遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [韓劇][Thank You 討論區][主演:張赫,孔孝真]
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

一口氣睇咗 6 集 Thank you, 依家有 d 暈
訓醒睇埋 7、8 集先一次過講感想......

訓醒比人捉咗出街, 返到屋企無耐又比人叫咗去 B day party,
攪到依家先入屋......成半夜 1 點幾啦, 我套"淚光閃閃"都未睇晒,
所以7、8 集重未睇......
講返 1-6 集......我好多都係飛住嚟睇嘅, 溫馨倫理劇真係 not my cup of tea,
睇到冇咩心機, 你地個個讚個細路女可愛, 但我就 no feeling......
死得....希望再睇落去會有驚喜啦.

題外話, 大家有冇睇"時效 2"呀?

最後編輯: woodstock : 2007-4-15 04:45 PM

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-15 02:06 AM 發表
一口氣睇咗 6 集 Thank you, 依家有 d 暈
訓醒睇埋 7、8 集先一次過講感想......

訓醒比人捉咗出街, 返到屋企無耐又比人叫咗去 B day party,
攪到依家先入屋......成半夜 1 點幾啦, ...

哈哈 ! 要飛住o黎睇咁悶呀 !?
咁你真係對呢d劇情冇興趣o勒 ~

題外話:套"淚光閃閃"我睇完就覺得劇情一般 ,
尤其係近劇終男主角o既劇情發展 .....

不過如果係為咗男女主角而睇呢套戲就o.k. o既 !
同埋森山良子首歌好好聽 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

官網第9集預告~

http://swf.imbc.com/broad/tv/drama/thanks/images3/preview_9.swf

春儿感觉到很失措看到宝蓝的母亲为了让女儿不要接近春儿带她离开,永新看到这幕非常心伤。
宋女士要去找李爷爷但是儿子却阻止她说是不是要得艾滋病然后死掉!
春儿,李爷爷还有永新在一起做刀宵面,永新眼泪快涌出但是还是强忍地欢笑,把面粉察到春儿脸上。锡贤想起了曾经对永新提起关于怎么让春儿处理流血的劝告。显示出了失魂的表情。恩喜看了觉得不安。永新看着春儿独自坐在课室中,告诉春儿今天没有课,建议还是回家吧。 春儿非常惊讶当宝蓝对她说妈妈叫她别去上课因为春儿有艾滋病。永新已经澶抖得无法言语。
永新叫锡贤帮她在首尔找地方住。 春儿听到要去首尔游玩很开心。 当在锡贤车上要前往首尔时候,永新泪流不止。而李爷爷也突然嚎啕大哭。基书从前来的车上下车。永新感觉自己呼吸快停止。李爷爷在哭着时候突然昏过去。。基书马上把他平躺在地上做急救...

韩翻英BYdramok from soompi.com

话题转自: 韓朝風韓流論壇

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-17 12:15 AM 發表

哈哈 ! 要飛住o黎睇咁悶呀 !?
咁你真係對呢d劇情冇興趣o勒 ~

題外話:套"淚光閃閃"我睇完就覺得劇情一般 ,
尤其係近劇終男主角o既劇情發展 .....

不過如果係為咗男女主角而睇呢套戲就 ...

睇"淚光閃閃"完全為了小聰啊, 否則呢 d 名嘅戲我一定唔睇.
由將太開始到 slow dance 為止, 一路看着他的成長,
可惜的是他演來演去都是同一類型的角色---開朗, 正直的上進青年.....
後來進軍大銀幕才有機會發揮演技.
可惜今次在"淚光閃閃"裡又是演那種角色, 初初睇劇情介紹時,
以為會有好多內心戲同掙扎 (兄妹戀喎), 點知個結局.....
真係有咁嘅需要咩?又係為了迫人淚光閃閃先會咁安排
....唉......失望啊.....最近幾套日映, 只有玉木宏嗰套好睇 d,
其他就........

睇完第九集"thank you"劇情, 我諗我 skip 住先, 再等下先睇返......

最後編輯: woodstock : 2007-4-17 04:58 AM

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-17 04:54 AM 發表

睇"淚光閃閃"完全為了小聰啊, 否則呢 d 名嘅戲我一定唔睇.
由將太開始到 slow dance 為止, 一路看着他的成長,
可惜的是他演來演去都是同一類型的角色---開朗, 正直的上進青年.....
...

將太果套有聰仔咩 !?
睇果套劇我淨係睇到柏原祟同埋d魚生咋 ~

不過"淚光閃閃"個結局真係失望 ,
好多人都話玉木果套正d !
我都係咁諗 ,除咗剛剛睇完套"交響"外 ,
佢以前做"water boys"果陣都覺得佢正 !

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-17 10:13 PM 發表

將太果套有聰仔咩 !?
睇果套劇我淨係睇到柏原祟同埋d魚生咋 ~

不過"淚光閃閃"個結局真係失望 ,
好多人都話玉木果套正d !
我都係咁諗 ,除咗剛剛睇完套"交響"外 ,
佢以前做& ...

sorry, 我寫錯野, 個心明明諗緊"午餐女王",
但隻手就寫咗"將太", 真係傻咗.

koon1218 :
午餐女王我都有睇....
但係比較鍾意佢係orange day既演出...

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-17 10:43 PM 發表

sorry, 我寫錯野, 個心明明諗緊"午餐女王",
但隻手就寫咗"將太", 真係傻咗.

我明 ! 個心諗緊個靚仔 , 個腦就一片迷糊 !

koon1218 :
呢d係正常ge...hahaha....

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-17 10:54 PM 發表

我明 ! 個心諗緊個靚仔 , 個腦就一片迷糊 !

oh.....你唔好踢爆我啦!

有冇去睇山P 個 post ar?

koon1218 :
咩post啊 ?

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-17 10:58 PM 發表

oh.....你唔好踢爆我啦!

有冇去睇山P 個 post ar?

有 ! 不過D/L唔得閒睇住 ~
因為重溫緊"甜蜜間諜" !

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-18 08:54 PM 發表

有 ! 不過D/L唔得閒睇住 ~
因為重溫緊"甜蜜間諜" !

好睇咩?我睇緊" green rose"呀, 幾好.
同志, 呢個 post 係 koon 嘅地頭, 用來討論 "thank you",
我地離晒題好耐, 我開個新 post 過去傾啦.
會搬返呢個 post 過埋去.  

koon1218 :
曬唔曬分得咁清楚啊....
邊度傾都一樣, 重要係傾得開心....
green rose我就覺得嘛嘛....
但係中意高修....

頂部

快速美言