遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

天藍競賽
 競賽類型: 以回覆參加
 截止參加競賽日期: 2007-3-2 12:00 AM
 競賽獎項:
迎豬接福:   5  XG
迎豬接利是:   5  XG
 參賽獎: 2 XG (凡參加此競賽者﹐辦獎時均會獲贈參賽獎)
 本競賽餘下未頒發的 XG 獎金: 不限
 頒獎日期: 2007-3-6 07:50 PM
標題: 農曆年初七 - 新年利是報告﹗
amytsoi     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 5554

精華 0
帖子 277
積分 931   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-8-10
來自 香港個仔
狀態 離線

發表於 2007-3-1 12:28 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 amytsoi 為MSN好友 通過MSN和 amytsoi 交談
大家哈囉∼∼

今年過年在大陸過∼∼ 
開始放假之後就番左大陸,因為大陸親戚多阿∼∼
還沒到農曆年之前去左哈爾濱∼∼ 看冰雕,滑雪,雖然不會滑,但玩得好開心∼!
之後農曆年間在天津,周圍都有飯局,吃了好多日∼ 吃到厭∼
在大陸過年有個好處,就是可以放煙花!! 
用了120蚊買了個大型的煙花(向上射那種),那個很漂亮呢∼! 
年三十晚11點半開始,周圍D人都開始放炮仗同煙花,好靚!
條街四周都是煙花,好有過年的氣氛!!我都好開心∼∼

利事賺了1700人民幣左右拉∼∼ 
最搞笑係我爸爸叫我同個大伯講拜拜,大伯醒起未俾利事錢,就攞左100蚊俾我∼∼
俾大家笑,話我同大伯的握手費就係100蚊∼∼

參賽獎: 2 XG

最後編輯: amytsoi : 2007-3-1 12:42 AM
頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

三姑: RMK added - PID 86551 [ view ]
三姑: 啊~~~ koon﹗個頭位係你架喇﹗﹗
Edmund: ^_^ 點解3個參賽者都唔係HK人?
三姑: Edmund,港幣大約4蚊雞﹐即係你個邊幾錢﹖可以買到咩食架﹖﹖
三姑: winniemouse﹐車牌 1 字不見﹖﹖即係撞跌左一個字﹖﹖
winniemouse: 是\'1\'號不見了
winniemouse: 本來是100變成00
Edmund: 港幣1蚊=馬幣5毫子.......>.< 馬幣2蚊可以買到4粒燒賣......>.<
三姑: winniemouse﹐整番好個牌未呀﹖﹖
三姑: 馬幣2蚊4粒燒賣﹖﹖咁你咪可以買16 粒燒賣食﹖﹗
三姑: i love micky post 幅相﹗超低能﹗
三姑: 我實在好鐘意RYU 貼既相﹗特別係個對貓﹗﹗ ryu,有無多張係隻貓架﹖﹖比我丫﹗

最後回覆日期: 2007-3-6 07:58 PM
  編輯帖子
快速美言