遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [韓劇][Thank You 討論區][主演:張赫,孔孝真]
koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-8 06:24 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
[韓劇][Thank You 討論區][主演:張赫,孔孝真]

唔知有冇人睇佐呢套劇...
呢套劇係張赫退伍後復出銀幕之作...
一個充滿愛與溫馨的故事,笑中有淚....
同今季既其他劇比較, 呢套係我既最愛....
超喜歡劇入邊個小女孩....

請進入下載區

http://www.mgoon.com/Player/Mgoon_Player.swf?VID=465397&PlayerType=0

最後編輯: koon1218 : 2007-4-9 07:01 PM

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-9 02:00 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
岩睇完第6集...
同朋友借佐幾張第6集入邊張赫d相俾大家分享...

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

睇嚟你真係好中意呢套劇喎, 我冇睇所以 no comment, 不過都會叫 d friend down 嚟睇, 如果個個都話正, 咁到時先再諗下睇唔睇啦. 不過個男主角都算好樣囉 compare with 其他幾套播映中韓劇.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

呢套劇d演員其實做得好好 !
仲記得最初認識張赫 ,
係係網度無意中睇到"開朗少女",
跟住到"火山高校"就覺得佢去到樽頸 ,
但而家當完兵就突破咗 ~
演出比以前有層次同成熟咗 ! 真係恭喜佢 !
除咗男主角仲有就係女角兩母女同爺爺 ,
女主將一個單身母親要照顧患病i既女 ,
仲有爺爺又有老人痴呆演得好自然出色 ,
雖然有人覺得呢d劇情有刻意營造之嫌 !
但佢地係劇中o既表演真係洽如其份  ,
此劇真係值得欣賞 !

koon1218 :
哈哈哈....
我終於等到同見解既人啦.....
絕對同意你所講既...
尤其係女主角兩母女的互動....
真係好溫馨....

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-10 10:29 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
第7、第8集中文預告

第7集 劇情大網

基書襲擊吻了永新之後,對相親男吼:是我先來的,相親男害怕基書的目光轉身就走了
永新聽到基書關心自己的話為之氣結,受到沖擊的錫賢緩緩地挪動腳步離去
錫賢的身影一消失,基書馬上把手從永新的臉上移開,厚臉皮地說要給10倍的房錢,繼續住下
回到家的錫賢痛苦地躺在床上,堅決地對母親說不要再欺負永新和李春
第二天基書從李春那聽到一些事(應該是有關高地主的事)、看到了戴著面具的永新
去高地主家的基書,正好遇到開車戴著昏到的高夫人的錫賢,基書在保健室外站著,不靈光醫生施予人工呼吸,但情況變得很異常,
終於回來的基書以嫻熟的技巧做急救(所以預告裡在戶外急救的戲,應該是第9集吧?)
看見能均勻呼吸的高夫人後,錫賢才放心
永新聽到村裡的某種流言,忍住淚水來到小山丘,遇到不靈光醫生,為了各自的悲傷一同喝酒
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

第8集 劇情大網

基書停止了做心臟按摩的手,像失魂似地臉色蒼白,脫掉上衣蓋住高夫人的臉
目擊現場的永新受到沖擊,隱疾男捉住基書的衣領,哭著問他是不是故意殺死高夫人?
基書聽到殺人兇手四個字,想起了爸爸所遭遇的事,流露出絕望的眼神
不靈光醫生對問案的警察表示基書是醫生,但基書卻說人是自己殺的
坐上警車的基書目光和永新交會,永新淚光閃閃焦心地看著基書
知道基書是會長兒子的錫賢吃驚地停下車子
趕到警局的永新向警察表示自己是目擊者,她有看到基書給高夫人急救
錫賢看到為基書辯解的永新
不靈光醫生向永新和錫賢表示去了高夫人以前看病的醫院,說基書並没有醫療疏失
永新想到只有高地主的證言才可以救基書
永新去了高地主家,看到跪在雨中求高地主出來做證的錫賢

fr 韓社 w2r6y7

頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-10 10:35 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
預告:

英譯:dramaok@soompi
中譯:moonchen@韓劇熱線

基書:對那個吻不要想太多…我那樣做只是因為妳那時的狀況…做這些事妳不用放在心上…

基書:如果妳要繼續這樣沮喪那我就要吻妳囉…

永新:(喝醉了) 我知道你已經愛上我了,嘿嘿…

基書:大嬸!! 清醒一點!!

最後編輯: koon1218 : 2007-4-10 10:37 PM

頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-10 10:41 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
官网拍摄照 [4月10日]

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2007-4-10 08:39 PM 發表
呢套劇d演員其實做得好好 !
仲記得最初認識張赫 ,
係係網度無意中睇到"開朗少女",
跟住到"火山高校"就覺得佢去到樽頸 ,
但而家當完兵就突破咗 ~
演出比以前有層次同成熟咗 ...

唉, 呢種有 d壓力( or 負担) 嘅倫理劇, 我真係冇辦法睇......
不過我都會繼續留意佢嘅劇情發展,
因為難得你两個睇劇 expert 都咁推崇.
我諗佢點都會好睇過 TVB套"溏心風暴" 嘅 (開咗個 post講佢)

最後編輯: woodstock : 2007-4-11 08:25 PM

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-11 08:22 PM 發表

唉, 呢種有 d壓力( or 負担) 嘅倫理劇, 我真係冇辦法睇......
不過我都會繼續留意佢嘅劇情發展,
因為難得你两個睇劇 expert 都咁推崇.
我諗佢點都會好睇過 TVB套"溏心風暴&q ...

當初此劇開播時 ,
我都好驚會睇到心up ,
但好彩套劇暫時都好正面 ,
而且唔似以前d韓劇為扇情而扇情 !

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-4-12 07:30 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
《謝謝》奪下收視第一位與魔女拉開距離...

http://ent.xikr.com 2007年04月12日 09:32 喜客娱乐

喜客讯  MBC《谢谢》夺下了周三四电视剧场收视宝座。

根据收视率调查机关AGB Nelison调查显示,11日播出的MBC《谢谢》获得全国14.6%的收视纪录,比获得11.6%的SBS《魔女由姬》高出3个百分点,获得周三四电视剧场收视首位。

另外一家调查机关TNS Media Korea调查显示,MBC《谢谢》为14.6%,SBS《魔女由姬》为12.7%,KBS《魔王》为7.1%。

《谢谢》和《魔女由姬》在前一周以0.1%的差距进行着激烈的竞争,在播出第四周之后渐渐开始产生了差距。(编辑:Danielle)

頂部

快速美言