遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: TVB係唔係無歌手又得一個作詞人?
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

TVB係唔係無歌手又得一個作詞人?

唔知大家有無留意呢,tvb已經好少用歌手去唱主題曲。。。
換黎既就係一班"識講野"既演員
tvb成日話0的歌手唔比面出席0的活動,但係佢自己又有比機會0的歌手咩?
電視日播夜播一定有幫助。。。
益自己友變成害觀眾既耳仔 。。
話晒香港觀眾都係佢地既客仔啦,咁樣趕客。。

仲有,個位tvb專門作詞人:陳思慧少姐0的作品真係麻麻
都唔知佢0的歌想講咩,不過首首都係佢既"傑作"
上至"美女廚房",下至"問題娛樂圈"都係。。。。
仲有無數既劇集。。。強劍,又係咁,大大個識歌既鄭嘉穎(雖然我唔係特別喜歡佢)
唔比佢唱,比個so-called小室棄徒陳敏芝唱。。。
搞到我次次要做"飛歌"

最後編輯: ah_cho : 2007-2-26 06:02 PM
頂部

super-hing     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (唯讀閒人)
性別 男
UID 228

精華 0
帖子 3326
積分 7453   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-26

強劍 主題 係 鄭嘉穎同 黃宗澤 唱 GA WOR..

ah_cho :
係呀
但係黃綜澤都唔係歌手

頂部

cliu9876     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 9523

精華 0
帖子 30
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-27

TVB唸住有自己班所謂識唱歌既演員就得﹐ 但係佢地唱得好難聽﹐ D歌有難聽﹐ D詞就不在話下啦。

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

又黎一單啦
你話tvb0的親生仔/女唱都唔好咩?
佢就0係"糖心風暴"整個關菊英你嘆。。。
唔講以為做緊光影流情。。。

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

ah_cho: RMK added - PID 88171 [ view ]

最後回覆日期: 2007-3-16 11:06 AM
  編輯帖子
快速美言