遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 再一次比狗追
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

再一次比狗追

以前細個以經試過0係大嶼山比狗追
不過今次係比狗追到返屋企

0個晚兩點幾返屋企,0係架車度就見都隻哮天犬咁既大黑狗0係我屋企對面行行下
我就大叫啦:嘩,好大隻狗!
0個時我bf楂車,但係佢無理,因為我屋企成日都會出現兔呀,鹿呀,狼呀,呢0的野
但係佢地係你唔理佢,你唔搞你,只要唔行埋去就得

咁我地照樣開車房門(我地住house),點知我個妹bf架車仲係入面,無位比我地泊
就0係0個時,哮天犬竟然行埋黎我地架車度
初時唔係行得好近,但係行行下行都埋車房,我地即刻閂左個車房門
咁我個妹0係屋入面聽都開車房門聲,但係又唔見我地入屋,就打比我啦
我話有隻狗0係門口,死都唔好開門
隻哮天犬真係ove-friendly,係咁圍住我地架車唔走
佢行埋黎我隻窗度,差唔多架車咁高
過左十分鐘,佢見我地唔郁,就行開左少少
就0係呢個時候,我地就開正門快快咁衝左入屋
入左屋,叫醒左我老豆啦
佢都見到哮天犬仲0係出面,佢竟然用ham整左份sandwich比佢
叫我個妹bf走0個時比哮天犬食。。。。
咁佢楂車就0個時又咁岩0係街口見到哮天犬自己一個坐左0係度
佢停車諗住開門放個包出去啦,點知哮天犬又衝埋去
又係嚇到死死下,最後開左少少窗"釘"左塊包出去
0個隻衰哮天犬竟然唔吼兩塊包,就咁食左0的ham。。。哈哈

我地未養過狗,都唔知比ham佢食得唔得。。。。
第二朝左去搵佢,佢已經唔見左啦

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

你老豆都好有愛心wor, 兩點幾重起身整份sandwich比隻狗食,
狗應該同猫一樣係唔食得ham嘅, because too salty, no good
for their kidney and heart. by the way, 隻哮天犬都好friendly ar,
你都唔係真係比狗追啫.

ah_cho :
咁大隻狗窩。。。都好驚啦。。。。

下?唔食得架?
不過算啦,一次半次

最後編輯: woodstock : 2007-3-7 07:51 AM

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-3-7 09:57 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
我唸隻狗係想找你做佢既主人呱...

ah_cho :
呢邊捉自來狗養都無用
佢主人好快搵得返佢。。。
因為隻隻都打晒chips

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-3-7 11:07 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
ah_cho :
呢邊捉自來狗養都無用
佢主人好快搵得返佢。。。
因為隻隻都打晒chips

真可惜, 因為有人話養自來狗很好....

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-3-7 08:33 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
屋企成日都會出現兔呀,鹿呀,狼呀,呢0的野.......... <---- 好得意啊~

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 Edmund 於 2007-3-7 07:33 發表
屋企成日都會出現兔呀,鹿呀,狼呀,呢0的野.......... <---- 好得意啊~

嘈嘈屋企一定好大, 可能個花園係動動園都未定!

我屋企個花園都未見過有狼同鹿, 最多都係兔同松鼠咋!

係呀, 狗狗原則上食無味 / 好淡味的食物!! ham 太重味啦!! 大狗都頂得住, 細狗食完肚仔唔舒服o架!

ah_cho :
唔大呀,因為我屋企出面後山係open area,無屋
先會有無多動物

頂部

Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

其實都唔算係比狗追
不過如果一隻咁大隻又冇主人既狗走埋黎我都驚...
但嘈嘈個草地咁大既? 連鹿同狼都有...
我只見過松鼠,白兔 (好似係走失左...後尾唔見埋) 同raccoon喳 (raccoon可以話難得一見)

頂部

花子姐姐     Rank: 1
新天藍會員
性別 女
UID 48

精華 0
帖子 1228
積分 223   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-6-24
來自 忘憂山莊
狀態 離線

你爸爸好好人呀
個場面好 warm 添呀
隻狗狗看來無惡意的
佢都是跟住你架車無依牙和捕上來就無問題喇

反而我一次好夜帶肥肥落街
果排又突然多左好多山狗
咁岩果晚有隻行左落黎公園仔
遠遠見到佢都依晒牙
肥肥仲唔識驚咁擺晒尾準備行過去
我見隻狗表情唔友善
即刻拉返住肥妹想兇返佢 (哈哈~~~覺得自己當時有點低能)
後來隻狗無走的意思,唯有我和肥肥讓路行過第二條路

我地果度的山狗都好惡架
無計喇,佢地天生天養
要爭野食爭地盤,所以自我保護好強
見到其他狗行近都好有危險架
又試過一次夜晚在公園仔放開狗繩比肥肥自由活動
個公園仔好細,方園面積大概 500尺
諗住一眼關七乜都唔使驚喇
點知突然一群山狗衝落黎
事先一點聲音都聽唔到
成班七、八隻黑麻麻一齊閃過
嚇到我傻左、肥肥就唔知發生乜事咁
好似一班幽靈一陣風就無晒影
到佢地走晒我至識得驚,個心跳到跌左出來咁
如果當時他們將肥肥當目標咁叼走
咁就一定無喇
自此都唔敢晚上去呢個公園仔了

ah_cho :
點解阿肥好膽大既

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 花子姐姐 於 2007-3-8 11:30 PM 發表
你爸爸好好人呀
個場面好 warm 添呀
隻狗狗看來無惡意的
佢都是跟住你架車無依牙和捕上來就無問題喇

反而我一次好夜帶肥肥落街
果排又突然多左好多山狗
咁岩果晚有隻行左落黎公園仔
遠遠見到佢都依晒牙
...

wow, really scary, luckily they are not aimed at you dog, otherwise.........

頂部

版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 Kuf316 於 2007-3-8 03:44 PM 發表
其實都唔算係比狗追
不過如果一隻咁大隻又冇主人既狗走埋黎我都驚...
但嘈嘈個草地咁大既? 連鹿同狼都有...
我只見過松鼠,白兔 (好似係走失左...後尾唔見埋) 同raccoon喳 (raccoon可以話難得一見)

我呢度入夜成日都見到d raccoon 走來走去, 有次重追住我隻肥猫唔放,
嚇得我呀, 因為聽講佢地d 爪有毒架.

ah_cho :
咁又無聽過窩

頂部

快速美言