遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [時効警察2][小田切讓/麻生久美子/豊原功補/岩松了]4月發布
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

[時効警察2][小田切讓/麻生久美子/豊原功補/岩松了]4月發布

金   11:帰ってきた時効警察
劇 名:時効警察2
電視台:朝日ANB
首 播:2007-04-13
回 數:   

STAFF

編 劇:三木聡、園子温、ケラリーノ・サンドロヴィチ
配 樂:
製作人:横地郁英
導 演:三木聡、園子温、ケラリーノ・サンドロヴィチ 麻生学
其 它:

演 員

小田切让(霧山修一朗)/麻生久美子(三日月しずか)/豊原功補(十文字疾風)/ふせえり(又来)/小出早織(真加出)/光石研(諸沢)/岩松了(熊本)

主題歌:

相關報導

小田切讓主演的《時效警察》再度復活!

30日獲悉,小田切讓(30歲)主演的朝日系週五深夜檔連續劇《時效警察》(4月開播,週五晚11點15分),時隔1年3個月將再次與觀眾見面。這部推理類喜劇的主人公是位名叫霧山的時效課警察,十分愛好追查時效事件。此劇在去年1月檔放送之後,小田切扮演的帶著黑框眼鏡毫不起眼的搜查官,給深夜檔帶去了平均10.1%的高收視率。

以電影《In the pool》的導演三木聰為中心,以及在柏林國際電影展上倍受關注的曾導演過電影《神秘馬戲團》的園子溫,更有演劇界的紅人ケラリーノ.サンドロヴィッチ和巖鬆了等人坐陣,《時效警察》作為深夜劇的特例曾經獲得過2006ATP電視金獎,而去年6月發售的DVD版銷量更是緊逼《圈套》系列。

在《時效1》中共同出演的麻生久美子,豐浦功補等正式演員也將繼續參演。製作人橫地郁英表示:“我們在拍攝上做到了精益求精,小田切先生也把這部劇獨有的幽默感張顯得淋漓盡致,為我們演繹出了精彩的時效世界。”

p.s.我個人很期待啊.

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 特區
狀態 離線

小田切做o既戲真係幾好 ,
因為睇完果套"心靈感應" ,
就連我個仔都鍾意咗佢 !
不過d綠葉好似豐原功輔都係好戲之人,
所以此劇值得期待 !

woodstock :

係呀, 我都等緊呢套呀, 睇過 part 1 la, 好睇架
而且小田切有演技唔係靠個樣嘅

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

報告~

收視率:

第1 回:2007-04-13 12.8 % 

woodstock :
唔錯吖, 嗰個時段有呢個收視已絰好好啦,
上季 d 9戲都未必有呢個百份比

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

睇完第一集 ! 劇情方面雖然係舊瓶新酒 ,
但勝在新呢一輯各位演員都好有默契 ,
而且一開頭各位演員就位後就開始搞爛gag !
真係每隔幾分鐘就有笑位 !
所以唔好理d查案o既劇情合理如否 ,
單係各位演員賣力演出 , 已經值得欣賞 !

woodstock :
都話你係同志架啦, 完全講出我嘅心聲,
同埋好感動可以再次見到呢班人物登埸,
充滿親切感呀

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

收視率:
第2 回:2007-04-20 11.9 %

收視回落小小係正常o既 !
第二集未有時間睇 ,
睇完至講吓對第二集o既感受 !

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

睇完第四集都係講果句 , 繼續追 !
第四集有"友板理惠"做 ,
想當年佢係[金田一]度真係好正 !
又係果句時光飛逝 ...
哦 ! 原來女主角唱歌幾好聽o架 ,
想聽佢唱歌要睇第四集 ~

貼下個收視 :
第1 回:2007-04-13   12.8 %  第2 回:2007-04-20   11.9 %
第3 回:2007-04-27   10.9 %  第4 回:2007-05-04   11.4 %

woodstock :
呢排我掛住追韓劇, 睇到第2集就停咗, 有時間要睇返.
我都係第一次聽到人讚友板做嘅美雪.........

頂部

水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

woodstock :
呢排我掛住追韓劇, 睇到第2集就停咗, 有時間要睇返.
我都係第一次聽到人讚友板做嘅美雪.........

或者當年佢拍堂本剛時 , 覺得佢兩個好合襯 !
尤其是果套"16歲新娘"覺得佢好可愛 ....

woodstock :
可能我係睇漫畫先, 所以接受唔到友板做美雪, 真係名符其實, 成塊板咁 lor

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

woodstock: RMK added - PID 98683 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 100523 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 100523 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 100529 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 109898 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 110070 [ view ]

最後回覆日期: 2007-5-13 02:42 PM
  編輯帖子
快速美言