遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 豬呀﹗﹗﹗﹗﹗2月17日 (星期六) 年三十既吹水post!
三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

豬呀﹗﹗﹗﹗﹗2月17日 (星期六) 年三十既吹水post!

拜早年~ 拜早年~ 三姑同各位拜早年﹗

祝 各位 豬年行好運﹗﹗身體健康﹗﹗

最緊要好似豬咁豬﹗﹗﹗

各位農曆年有咩搞作呀﹖﹖

係外國既你又點呀﹖﹖講黎聽下呢~ 或者有驚喜架﹗﹗

ultraegg :
三姑, 我將妳個POST轉做吹水呀! 希望妳唔好介意, 懶開個新POST呀! :D

最後編輯: ultraegg : 2007-2-17 03:01 AM

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

antonylau     Rank: 3
青出藍 (蕃薯媽....)
性別 男
UID 201

精華 0
帖子 1963
積分 299   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25
來自 九龍觀塘
狀態 離線

發表於 2007-2-17 01:12 AM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 antonylau 為MSN好友 通過MSN和 antonylau 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
我在此祝大家.............

身體健康事事順利

我初一至初三都要返工呀。

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 antonylau 於 2007-2-16 12:12 發表
我在此祝大家.............

身體健康,事事順利!

我初一至初三都要返工呀。

我都要返工, 因為身在加拿大嘛!

初黎加拿大時, 真係無乜特別, 係個中國人的SHOPPING MALL就話係年宵, 近幾年好好多啦, 都叫大型好多但要收入場費! > 而且同香港好唔同, 好多都同新年無乜關的鋪頭!

本來今年都可以放假, 因為重有06年的大假未放晒, 但又要跟好幾個REPORT, 所以都係要係公司過, 好彩全部都係外國人, 唔需要比利事!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

祝大家 豬頭行運行到豬尾!!!!

Maryland 呢邊氣氛仲差過 加拿大 多多聲啦!!!  以我所知﹐都有 d 慶祝活動既﹐不過參與既都係大陸人或者台灣人多﹐香港人就較少。  d 台灣社團每年都會 book 左個西人 mall 裡面既一忽成個禮拜﹐大搞賀年活動表演﹐都可以話係全城最有農曆新年氣氛既地方 luu!!  亦同時可以俾 d 西方人認識下中國文化﹐都幾有心思既!  

阿蛋﹐初一起碼係假日丫﹐好過豬鼻連初一都要做。  不過﹐俾心機呀豬鼻﹐為人民服務﹐我向您致敬!!!!!!!!!

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2007-2-16 14:03 發表
祝大家 豬頭行運行到豬尾!!!!

Maryland 呢邊氣氛仲差過 加拿大 多多聲啦!!!  以我所知﹐都有 d 慶祝活動既﹐不過參與既都係大陸人或者台灣人多﹐香港人就較少。  d 台灣社團每年都會 book 左個西人 mall 裡面既 ...

依家講國語的先係最有勢力O麻!! 以前(早幾年)行街都唔多聽見講國語的人, 依家班SALES開口就同你講國語, 問你服未!!

係呀, 豬鼻努力呀!! 為人民服任務係好偉大, 直得向你致敬!!

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

恭喜發財 ...   我o係多倫多都要返工 ...   

收工會去 uncle auntie 屋企食飯 ....  

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-2-17 11:42 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
哇哈哈...新年流流有人竟然偷懶唔開吹水post~
馬拉糕在此祝各位恭喜發財,萬事如意~

ultraegg :
應節o麻, 豬係懶o架啦! =p

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Edmund 於 2007-2-17 11:42 AM 發表
哇哈哈...新年流流有人竟然偷懶唔開吹水post~
馬拉糕在此祝各位恭喜發財,萬事如意~

Edmund 仔 ...  我祝你 ... 年年有今日、歲歲有今朝   

頂部

Edmund (馬拉糕)     Rank: 6Rank: 6
雲中藍 (情與義,值千金~)
性別 男
UID 478

精華 1
帖子 9332
積分 11511   詳情

閱讀權限 70
註冊 2006-7-6
來自 馬拉
狀態 離線

發表於 2007-2-17 11:57 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 Edmund 為MSN好友 通過MSN和 Edmund 交談 ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 MT 於 2007-2-17 11:45 AM 發表

Edmund 仔 ...  我祝你 ... 年年有今日、歲歲有今朝   

Mimi妹.....我祝您....天天开心,时时快乐,分分精彩,秒秒幸福

頂部

性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653

閱讀權限 60
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Edmund 於 2007-2-17 11:57 AM 發表

Mimi妹.....我祝您....天天开心,时时快乐,分分精彩,秒秒幸福

多謝 ...      same to u ...     

頂部

快速美言