遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 我與儍猫日記 2
woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

我與儍猫日記 2

Hi, 大家好, 又係講吓我啲儍猫嘅時候啦.

話說有曰我放工返到屋企, 嗰日收早, 大概中午咁上下,
一開門, 成陣猫尿味撲鼻而來, 以為有猫 pipi 咗喺個廳度,
周圍揾啦, 又唔見wor, 並且陣味好似跟住我咁, 無論我行到邊,
都聞到......望下腳邊.....終於發現我其中一隻長毛猫成身d毛打晒餅,
唔知佢點解會攪到成身猫尿, 重乾埋, 睇落都無咩可能自己攪得掂,
咪即刻call 佢地個groomer, 睇下佢有無時間比我攝入去囉,
好彩佢話ok but 要charge double, 因為無預約,重要即刻攞去,
否則就趕唔切........

飛車落到去, 個groomer 話太趕,晤可以慢慢同佢梳番開d毛,
要剷青, 唉,話說都重幾凍, 剷晒d毛都好陰功, 但人地晤得閒,
唯有係咁啦, 於是擺底佢, 話2個半鐘後去攞番......
車上車落, 來來回回, (回程遇上放工塞車時間)
咁又無咗一曰......重非常之累, 呢d時侯就覺得自己好可憐...........
到而家都唔明點解隻猫會攪成咁, 成為一個謎.

--完--

最後編輯: woodstock : 2007-3-9 11:16 AM

頂部

Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

其實點解唔就咁同佢沖涼要剷晒?
佢唔係淨係d尿乾左喳咩?

woodstock :
因為係長毛猫, once d毛乾咗就會打晒餅, 如果唔梳番開就直接沖涼,
乾咗都係一樣咁餅, 所以當冇時間做呢樣嘢(梳毛), 就唯有剷青啦

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-3-8 08:43 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
估唔到貓貓都有自己既groomer~

woodstock :
通常都有嘅, 唔係平時去邊度沖涼喎? 唔可能次次都唔同人, 佢地驚架嘛.

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

妳係咪唔覺意咁得罪過班貓貓呀? 好似夾埋玩妳咁喎!

一單接一單, 真係大鑊呀!!

woodstock :
haha, probably wor.....

頂部

花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

乜你唔會得閒同佢地梳下毛架咩?
毛一長就好容易打結
尤其是冬天靜電多更易打結

woodstock :
寃王呀, 日日有梳毛架, 但係嗰日返到去, 已絰見佢攪成咁,
所以先話係一個謎.

頂部

花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

噢~~~~ sorry sorry~~

咁又真係好少見到一日就餅成咁喎
唔怪真是一件疑案

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

我想睇相 ...      

咁 ...  養貓咪好貴 lor ...   驚 afford 唔到 ...

woodstock :
1隻半隻 ok la

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

woodstock: RMK added - PID 89485 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 89545 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 89575 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 89580 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 89580 [ view ]
woodstock: RMK added - PID 91742 [ view ]

最後回覆日期: 2007-3-17 01:29 PM
  編輯帖子
快速美言