遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 關於 TVB新劇溏心風暴
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

關於 TVB新劇溏心風暴

啱啱 down咗1 集溏心風暴嚟睇......
都唔知係太耐冇睇港劇吖, 定係日、韓劇睇得太多,
呢套劇睇完第1 集就唔想再睇落去啦,
又係兄弟反目爭女、爭家產......
呢 d 戲 TVB 拍咗 N套點解重未厭, 點解重有人睇架,
最憎就係開埸永遠都父慈子孝到誇張、低 B到死,
然後就唔合邏輯地反面反到宜得殺咗對方嘅地步.
跟住最後又冰釋前嫌, 攬頭攬頸咁和好如初,
好人有好報, 壞人冇好下埸.....
真係救命呀!>

最後編輯: woodstock : 2007-4-11 08:09 PM

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-11 09:02 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
我都down佐,但係未有時間睇啊...
等我都去睇娣再同你傾....

woodstock :

好呀, 不過你最好係同我傾魔女啦, 今期至愛 (起碼到日劇出嚟為止)

頂部

choomm     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 13632

精華 0
帖子 231
積分 130   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-10-9
來自 K.L
狀態 離線

你唔睇就,未TEE

woodstock :

唔係好明你想講咩

zzz ***(4274)***zzz
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-11 07:53 發表
呢 d 戲 TVB 拍 ...

算把啦, 我已無睇好耐啦! 唔係抄呢度, 就反炒以前, 都唔明點解咁多人會睇!

woodstock :
羊群効應 + fans 吹捧

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

唉 ! 自己係hk都唔想睇港劇 !
學版主話齋 , 做來做去都係爭女、爭家產 ...
戲劇其實應該帶俾人歡樂 ,
又或者傳播一d正面o既信息 ,
再唔係都應該係反映現實o既野 ,
又點有咁多家產或者女爭呢 !?
劇情不盡不實 , 你話點敢睇呢 !

woodstock :
haha, 你真係同道中人呀, 呢 d 劇叫人點睇?
都唔明 TVB d 編劇點寫劇本嘅, ATV 久唔久都有驚喜呀,
好似早幾年套 [我和僵屍有個約會]咁, 幾正呀.
雖然 ATV有時 d戲嘅劇情真係幾離普, 但勝在你估佢唔到吖嘛.
總好過 TVB 個 d你睇第一集就可以估到第十集, 然後睇第十一集就估到個結局,
咁睇嚟把鬼咩

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

我有down呀,會一路down
最大原因係為左屋企有0的聲。。
我前晚都睇緊
你叫我坐定定睇我就真係唔得
坐左5分鐘,我行左去洗碗
洗左半個鐘返去睇5分鐘又係咁 。。。頭先0個半個鐘做過既全部可以估到。。。
再去洗埋washroom,20分鐘,又係咁。。。

woodstock :
不如聽歌算啦

頂部

Snowcat     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 161

精華 0
帖子 468
積分 53   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24

我睇左頭果幾集就無再睇呀
來來去去都係甘, 好悶呀
仲拖到40集添....
所以我決定左唔再睇啦...
浪費我時間呀

woodstock :
去睇日、韓劇啦, 今季好多好野睇.

頂部

jennifer412     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 21632

精華 0
帖子 105
積分 230   詳情

閱讀權限 40
註冊 2007-2-11

i have been downloading it and am on chapter 21, it is acturally quite good, i feel that this series is one of the better ones in recent years. also, it gets a lot better as it goes along

woodstock :
really? I gave up after watching ch.5......
well, hope you will like it till the end , I don't think I will go back to watch it la.

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2007-5-8 12:56 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-11 07:53 PM 發表
呢 d 戲 TVB 拍 ...

agree ar!!! i hate these kinds of topics..; and end up everyone dies..
meaningless

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

我仲有繼續睇呀
不過好唔明,點解蒙嘉慧成日拖住個0急周圍走,加條絲巾就係空姐衫?
同埋佢個角色真係好無謂。。。

woodstock :
睇 TVB 簡介, 佢個角色淨係為咗同鐘嘉欣爭仔, 由林峯到陳豪, 由頭爭到尾.....係幾無謂架

頂部

快速美言