诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 有正ge PHP或JSP電子書呀?
flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

有正ge PHP或JSP電子書呀?

X-Seek
此 X-Seek 主題價值 20 XS。 (天藍出手)
X-Seek 出題者 flash2man 希望能在 2007-4-20 10:48 AM 前尋找到解決方案。
已於 2007-4-20 11:09 AM 由 flash2man 選出最合適的解決方案及關閉 X-Seek 主題。

有正的PHP或JSP電子書呀?

唔該各位......(

[ 觀看解決方案 ]

最後編輯: mickeyGoUp : 2007-4-8 02:55 AM

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

學 PHP 可能會易 d﹐因為  setup Apache/PHP/MySQL 唔難。  

您而家係邊個 level?  係乜都未裝?  定係 setup 左 d web server 呀果 d?  只係要學隻 language?

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

其實我已經裝左架喇。IIS+PHP+JSP+MySQL,不過我只係了解下d語法咁囉。

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

here is a very quick tutorial for PHP:
http://au3.php.net/tut.php

and one for connecting PHP with MySQL:
http://www.php-mysql-tutorial.com/

another one for JSP:
http://www.visualbuilder.com/jsp/tutorial/

X-Seek 解決方案 1/1   
頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-4-10 11:50 AM 發表
here is a very quick tutorial for PHP:
http://au3.php.net/tut.php

and one for connecting PHP with MySQL:
http://www.php-mysql-tutorial.com/

another one for JSP:
http://www.visualbuilder.co ...

小神

JSP個網去唔到

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

阿閃﹐您對 programming 同 web development 認識有幾多呢?  我可以出一 d 題目俾您做下喎﹐咁樣去學會有趣味 d。

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-11 02:13 AM 發表

小神

JSP個網去唔到

咁奇怪?
我去到wo~
只係比其他網慢少少咋..

flash2man :
咁應該係我呢邊網絡ge問題呀......

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-4-11 02:53 AM 發表
阿閃﹐您對 programming 同 web development 認識有幾多呢?  我可以出一 d 題目俾您做下喎﹐咁樣去學會有趣味 d。

我大學哥陣乜都學但學得唔深,都係學ASP、PHP(自學)咁囉...不過我只係可以用ASP、PHP整到一個簡單的購物網,其他都唔識咯......

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

購物網 都 ok 啦!    基本概念您明白就得架喇!  來來去去都係 以下幾步:

- 接 user 既 request
- 從 database 讀野
- 響 database update 野
- 砌 HTML send 返俾 user

其實可以用返您個 購物網﹐再加野入去﹐從中就會學到 d 語法呀果 d。

如果您想既﹐可以俾我睇下您個 購物網﹐跟住我俾 d 任務您做﹐咁樣學會唔會好玩 d 呢?  

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-4-12 11:02 PM 發表
購物網 都 ok 啦!    基本概念您明白就得架喇!  來來去去都係 以下幾步:

- 接 user 既 request
- 從 database 讀野
- 響 database update 野
- 砌 HTML send 返俾 user

其實可以用返您個 購物網﹐再 ...

梗係會啦!

我遲d send 我以前個功課購物網比你 look 下丫(由於事隔多年,個代碼唔記得左放o係邊呀...)

頂部

快速美言