遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 買左wii既感受
ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

買左wii既感受

初時諗住發post黎問問題,但係天籃無呢個column
所以寫住0係呢度先啦

買左wii都有一個星期啦
overall都好好玩,除左玩boxing0個時撞瘀左隻腳

最太問題係:唔知點解我兩個controller玩boxing唔level
即係話,我將remote同nut放0係同一個高度
但係畫面入面既兩隻手係一高一低
搞到我成日都打唔中敵人,成日輸
唔只呀,每次我護頭都要將兩個controllers放到高過我個頭好多
其實我都唔算超'ngai"啦,我有5ft4啦
都明點解。。。。

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2007-2-11 06:53 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail
我冇買呢個game...
幫唔到你....

頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

我都想買返部呀!但係自己又冇錢.....加上買上都未必有時間玩呀......

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

我仲未買。。。。

ah_cho﹐我玩過BOXING﹐無你講既問題出現~
你個電視同你身高差幾多﹖
你個接收器又放係邊呢﹖﹖

ah_cho :
放左0係電視頂
我諗到我下扒咁高啦
我用左0個個plastic stand先再放個接收器
會唔會有影響呀?

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

vampire     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 329

精華 0
帖子 296
積分 1552   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-6-29

我仲未買WII..好想買喔.但係現在仍燃儲梗錢中...
都希望可以快點買返來玩...

頂部

snaku     Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8
超級版主
性別 男
UID 2

精華 0
帖子 133
積分 175   詳情

閱讀權限 180
註冊 2006-1-27

ah_cho,

Go to the wii menu screen adjusting your wii controller. Maybe it helps

have fun playing

ah_cho :
搵過啦,無呀
淨係教點樣set個remote入部wii度
即係press兩個紅色制

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

幫妳問我班friends, 睇下有無人有咁的問題先!

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

我記得係開始時可以 calibrate 架喎﹐您有冇做到呢?

ah_cho :
淨係可以set remote 1,但係我有兩個remotes
有問題0個個係remote 2

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

嘈嘈: 朋友問妳:

對戰時2P remote 有問題?!
定係左掣(nunchuk) 有問題?!

拳擊正確拿法wiimote(有十字掣果邊) 及nunchuk(3D控杆果邊) 面向身體,
wiimote(指向接收)及nunchuk(z鍵)指向天。

可能nunchuk 或wiimote 其中一邊三軸感應壞了....

ah_cho :
等我今晚返去睇下先

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

頭先 shopping ...   見到有新 game ...    "Wii Play" ...    $59.99 plus tax ...   大少爺想買但冇貨 ...  返到屋企 check amazon 諗住有貨同 cheaper prise ...  

買 "Wii Play" ---->>  "Wii Play with Wii Remote"  wor ...  $49.99     

但淨係想買 game ...   

頂部

快速美言