遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 東京遊
  花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

東京遊

五月份我可能會去東京幾日
以前去過一次
是跟朋友一齊去的
佢地去見客,我就搭單跟埋去玩
點知又迷路又撞鬼,真是一點都不好玩

今次又係算半個自由行
去兩日展覽會和學習班
另外又有兩日自由活動
果兩日都唔知去邊好
各位有無乜野好介紹呀?
好驚又試多次迷失東京
同埋希望今次住酒店唔好又撞鬼喇

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

撞鬼?? so scary wor....I went there many times but never 撞鬼 wor~~
can't tell you are lucky or unlucky, haha

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

each time been there 都係主力買書同snoopy stuffs, no time to 觀光,
you better search the information in internet, I think it is more updated.

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我係兩三年前去既﹐但我估 d 野冇乜變掛?  我地成班人 8 個人去﹐兩個人 plan 一日﹐每日都有唔同既 "導遊"﹐都幾好玩架!  

不如問下您﹐您想 觀光 定 shopping 呢?

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

係啦,你想買野定觀光呀?
買野我覺得台場多野行,有outlet,連lego store都有。。。。
仲有香港人見到好好笑既小香港。。。
同埋我覺得住池袋唔錯
多野行,多野玩,有好多機舖"kim"公仔
我上次"kim"左40幾隻

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

唔佑做乜好? 咪幫我地買野咪得o羅, 莫講2日, 20日都唔夠啦!! 有邊個想買野就同花子姐姐講聲啦!! :D:D:D

講真去日本如果係shopping的話, 2日真係唔夠喎!

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-3-9 04:30 PM 發表

唔佑做乜好? 咪幫我地買野咪得o羅, 莫講2日, 20日都唔夠啦!! 有邊個想買野就同花子姐姐講聲啦!! :D:D:D

講真去日本如果係shopping的話, 2日真係唔夠喎!

我買足7日都唔夠呀
平時我隻佬死都唔同我行街
0個次佢日日行足14,5個鐘呀。。。
成日話要"kim"公仔0個個都係佢
我地試過'咩"住三隻最大0個0的公仔搭成個鐘jr返酒店。。 。。哈哈

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2007-3-9 18:32 發表

我買足7日都唔夠呀
平時我隻佬死都唔同我行街
0個次佢日日行足14,5個鐘呀。。。
成日話要"kim"公仔0個個都係佢
我地試過'咩"住三隻最大0個0的公仔搭成個鐘jr返酒店。。 。。哈哈

我都想咁玩呀, 但一句日文都唔識, 點可以自遊行喎!!

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2007-3-9 09:20 PM 發表

我都想咁玩呀, 但一句日文都唔識, 點可以自遊行喎!!

you dun need to know japanese gar....
buy a tokyo "free travel" guide at airport and it teaches you how to get to every place.....
as long as you know how to read chinese characters is ok

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

呢個就係台場個website啦
中英文都有
花子姐姐,得閒去睇睇啦
包夠你去玩全日
同埋可以買一日券坐無人駕駛既海鷗號
唔駛行去mall同mall
http://www.odaiba-decks.com/info_ct/

頂部

快速美言