遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] [入手分享] 買個返工feel既袋
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

[入手分享] 買個返工feel既袋

帖子標題 買個返工feel既袋
主題分類 入手分享

我想買返個正經少少既袋呀
budget唔多,得$500can咁上下
最好係皮啦,但係如果唔係都ok
有咩好介紹呀?
同埋最好可以0係canada買到。。。
本來想買h&m mcdonna0個個白色
但係會唔會太普通呀?

頂部

Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

我就唔知你個h&m袋係點樣既
咁但係普普通通都唔會點je...你係去返工ja ma...有唔係去d咩花生騷...冇乜所謂既...只要襟用就得啦
咁其實你又想要d咩size既袋呢?!?!載d咩呢?!?!
如果係我就真係齋買d公事包類既袋...似載laptop個d囉...比較載到d重野...
不過皮公事包就土左d...真係變左個上班族
不過我個人好土...所以算啦~

ah_cho :
唔買h&m啦,因為0個日諗住有discount先買
但係都無。。。

我都唔知咩style好呀
不過最好唔好係A4紙tote啦

你知canada無咩牌子好買。。。

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2007-4-16 02:22 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
actually budget $500 is quite a lot wor.. @@"
do you need a bag with paying that much money ar?

ah_cho :
去見工都要有"四正"0的麻
唔通羅個backpack去?

最後編輯: 薰衣草 : 2007-4-16 03:33 PM

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2007-4-16 03:34 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
really dont know where to buy in canada... @@
i only went to buy a bag @ ans in HK ja... a few hundred loh... or you may bid on ebay or something..?

ah_cho :
ebay好多假野呀,怕怕

頂部

Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

咁如果係Canada買既話都係d西人牌子咖啦~
我平時都係backpack...所以就唔係話好清楚比較似返工既袋要係點樣啦
但我有個frd就比較鐘意Swiss Gear...話lining好同襟...有d都算係formal既...個樣都唔算太差...價錢都ok既...應該$100內
亦都有d brands通街都係既....好似tna同lululemon...d西人或CBC都幾"好"佢...牌子都唔錯...但d袋就好大下...係gym bag黎...價錢我諗$100-200...但真係見到好多返工既都會"咩"佢
又或者...如果你唔怕貴d或想要高級d既可以試下Tommy Hilfiger, Guess, Banana Republic等等既...我就覺得Banana Republic應該會幾岩...因為係d上班族brand...但就會成熟d...price range都係$200-300
哩d都係大約...d牌子都係我係Vancouver見到既...咁當然仲有好多啦...但我自己就好少去遠既地方...好似downtown個d啦...downtown大把店...一定會見到有岩既...咁近我同見得多既幾都係哩幾隻brand...係lo~~  希望幫到你啦

ah_cho :
guess就一定唔洗諗啦
成日覺得係假prada咁。。。
br都ok,等我得閒去睇下先

最後編輯: Kuf316 : 2007-4-16 04:47 PM
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

可能我年紀大, 所以到今時今日都係用 m. duck袋, 個人覺得款唔太老土, 亦唔會太casual. laptop又好file又好, 亦好襟用!!

ah_cho :
等edmonton0個間開左去睇睇先

頂部

水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50

發表於 2007-4-17 01:07 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
ah_cho :
ebay好多假野呀,怕怕

thats true... :s

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ah_cho: RMK added - PID 100392 [ view ]
ah_cho: RMK added - PID 100399 [ view ]
ah_cho: RMK added - PID 100437 [ view ]
ah_cho: RMK added - PID 100460 [ view ]
ah_cho: RMK added - PID 100536 [ view ]

最後回覆日期: 2007-4-17 02:59 AM
  編輯帖子
快速美言