遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [求助] 米奇盟主幾時開Java講座呀?
flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

米奇盟主幾時開Java講座呀?

如果盟主你有一個專題講座講Java一定會有好多人受惠呀!

希望可以開班啦.....

渴望中......

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我平時都係寫 web app 多﹐所以對 Java 都唔係全面地認知﹐答下問題可能都可以﹐開講座會唔會誇左 d 呢?  

其實您想學 Java ﹐網上有好多好多 tutorial 播。 您既目標係咩呢?   想寫 d 咩出黎呢?

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

其實我都係學黎轉工用嘅...都係想學基本野囉。因為我見好多電子商務公司請人都係識Java、JSP者優先。我之前都有學PHP嘅...而且可以單獨設計一個非常簡單的購物網站(包括購物車),但係每次去面試被人問到識啲乜野網頁編寫語言,一般我都會答PHP,不過大多數都得到冷淡回覆。

所以我都好想學Java,但係睇書真係學得好慢,外面嘅課程又貴,真係嬲嬲地搵下有冇家庭教師呀...

最後編輯: flash2man : 2007-3-26 10:52 AM

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

搵 家庭教師 不如去進修課程會唔會平 d 呢?

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-3-27 07:43 AM 發表
搵 家庭教師 不如去進修課程會唔會平 d 呢?

係喎!果然係一言驚醒夢中MAN呀...

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-3-26 10:49 AM 發表
其實我都係學黎轉工用嘅...都係想學基本野囉。因為我見好多電子商務公司請人都係識Java、JSP者優先。我之前都有學PHP嘅...而且可以單獨設計一個非常簡單的購物網站(包括購物車),但係每次去面試被人問 ...

u can try to take the SCJP exam...

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-3-21 10:52 PM 發表
我平時都係寫 web app 多﹐所以對 Java 都唔係全面地認知﹐答下問題可能都可以﹐開講座會唔會誇左 d 呢?  

其實您想學 Java ﹐網上有好多好多 tutorial 播。 您既目標係咩呢?   想寫 d 咩出黎呢?

good, so if i got questions about web apps and java, then i can ask u...

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-3-28 02:42 PM 發表

u can try to take the SCJP exam...

SCJP..我又冇時間上堂,就算報左唔去上,我又驚唔Pass,浪費金錢就冇意思啦......

所以我都係會選擇自學,雖然會學得比較慢,但係可以就返我平時返工,夜晚溫習。

頂部

水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634

閱讀權限 50
來自 天堂
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-3-28 07:58 PM 發表

SCJP..我又冇時間上堂,就算報左唔去上,我又驚唔Pass,浪費金錢就冇意思啦......

所以我都係會選擇自學,雖然會學得比較慢,但係可以就返我平時返工,夜晚溫習。

唔洗上堂架~
買本書..自己讀..
你想用幾多時間讀都得..
考就除時考都得..
你只要早d 去book 就得架la..

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小神 於 2007-3-28 01:43 AM 發表

good, so if i got questions about web apps and java, then i can ask u...

好呀!   大家研究下丫!  

頂部

快速美言