遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 死前要做既99件事
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

死前要做既99件事

A8最近離開左我地
雖然我唔認識佢本人,但係都感受到大家既心情
成個天藍既人都好唔開心
希望佢可以0係另一個國度好好咁生活,佢既家人,朋友,同埋呢度各位可以快0的挨過呢一段唔開心既日子

我睇過一本書,叫"死前要做既99件事"
入面有幾位作者,佢地講及自己死前一定要做既事
大部份都同父母,家人有關。。。好似要比多0的時間屋企咁
而另一0的就係比較瑣碎既事,例如:format自己既電腦,執拾好屋企咁

咁你呢?有0的咩係你好想做,一定要做,但係有無時間做既呢?
有無諗過,有機會就要好好要完成呢0的事呢?
人生短短幾十年,我地要做既事好多
希望既就係無人再會帶住違憾離開。。。活著既就珍惜身邊既人,同擁有既所有。。。

最後,最後,真係希望認識同唔認識A8既人,同所有人都可以堅強好好生存落去!

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

humm~~ 死前要做既事..... really don't know, I think I also want to see my parents,
and also should find someone take care of my pets, that's it la.

頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

"死前要做既99件事" ??
人又黠會知自己幾時死呢...

基本上, 人一出生就係等待死亡既來臨.
大家應該係自己仲有能力既時候,去做自己想做既事.
要去到死前先去做仲有咩意思 ....

頂部

花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

我記得自己曾經講過
就算今日無端端死左都無怎憾

其實有幾多人會確實知道自己會幾時死呢?
一生人總要經歷好多,認識好多唔同的人
總之記住一樣野,做每件事都對得住自己和良心
到真是到左呢日來臨時
就會無憾好安詳咁走

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2007-3-19 02:47 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態
i dont really know..... there are so many things that i wanna do in my life.. may be some of them that i wont be able to do till the day i die... so... it would be an unknown...
i would rather do something meaningful when im still alive.. so there should not be anything is a must to do before i die... you cant really plan it or something...

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

ForeverFriend     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 22

精華 0
帖子 246
積分 584   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-23
來自 U. S. A.
狀態 離線

我都覺得人生真的很脆弱, 這一秒都唔知下一秒會發生甚麼事, 所以我現在都盡量去做 " 珍惜眼前所擁有的人和事", 希望咁樣會無憾啦~~

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

梗係一定要同自己心儀對象表白啦!哈

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-3-28 10:37 AM 發表
梗係一定要同自己心儀對象表白啦!哈

咁如果冇呢?

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-7 07:08 PM 發表

咁如果冇呢?

如果冇...咁就...咁當然做返d驚天地ge野啦....

例如咀欣宜兩啖咁囉,難道唔會好高啫..嘻嘻......

ah_cho :
我諗你咀完即死呀
你睇唔唱k都半死啦

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

又關唔唱 k事?佢咀過欣宜咩?

頂部

快速美言