[/attach]
[attach]18287[/attach]

真係好得意呀

最後編輯: woodstock : 2007-4-14 09:54 PM

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

貼下 丹尼斯 的靚仔 CM 相先

[attach]18381[/attach]

最後編輯: woodstock : 2007-4-16 10:03 PM

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

ost 下载

官網:http://tv.sbs.co.kr/devils
01. 운명의 장난 命運的惡作劇 -Mc진리(Feat.하하(HaHa))
02. If -전혜빈(全慧彬)  
03. 그게 말이죠 憤怒的消失-나무자전거(Tree Bicycle)
04. Day By Day -조관우(趙冠宇)
05. 사랑아 내게 오기만 해 愛向著我來的那天(Part1) -Ashily
06. Destiny -이성욱(Lee Sung Wook)
07. 사랑은 어려워 愛是難題-박채원(연우
08. Memories -김유경 (Kim Yo Kyung)
09. 그래 因此-나창현(Na Chang Hyun)  
10. 사랑아 내게 오기만해 愛向著我來的那天(Part2) -Ashily
11. Just Like Destiny(Inst.) -오준성
12. Run And Run(Inst.) -오준성  
13. 사랑을 몰라 無法理解的愛(Inst.) -오준성
14. 사랑이 힘들 때 愛是力量(Inst.) -오준성
15. 요리 料理 Cook(Inst.) -오준성
/color]
16. 左충右돌 左虫右石(Inst.) -오준성 
17. Love Lesson(Inst.) -오준성
18. 굳세어라 행진곡 加油時刻進行曲(Inst.) -오준성
19. Destiny Adagio(Inst.)-오준성

mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011286.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011287.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011288.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011289.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011330.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011331.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011332.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011333.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011334.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011335.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011336.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011337.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011338.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011339.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011340.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011341.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011342.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011343.wma
mms://211.39.144.178/aod/8/65/077865_1011344.wma
MV
01 命運的惡作劇-Mc진리(Feat. HaHa)
mms://211.39.144.178/mv/asf/7/1011367.wmv
===
以上转自:韩社

魔女由熙的歌曲歌詞很不錯啊
파란하늘이 눈부셔 왠지 가슴이 아파와  
나도 모르게 눈가에 이슬맺히면  
상상속에서 나에게 다가올것만 같은 그대를  
언제부턴가 기다렸었죠  
翻譯:
看着天空中被風吹着的雲,不知道為什麼心有些痛
不知不覺我的眼中蕴含着眼淚
自己心里漸漸的,一点点的這樣改變着
不知不覺的開始有了期待

最後編輯: woodstock : 2007-4-16 09:36 PM

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

FANS自制第5集預告 ( 搭配金楨勛演唱的日語歌曲~~聽過沒?? 帶點韓國口音的日語, 很可愛啊, 歌也唱得很悅耳動聽, 不錯, 不錯 )

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

沒有劇看, 先看一下劇情.

[attach]18488[/attach]

頂部