诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 有正ge PHP或JSP電子書呀?
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

您應該試下響您自己部 server setup 個購物網站 (因為您遲早都要 setup﹐先可以開始改野)﹐然後俾您個 IP 我﹐等我好似一般上網咁入去睇﹐同時 send 埋 d source-codes 俾我﹐咁我就可以睇下點出題目俾你勒。   

您個 IP 可能係 dynamic﹐所以如個我要 connect﹐就要同您約岩時間。

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-4-13 02:49 AM 發表
您應該試下響您自己部 server setup 個購物網站 (因為您遲早都要 setup﹐先可以開始改野)﹐然後俾您個 IP 我﹐等我好似一般上網咁入去睇﹐同時 send 埋 d source-codes 俾我﹐咁我就可以睇下點出題目俾你勒。   ...

好wo.. 我又想睇ar...

如果ip 係dynamic, 可以去dyndns.com度申請個free dynamic dns service 咁就唔洗成日將個ip send 黎send 去lor..

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

小神﹐好主意!  dyndns 係唔係都係好似 no-ip.org 咁﹐要裝個 program 仔響部腦度﹐先會自動更新個 domain 去新 IP 架呢?

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我自己喺我宿舍樓都有起左個server,係一個類似留言版咁,不過只係內聯先用到...(個留言版係叫外賣用ge...只要一到晚上六點半,全楝樓都去同一個IP留言,然後集體叫外賣)
不過,我試過如果外部網就好似link唔到,

不過我而家住ge宿舍係用router三十幾人share上網。

因為個router冇人知道個密碼,所以唔知外部網入唔入到server。

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-4-13 08:28 AM 發表
小神﹐好主意!  dyndns 係唔係都係好似 no-ip.org 咁﹐要裝個 program 仔響部腦度﹐先會自動更新個 domain 去新 IP 架呢?

係ar..
同no-ip.org 係一樣架..
一般都要裝個program o向個腦度..
但有好多modem/router 都可以幫你connect 去呢類 service 同update 你個ip automatically..
咁你就唔洗裝個program 落你部電腦度la..

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-13 11:18 AM 發表
我自己喺我宿舍樓都有起左個server,係一個類似留言版咁,不過只係內聯先用到...(個留言版係叫外賣用ge...只要一到晚上六點半,全楝樓都去同一個IP留言,然後集體叫外賣)
不過,我試過如果外部網就好似lin ...

咁好o既..
可以一齊叫外賣..
我都想有呢d 服務ar..

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-4-13 12:31 PM 發表

咁好o既..
可以一齊叫外賣..
我都想有呢d 服務ar..

都係一個好普通ge web程式,用datebase記錄低各人要d乜野飯,最後列出一頁清單,再搵一個人打電話去叫外賣。

咁樣一次過叫飯,餐廳整都整得快d丫嗎....

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

小神﹐原來有 d router 會有呢隻功能架?  我個雞野 D-Link 應該無... 您知唔知邊隻 router 可以做呢樣野呢?  同埋﹐我係有付費 domain 既 (for 私人網頁)﹐係唔係要睇間 domain register 有冇呢種服務﹐先可以做到 "auto update IP" 呢?  我諗緊我應該轉公司定係有其他方法囉。

阿閃﹐幾得意播﹐集體叫外賣。  我自己就寫左個小網頁係俾 d friends 同我一齊落 order 買 DVD 既 (一齊 order, shipping 平 d)。 我每次 order 前﹐會開個新 "order"﹐佢地會入去輸入要買既 DVD 同埋價錢﹐之後我 order 左﹐d DVD 到左後﹐就可以入去個 system 度睇下每人要俾返幾錢過我。

阿閃﹐你 check 下啦﹐不過如果冇 set 到 port forwarding 或者 DMZ﹐外面都幾能連接去您部電腦上既 server。 咁就唯有您有您 setup﹐我有我 setup。

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-4-13 09:22 PM 發表
小神﹐原來有 d router 會有呢隻功能架?  我個雞野 D-Link 應該無... 您知唔知邊隻 router 可以做呢樣野呢?  同埋﹐我係有付費 domain 既 (for 私人網頁)﹐係唔係要睇間 domain register 有冇呢種服務﹐先可以做到 ...

不如搵一搵d免費空間,睇睇點先。

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-4-13 09:22 PM 發表
小神﹐原來有 d router 會有呢隻功能架?  我個雞野 D-Link 應該無... 您知唔知邊隻 router 可以做呢樣野呢?  同埋﹐我係有付費 domain 既 (for 私人網頁)﹐係唔係要睇間 domain register 有冇呢種服務﹐先可以做到 ...

我果個係mygard7500...
佢就睇你用緊邊間公司o既service..
佢本身有一個list..
你只能從佢list 入面揀佢connect 去邊間公司度..
唔可以加新o既公司入去..

我唔知其他router 會唔會可以比你自己加其他公司入去..
你個domain 包唔包埋dns service
有d 公司唔包就可以用zoneedit 個dns service..
佢係free 架..同埋我個router 都可以connect 去zoneedit 度update 個ip..

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

flash2man: RMK added - PID 98394 [ view ]

最後回覆日期: 2007-4-12 11:19 AM
  編輯帖子
快速美言