诱人的老师中文字幕在线观看
遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

電影名稱   龍虎門 (Dragon Tiger Gate)
電影種類 Action
電影語言 Cantonese
主要演員 甄子丹(Donnie Yen), 謝霆鋒(Nicholas Tse), 余文樂(Shawn Yue)
導演 葉偉信(Wilson Yip)
電影簡介 - NONE - [ Edit ]
[ Edit Movie Info ]
睇o左既朋友﹐歡迎入o黎俾俾分(按右邊星星)﹐同埋講講齣戲您鐘唔鐘意好嗎(中英文回覆都無問題)!

Hi!!! You are welcome to discuss about this movie. Come on! Tell us whether you like it or not! Your review can be in either Chinese or English. You may also use the Star Rating System to rate this movie (right side).

此主題只供影評討論,如要尋找有關此電影的分享,請試試 >> 天藍幫您「搜」

This thread is for movie review only, if you are looking for online sharing of this movie, please try >> 天藍幫您「搜」
Rating:
20 reviews
標題: 龍虎門(Dragon Tiger Gate) [動作] [粵語]
  pandora26 (pan pan)     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 574

精華 0
帖子 275
積分 825   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-8
來自 加拿大某一角落
狀態 離線

龍虎門(Dragon Tiger Gate) [動作] [粵語]

電影名稱 龍虎門(Dragon Tiger Gate)
電影種類 動作
電影語言 粵語
主要演員 甄子丹(Donnie Yen), 謝霆鋒(Nicholas Tse), 余文樂(Shawn Yue)
導演 葉偉信(Wilson Yip)
放映日期 2006-07-27

大家睇完呢套戲之後, 有無D咩評語或去者意見呀?呢度好歡迎大家講出對呢部戲既評價, 例如: 演員做得好唔好, 劇情合唔合理, 導演/拍攝手法有無咩特別.......

但係, 請大家明 白有D會員係想睇但未去睇套戲,所以為左保持神秘感, 請盡量在討論期間不要洩漏結局啦, 多謝大家合作!!

故事大綱:

龍虎門:一名氣武館,由「龍虎三皇」的熱血青年──王小虎、王小龍和石黑龍所創辦。三皇自小被萬佛寺的主持王降龍收養並教授武藝,亦因此培養出一副俠義心腸,並練得一身好武功。/n羅殺門原為教授武術的武館,門主為火雲邪神,他因權力衝昏而走火入魔,將羅殺門轉化成東南亞最大勢力犯罪集團。/n龍虎三皇於一次比賽中誤取羅殺令,並與羅殺門結怨,導致龍虎門慘遭報復。三皇身受重傷,幸而因禍得福,除得少林寺奇僧醫治外,更傳授三皇各一套武術絕學,為正道除害,與邪神一決生死,引發一場地動山搖的正邪決戰。

電影預告:

[youtube]ivCnayqdwPo[/youtube]

想睇呢套戲?  睇下有冇人分享緊先: 天藍幫您「搜」

頂部

jp123     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 1790

精華 0
帖子 224
積分 609   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-25

無可否認真係文戲多過打戲,殺破狼真係好睇好多。
大部份打鬥場面係official website中都已知一二,無乜其他驚喜。
其他內容同大部份既影評差不多。

但見Nicholas同余文樂打得咁辛苦就真係抵比10個good佢地啦。
他們打得好好,好有力量,好有打星既風采。

頂部

pukka     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 2693

精華 0
帖子 24
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-1

一般咁啦

中間有d位有d悶

頂部

NWL86     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 2868

精華 0
帖子 46
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-2
來自 KL
狀態 離線

支持霆锋啊!很好看!
但是为何主题曲不是由霆锋唱?。。
哈哈。。。没所谓啦!照样支持的!

頂部

sammngg     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 3306

精華 0
帖子 76
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-3

I dont have time to see that yet but i love that stroy

頂部

4potato     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 3822

精華 0
帖子 2
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-4
來自 14c
狀態 離線

發表於 2006-8-4 11:25 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 4potato 為MSN好友 通過MSN和 4potato 交談 ICQ 狀態
d對白都ok想死下
火雲邪神一句
我地今日打過痛快
(唔係我打成咁,係佢真係咁講)
想點呀
咁文雅

last0個段
無啦啦又打落地底
?_?

仲有0個個龍虎豹既笑位
em..........

開頭係打得好
LAST0個場唔係
金鐘罩係咁既咩???
但係d文戲
...
算把啦

頂部

冬冬     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 314

精華 0
帖子 434
積分 251   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29
來自 汽水樽裡的咖啡
狀態 離線

我未睇,但係d影評話套野d文戲完全唔掂... =.="

頂部

-K_K-     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 3867

精華 0
帖子 56
積分 111   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-5

我覺得 "小龍" 同 "小虎"
都做得唔錯
不過講到火雲邪神咁差
又講到 "小龍" 咁好打
真係有點兒那過.....

頂部

-K_K-     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 3867

精華 0
帖子 56
積分 111   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-5

補充一句
拍得都唔錯,你睇完實會講句 "咁都得"
可以去睇下

頂部

冬冬     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 314

精華 0
帖子 434
積分 251   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-29
來自 汽水樽裡的咖啡
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 NWL86 於 2006-8-3 01:35 AM 發表
支持霆锋啊!很好看!
但是为何主题曲不是由霆锋唱?。。
哈哈。。。没所谓啦!照样支持的!

主唱係Solar

頂部

快速美言