遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 3月20日 (星期二) 亞嘈比人坤既吹水post
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-3-20 03:03 AM 發表

如果以經批o左簽好晒document的話, 我會"no la, once I get my work primet renew and complete my immigrant application, why I need drop by US!! Even I want to spend money, for sure will not  ...

you are right!! no need to spend money in US la, 美國人咁衰
你咁唔舒服就 call in sick la, 不過真係唔太同情你, 玩wii玩天光?
明知今日要返工, 呢d係咪叫玩物喪志呢可?

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-3-20 02:30 AM 發表

我個死人prof啦
自己今日本來要上lab,又話要收屋,叫我代佢
都算啦,明知我三點不露啦
今朝晨早打電話黎嘈醒我
仲好意思問我係唔係唔舒服
大佬呀,我四點先訓,你十點唔夠就打黎。。。想我點答。。。
佢 ...

sigh....跟著呢d prof, 只有無限同情, 你份paper寫成點呀?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-3-19 15:36 發表
you are right!! no need to spend money in US la, 美國人咁衰
你咁唔舒服就 call in sick la, 不過真係唔太同情你, 玩wii玩天光?
明知今日要返工, 呢d係咪叫玩物喪志呢可?

唔係我要玩呀, 係某一個當初唔比我買, 但自己玩到唔願走o既人 ...................

又唔需要call in sick, 因為星期五我又放假, 唔好咁過份o麻, 而且今晚訓返夠本的話, 應該會無乜事o卦!

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 MT 於 2007-3-20 02:46 AM 發表

有少少失望 ...   諗住 at least 一年o架嘛 ...   

最乞人憎係佢話 " you are more than welcome to apply it again!"   我差 d 衝口而出 ...  "another hundred dollars?"

算啦, d american immigration officer 係咁架啦, 好似美國有金執咁.
是但啦, most important係去 renew your working permit ge, 達到目的咪算啦.
係呢, 你 uncle一家 dim ar? 到底佢地去咗邊?

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-3-20 04:42 AM 發表

唔係我要玩呀, 係某一個當初唔比我買, 但自己玩到唔願走o既人 ...................

又唔需要call in sick, 因為星期五我又放假, 唔好咁過份o麻, 而且今晚訓返夠本的話, 應該會無乜事o卦!

乜某人今日唔洗返工咩?佢有無好似你咁呀?

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-3-19 15:50 發表
乜某人今日唔洗返工咩?佢有無好似你咁呀?

佢都要返工, 但佢早訓過我好多o麻, o尋晚返到佢企, 沖完涼佢就立即訓, 而我重要處理埋其他野, 例如pack lunch ... etc, 所以我咪咁眼訓o羅! 不過都ok, 最緊要係佢玩得開心o者! 只係依家唔知去邊度買, 無晒貨! >

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

夠鐘 ... 真係要立即收工返屋企啦, bye jq

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-3-20 05:00 AM 發表
夠鐘 ... 真係要立即收工返屋企啦, bye jq

bye~ go home and take a rest la.

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-3-20 06:05 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
今日d波充滿火藥味...
仲好多黃卡...
好彩.....
man u都以 1-0贏佐....
7號好耶....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-3-19 01:39 PM 發表

sigh....跟著呢d prof, 只有無限同情, 你份paper寫成點呀?

係啦,無人性。。。
我岩岩去頂完個lab,差唔多教晒佢地點做啦,step by step咁
唔洗煩。。。

寫左80%,仲要touch up,有4000 words

頂部

快速美言